Jaké má banka práva? Stáhnutí výplaty bankou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
36504
14.2.14 18:05
@Anonymní píše:
Nemusíš být tak arogantní já se tě tady neptám na názor jestli si máme udělat dítě nebo ne.. Prostě se to stalo i pŘez antikoncepci a promin nikdy bych nešla na potrat.. Ptala jsem se na to co může udělat banka a ne na to jestli mě chce někdo poučovat! Prosím už sem nepíš já bych chtěla od někoho poradit A NÉ SRAŽET K ZEMI

Aha, selhala antikoncepce.No to se tady stává často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
2.1.15 13:04
@Anonymní píše:
Ahoj holky musím se na něco zeptat jelikož jsem celou noc nespala a nevím co budem dělat. No k věci přítel si 12-tého zažádal o oddlužení a včera si chtěl vybrat výplatu a peníže nikde.. Jako banka mu stahla celou vyplatu.. Nemáme z čeho zaplatit najem a poplatky a už vůbec nemluvím o jídle. Čím nakrmím děti to nevím.. Prosím ženy nevíte některá co v takové situaci dělat?

DOBRÝ DEN, MÁME STEJNÝ PROBLÉM JAK ZAKLADATELKA DOTAZU NEVÍTE JAK TO DOPADLO? PODALI JSME S MANŽELEM SPOLEČNÝ NÁVRH NA ODDLUŽENÍ KTERÝ JE VE FÁZI PŘED ROZHODNUTÍM O ÚPADKU, V DEN KDY SE NÁVRH OBJEVIL V INSOLVENČNÍM REJSTŘÍKU NÁM DALA BANKA U KTERÉ DLUŽÍME A JE V INS. NÁVRHU UVEDENÁ, KONTOKORENT DO MÍNUSU A MĚ SEBRALI CELOU VÝPLATU MZDY KTERÁ MI TAM PŘIŠLA NÁSLEDUJÍCÍ DEN. ŽÁDALI JSME BANKU O VYPLACENÍ ASPON ŽIVOTNÍHO MINIMA, PODOTÝKÁM ŽE NA ÚČET NENÍ UVALENA EXEKUCE, A BANKA ŽE NÁM NIC NEDÁ ŽE JSME PORUŠILI SMLUVNÍ PODMÍNKY ATD, A ŽE ZADRŽENOU MZDU POUŽIJOU NA ČÁSTEČNOU ÚHRADU DLUHU, MÁ NA TO BANKA PRÁVO KDYŽ JSME ZAHÁJIL INS. ŘÍZENÍ? JE NĚJAKÁ ŠANCE NA VYPLACENÍ MZDY KTERÁ BYLA NA ÚHRADU NÁJEMNÉHO? DĚKUJI ZA ODPOVĚD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
2.1.15 13:48
@Mársy1 píše: … A ŽE ZADRŽENOU MZDU POUŽIJOU NA ČÁSTEČNOU ÚHRADU DLUHU, MÁ NA TO BANKA PRÁVO KDYŽ JSME ZAHÁJIL INS. ŘÍZENÍ? JE NĚJAKÁ ŠANCE NA VYPLACENÍ MZDY KTERÁ BYLA NA ÚHRADU NÁJEMNÉHO? DĚKUJI ZA ODPOVĚD.

Podle mne nemá, a vy byste asi měli podat stížnost insolvenčnímu soudu.

Ale zkuste třeba občanskou poradnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
2.1.15 13:54
@eumedon píše:
Podle mne nemá, a vy byste asi měli podat stížnost insolvenčnímu soudu.Ale zkuste třeba občanskou poradnu.

určitě se o tom u soudu zmíníme, ale ještě nemáme přiděleného správce, tak nevím jak to ted řešit, zkusíme tu poradnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
2.1.15 14:32
@Mársy1 píše:
určitě se o tom u soudu zmíníme, ale ještě nemáme přiděleného správce, tak nevím jak to ted řešit, zkusíme tu poradnu.

Právě proto, že nemáte přiděleného správce, je třeba to řešit přímo s insolvenčním soudem. Jinak by to bylo přes správce.

Ale formu asi s tou občanskou poradnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
3.1.15 13:15

Myslím, že využili toho, že jste sice podali insolvenční návrh, ale nemáte ještě rozhodnutí o úpadku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
3.1.15 13:54

@Sojkka Jo, mam podobny pocit a tipuju, ze to nejspis budou mit v podminkach osetrene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
5.1.15 11:29

Banka si peníze nijak stáhnout nemůže. Musí pouze poslouchat nařízení exekutora, případně dalších pověřených osob. Stačí zajít do banky, řeknou ti kde peníze jsou, případně na koho se obrátit. To že ty o exekuci nevíš neznamená že žádnou nemáte. Bohužel. Kdyb se ukázalo že peníze zadržel exekutor, nezasilejte do banky ani jinam další peníze a jdete na socialku. Tam vám poradi..snad..jak to máte s zivotnim minimem a ihned reste kde je problem. Kazdopadne první do banky a pak uvidíte dál. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
5.1.15 12:04

@Jennyssek Tak pokud by se jednalo o exekuci, tak je banka povinna z blokovaného účtu vyplatit dvojnásobek ŽM na jednotlivce. Ale tady se obávám, že se bude jednat o okamžité zesplatnění kontokorentu, kdy ho banka prostě zruší a tedy se dostaneš na účtu do nepovoleného debetu a když přijdou nějaké peníze, tak sníží ten debet, ale jelikož není účet blokovaný, tak ani není možné požadovat ten výběr ŽM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
5.1.15 12:12
@Jennyssek píše:
Banka si peníze nijak stáhnout nemůže. Musí pouze poslouchat nařízení exekutora, případně dalších pověřených osob. Stačí zajít do banky, řeknou ti kde peníze jsou, případně na koho se obrátit. To že ty o exekuci nevíš neznamená že žádnou nemáte. Bohužel. Kdyb se ukázalo že peníze zadržel exekutor, nezasilejte do banky ani jinam další peníze a jdete na socialku. Tam vám poradi..snad..jak to máte s zivotnim minimem a ihned reste kde je problem. Kazdopadne první do banky a pak uvidíte dál. :palec:

Pokud je proti dlužníkovi vedeno insolvenční řízení (tedy od okamžiku zveřejnění návrhu v ISIR), lze exekuci - na základě pravomocného rozsudku - nařídit (tedy také zablokovat účet), ale nikoli provést (tedy například srazit peníze z účtu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
5.1.15 12:14
@j.a.n.i1 píše:
@Jennyssek Tak pokud by se jednalo o exekuci, tak je banka povinna z blokovaného účtu vyplatit dvojnásobek ŽM na jednotlivce. Ale tady se obávám, že se bude jednat o okamžité zesplatnění kontokorentu, kdy ho banka prostě zruší a tedy se dostaneš na účtu do nepovoleného debetu a když přijdou nějaké peníze, tak sníží ten debet, ale jelikož není účet blokovaný, tak ani není možné požadovat ten výběr ŽM.

Asi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat