Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nejnovější recenze z kategorie Vitamíny a doplňky stravy
Přečtěte si článek: 10 nejdůležitějších vitamínů pro těhotné
@davidek12, UTZ odhad vahy je +- 0,5kg, takze bych pockala s hodnocenim az prcek vykoukne na svet ![]()
Jinak souhlasim s Fragolou, vitaminy na hmotnost mimca nemaji. Ja je uzivala u obou tehotenstvi pravidelne a Riky mela 3,24kg a Mara 3,66kg. Takze taky zadni obrici.
Naopak sestrenka nebrala nic a mala mela pres 4kg.
Za mě fembion, dvakrát jsem potratila a teď když ho jim tak zatim dobrý, sice nevim jestli je to tim, ale věřim tomu
Asi bych ti nedoporučovala GS Mamavit. Já ho beru, je mi po nem zle, a zvracím, takže jsem hodila do koše, a kašlu na to… ![]()
Ahoj, já jsem brala poctivě každý den GS mamavit jen 1.trimestr, teď nepravidelně - jak si vzpomenu tak 2× týdně…jinak minulé těhu jsem brala Femibion a stejně vrozená vada…takže o vitamínech to není. řekla bych, že důležité jsou ty první měsíce a pak to doporučuju těm, co jsou třeba moc štíhlé, zvrací, nepřibírají atd…žádná zázračná pilulka neexistuje!
@chelsea001 píše:
Za mě fembion, dvakrát jsem potratila a teď když ho jim tak zatim dobrý, sice nevim jestli je to tim, ale věřim tomu
@iwankaanjelik píše:
Asi bych ti nedoporučovala GS Mamavit. Já ho beru, je mi po nem zle, a zvracím, takže jsem hodila do koše, a kašlu na to…
Jak ho bereš? Najíš se před tim?
Zkoušela jsem ho přesne před jídlem, pak tesně po jídle, pak s pauzou po jidle, s pauze pred jidlem, a dela mi zle pokazdy, rano, odpoledne, vecer, ale koukala jsem ze vic holek snim melo problem… ![]()
@iwankaanjelik Já teda měla problém, jen když jsem se před tim nenajedla nebo byla těsně po jídle. Pak jsem ho brala s jídlem nebo tak půl hodiny po jídle a už v pohodě. ![]()
@davidek12 Blbost. Jedla jsem listovku asi do 16tt., nic jiného a syn měl 4490g.
Ahoj, já beru Maternu, dostala jsem jí celý balík, tak proč to nevyužít. Vůbec žádné problémy mi nedělá, snad i proto, že ji užívám vždy při snídani, což je jediná doba, kdy jsem si na nějaké léky schopná vzpomenout. Takže můžu doporučit ![]()
Ahoj, za mě doporučuju Femibion, brala jsem už v době snažení. Femibion mi byl doporučen s tím, že neumím listovku štěpit. Navíc jsem si skoro na 100% jistá, že do sebe nenacpu dost B12, která je pro mimi taky důležitá. Tudíž pro klid duše a svoje svědomí jsem se rozhodla pro ty nejdražší vitamíny
Normálně se snažím téhle „chemii“ vyhýbat. Beru chlorellu. Řekla bych, že se mi po Femibionu i zlepšily nehty a pleť. Špatně mi nebylo ani jednou, jím ho se snídaní. Prcek je ve 34. týdnu úplně v normě co se velikosti týče.
@mikitaa Jíst vyváženou stravu je určitě dobrá věc, ale každej dnes ví, že v zelenině už vůbec není tolik živin jak dřív, zvlášť ne v zimě. A že děti se rodily i předtím - to je sice pravda, ale to máš stejný, že dřív se taky pilo čerstvý kravský mlíko a děti se rodily. A dala by sis ho jako těhotná dnes?
Mi řekl doktor listovku do 12-13tt pak můžu pokračovat, ale účinek už se nedostaví, prý je to třeba jen do toho max. 13tt
@Anonymní píše:
AhojteHolky chtěla jsem se vás zeptat jaké jsou dobré vitamíny pro těhotné
Rozmýšlela jsem že si koupím GS mamavit prefolin+DHA, nevíte jaké jsou bere te je nějaká? a do jaké ceny je koupím? nebo které berete vy? děkuji za odpovědi
![]()
Nejlepší jsou ty přirozené.. a pestrá strava k tomu. Ovoce, zelenina, saláty, maso, ryby, sýry, jogurty.. Stačí jíst normálně zdravě a žádné chemie do sebe vůbec nepotřebuješ!
@hanak píše:
Nejlepší jsou ty přirozené.. a pestrá strava k tomu. Ovoce, zelenina, saláty, maso, ryby, sýry, jogurty.. Stačí jíst normálně zdravě a žádné chemie do sebe vůbec nepotřebuješ!
tak jsem nahraná, sním cca jeden dva druhy salátu, ovoce mám podle období, třeba měsíc mám chuť jen na banány, pak zas jen jablka, pak období pomerančů, mandarinek, ale dohromady se nedonutím to jíst, pak zas období mrkve
a nejím mléčné výrobky mléky, sýry, jogurty, jediná výjimka eidam, ementál, máslo a zmrzlina, takže bez vitamínů jsem v pr… ![]()