Jaké máte alimenty na dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81482
14.3.17 14:54

@canaglia takze je v poradku, pokud movity otec zmizi, diteti posila alimenty na urovni minima k zajisteni jeho potreb, poridi si novou rodinu, kde detem koupi a poridi vse top, luxusni, jezdi na dovolene, maji nakladne konicky, krasne bydleni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
14.3.17 15:02

@canaglia dopadne to úplně stejně. Nevidím žádný smysl v tom, spořit polovinu příjmu. Když si potřebuješ rychle udělat rezervy, tak možná, ale jinak - k čemu to je dobré? Máme to doma nastaveno tak, že:

1. třetinu příjmu utrácíme (jídlo, oblečení, léky, dovolené… boty za tři litry se mi do toho v pohodě vejdou)
  2. co je potřeba, jde na povinné platby (bydlení včetně energií, pojištění, školka… aktuálně to dělá méně než třetinu příjmu)
  3. co zbyde, jde na spoření (aktuálně víc než třetina příjmu).

Pokud mám něco extra nad rámec rozpočtu, tak to jde napůl - útrata a spoření. Takhle to u nás doma vždycky fungovalo, takže bude vzorový model i pro dítě.

Omezovat se budeme, pokud příjmy klesnou, ne proto, že nemáme našetřeno. Zajištění pro případ nouze jsme dost, ale díky za starost. A k téhle nouzi, myslím, nedojde, pokud budu fyzicky a mentálně zdravá. Práce je všude dost.

Příspěvek upraven 14.03.17 v 15:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
14.3.17 15:04
@Lama Lama píše:
@canaglia takze je v poradku, pokud movity otec zmizi, diteti posila alimenty na urovni minima k zajisteni jeho potreb, poridi si novou rodinu, kde detem koupi a poridi vse top, luxusni, jezdi na dovolene, maji nakladne konicky, krasne bydleni…

Jasně, že je to v pořádku. Původní děti si to nezaslouží, protože mají debilní matku - vyděračku. Podle zde používané logiky. Přece otec je king a může si dělat, co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56265
14.3.17 15:11
@adam75 píše:
@canaglia dopadne to úplně stejně. Nevidím žádný smysl v tom, spořit polovinu příjmu. Když si potřebuješ rychle udělat rezervy, tak možná, ale jinak - k čemu to je dobré? Máme to doma nastaveno tak, že:
  1. třetinu příjmu utrácíme (jídlo, oblečení, léky, dovolené… boty za tři litry se mi do toho v pohodě vejdou)
  2. co je potřeba, jde na povinné platby (bydlení včetně energií, pojištění, školka… aktuálně to dělá méně než třetinu příjmu)
  3. co zbyde, jde na spoření (aktuálně víc než třetina příjmu).

Pokud mám něco extra nad rámec rozpočtu, tak to jde napůl - útrata a spoření. Takhle to u nás doma vždycky fungovalo, takže bude vzorový model i pro dítě.

Omezovat se budeme, pokud příjmy klesnou, ne proto, že nemáme našetřeno. Zajištění pro případ nouze jsme dost, ale díky za starost. A k téhle nouzi, myslím, nedojde, pokud budu fyzicky a mentálně zdravá. Práce je všude dost.

Příspěvek upraven 14.03.17 v 15:06

zejo. ja realne sporim dost, ale deti si taky zaslouzi hezky zivot. U nas kam je nevezmu, tam se nepodivaji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
14.3.17 15:13
@adam75 píše:
Jasně, že je to v pořádku. Původní děti si to nezaslouží, protože mají debilní matku - vyděračku. Podle zde používané logiky. Přece otec je king a může si dělat, co chce.

dik. ptala jsem se canaglii. rada bych vedla konstruktivni debatu, jak osefovat extremni pripady, jak ty, kde matky chzej jen alimenty a jinak otce vysachovat z zivota ditete a pripady, kdy otec na deti zas svevolne prdi jak na placatej kamen A odmitaj pustit kazdou kacku ac si sami zijou na vysoky noze vcetne dalsich jeho deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101913
14.3.17 15:17

@Lama Lama Extrémní případy jsou bohužel vždycky prů… a jinak se mi líbí tvůj přístup, pokusit se ty 2 dokopat k nějaké dohodě a pokud toho jsou (i pomocí) schopni, tak jim pak už ale do ní nezasahovat a neupravovat jim ji, maximálně je kopat k pochopení toho, proč je to úlet, pokud nějaký vymyslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
14.3.17 15:17

@Lama Lama s ním chceš vést konstruktivní debatu :-) tak jo, good luck.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
14.3.17 15:33
@adam75 píše:
@Lama Lama s ním chceš vést konstruktivní debatu :-) tak jo, good luck.

