Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Matylda2 píše:
Pro kluka by jsme chtěli něco na L a nebo na N. nemate nějaký tip?
Na L mě napadá Leoš, Ladislav, Lorenc, na N jedině Norbert…
@Helenka 77 píše:
@Klopotkova právě, že u té Bereniky si myslím, že je dost možností, Berunka, Berča, Beri, Berulinka nebo i Nikaa u té Valentýnky je to horší, Val, Týnka,
Není pravda, pro Valentýnu je mnoho oslovení a i tu ohledně oho byla kdysi tuším diskuze… Každopádně:
Val, Valča, Valinka, Vája, Vájuš, Valuška, Týnka, Týnuš, Týnuška, Vali, Leny(VaLENtýna)… mě tedy přijde variabilní dost, určitě více než Berenika, té bych nevěděla, jak říkat…
@Sova Klára moc děkuju, Berenika by stejně asi u přítele neprošla, protože se mu nelíbí, zato Valentýnkou je nadšený.
a děkuji za typ oslovování. Vážně spoustu. Děkujiii ![]()
@Sova Klára píše:
Není pravda, pro Valentýnu je mnoho oslovení a i tu ohledně oho byla kdysi tuším diskuze… Každopádně:
Val, Valča, Valinka, Vája, Vájuš, Valuška, Týnka, Týnuš, Týnuška, Vali, Leny(VaLENtýna)… mě tedy přijde variabilní dost, určitě více než Berenika, té bych nevěděla, jak říkat…
Mně to nějak nesedí, kdybych měla říkat holce Týnko, tak to dám radši Kristýnu, ke Kristýně mi to přijde takové přirozenější. ![]()
Jak už jsem psala, Valentýnka mi přijde hezké jen pro malou holku. ![]()
@Helenka 77 píše:
@Sova Klára moc děkuju, Berenika by stejně asi u přítele neprošla, protože se mu nelíbí, zato Valentýnkou je nadšený.a děkuji za typ oslovování. Vážně spoustu. Děkujiii
Četla jsem někde rozhovor s Pepou Vojtkem z Kabátů a o svojí dceři Valentýnce tam mluvil jako o Váje, ostatně tu zdrobnělinu zmínila i Sova Klára. ![]()
Vája zní docela hezky. Můj šálek kávy to není, ale mně se líbit nemusí, hlavně, že se líbí vám, tak už jste rozhodli a bude to Valentýnka nebo ještě budete přemýšlet dál? ![]()
@Matylda2 A co třeba Lucián, Libor, Leoš, Laurenc, Lukáš, Lothar a na N Norbert, Nikolas, Norbert, Norman
@Klopotkova Určitě budeme přemýšlet ještě dál, hlavně si nechceme nechat do porodu říct pohlaví, takže musíme mít připravená jméno i pro kluka. A tam přiišel přítel návrhem, Jiří, to byl můj tatínek, který před třemi lety zemřel a jeho tatínek se taky tak jmenuje, já právě nejsem zastáce dávat jména po někom, je to pro mě takové bolestivé.
@Helenka 77 píše:
@Sova Klára moc děkuju, Berenika by stejně asi u přítele neprošla, protože se mu nelíbí, zato Valentýnkou je nadšený.a děkuji za typ oslovování. Vážně spoustu. Děkujiii
https://www.emimino.cz/…neta-241523/ tady ta diskuze…
Taky jsem tam přispývala… znám tři slečny s tímto jménem, jednu malou princeznu a té se říká jen Týnko, Týnuško a pak druhou, o něco starší a to je zase jen Vája, Valča… a třetí je nejstarší, v pubertě a té taky Valčo… Osobně mi to taky moc nesedí pro starší dámu, ale to ani Lucka, Natálka, Justýna, Leontýna, ale jinak to není špatné jméno podle mě…
A co třeba na L Leopold, Leonard, Leon, Luis, Ludvík nebo na N Nikolas, Noe, Norman, Norbert, Natanael?!