ja merikam, ze s nim souhlasim. ale alespon predklada nejake argimenty, duvosy, myslenky.co napise, nekusim vzit za sve. ale minimalne je to k zysleni k pochopeni te strany, za kterou vystupuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
14.3.17 15:48
@Lama Lama píše:

V pořádku to rozhodně není. Ale je otázka, zda by do tohoto nepořádku měl zasahovat stát svou mocí, když se nejedná o zásah v míře nezbytně nutné. Prostě otec by hradil výživné tak, aby byla zajištěna životní úroveň nutná pro rozvoj dítěte, tedy co dá navíc, je jeho rozhodnutí. My jsme zvyklí hned po státu chtít ochraňovat práva do puntíku a pak nadávat, jak nám stát zasahuje do života.
V jiných oblastech ale stát postupuje tímto způsobem - když matka zdrhne s dítětem, stát zajistí péči otce pouze v míře nezbytné a kolikrát ani to ne. Je to v pořádku? Mně přijde zajištění práva na výchovu a péči důležitější než zajištění práva na výživu. Je to složité.
Mimochodem, pokud se otec na děti vykašle z hlediska péče, tak tu opakovaně píšu, že nejsem proti další platbě, a to výchovného pro matku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
14.3.17 16:12

@canaglia dítě ať si třeba pojde hlady (nebo méně dramaticky - ať si ho matka živí sama), hlavně když má tu otcovskou lásku :) sice otec nepustí chlup, ale dítě miluje, to dá rozum. A to přece nic nenahradí. Jak tohle může brát někdo vážně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
14.3.17 16:16
@Anna766 píše:
Pokud si to zaslouží jo? Kriste Ježisi :zed: jo kluk mě včera naprdnul, žádný nový boty na jaro nebudou, a basta :cert:

Teda pokud jsou pro tebe nové jarní boty luxus, tak bych nechtěl být tvé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
14.3.17 16:58
@adam75 píše:
@canaglia dítě ať si třeba pojde hlady (nebo méně dramaticky - ať si ho matka živí sama), hlavně když má tu otcovskou lásku :) sice otec nepustí chlup, ale dítě miluje, to dá rozum. A to přece nic nenahradí. Jak tohle může brát někdo vážně :)

hele, tak pokud navrhuje jakési výchovné matce, v případě, že se nestará tak mi to vlastně přijde fajn. Zas takových magorů, co by své dítě ve střídavce ubytovali na slamníku a sám se svou rodinnou bydlelna zámku, asi nebude. takže střídavkou bude pořešen jeho podíl péče, jak osobní a finanční. PLus pak záleží už jen na jejich dohodě - každej může tomu druhému určo něco nabídnout - otec finanční výpomoc, matka nabínout nějakou flexibilitu s osobní péčí, tak aby byl schopnej chlap pokračovat v původní práci… Když se nedohodnou, tak se nedohodnou.
A když chlap nebude chtít nebo nebude moct pečovat, tak prostě tu péči matce zacvaká a matka si taky poleší. Proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
14.3.17 16:59
@adam75 píše:
@canaglia dítě ať si třeba pojde hlady (nebo méně dramaticky - ať si ho matka živí sama), hlavně když má tu otcovskou lásku :) sice otec nepustí chlup, ale dítě miluje, to dá rozum. A to přece nic nenahradí. Jak tohle může brát někdo vážně :)

Obávám se, že s tebou je konstruktivní diskuse skutečně nemožná. Napsal jsem někde, že má dítě pojít hlady? Nebo že si ho má matka živit sama? Tohle s konstruktivní diskusí fakt nemá nic společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
14.3.17 17:26

@Lama Lama problem je v tom, ze v tomto modelu rozhoduje pouze otec a matka - a hlavne dite, ktere to nakonec odnese nejvic - se tomu musi prizpusobit. Jak velke by takove „vychovne“ muselo byt? Co kdyz matka taky chce pokracovat ve svoji praci? Ale ma smolika, kdyz se otec rozhodne, ze se starat nebude.

Ja se o syna staram pres tyden sama, spatne se nemame, naopak jsme nad prumerem, ale kdybych mela aspon trochu flexibility a nemusela bych kazdy den v 15:30 jit do skolky, tak jsem na dvojnasobku platu. Kdo mi to aspon zcasti kompenzuje plus (dejme tomu) karierni postup do budoucna? Vychovne pro matku ve vysi 1000 Kc mesicne, aby otec mel na auta, drahe hypoteky a boty Lacoste?

Nas otec si toto nastesti uvedomuje, takze nedela sceny kvuli kazde korune.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
14.3.17 17:27

@canaglia ja s tebou nediskutuju, ja se ti smeju, protoze jsi smesnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna