Jaké máte zkušenosti s plaváním s 6. měsíčním miminkem?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jaké máte zkušenosti s plaváním pro 6.měsíčním miminkem?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda máte někdo zkušenosti a zda byste doporučili pro 6.měsíční miminko plavání?
Děkuji za odpověď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Doporučila bych, pokud to bude bavit tebe. Pokud ti to rozbije sterotyp na materske a nebude otravovat zasahovani do rezimu ditete. 6 mesicini dite spi jeste nekolikrat denne a plavani do spanku casto zasahne. Ale já jsem plavala se vsemi detmi, měli jsme to rádi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chodila jsem s oběma a super. První půl rok „plavali“ ve vaně, pak v bazénu. A bylo to super. Děti to milovaly, mě to bavilo taky. Super relax.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S oběma dcerám jsem chodila od 6m, byly šikovné, hned se s úsměvem potápěly…měla jsem je připravené z domova…od září budeme se skoro rocni pokračovat, v bazénu jsme za každého hezkého počasí a malá už zvládla i 2h v polském aquaparku
- Citovat
- Upravit
Syn chodi od pul roku a uplne to miluje, me to extra nenaplnuje, ale ani mi to neni protivne. Ale je to dobry pohybovy zaklad do budoucna a budu rada, kdyz u plavani zustane i v pozdejsim veku, takze ho v tom plne podporuju.
Jedine minus, co me napada, tyhle deti z plaveckych kurzu absolutne nemaji respekt z vody, takze je potreba je o to vic pak hlidat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak je zmiňované v prvním příspěvku, jde dost o režim. Mně se ho nechtělo narušovat. Zdálo se mi to náročné a zbytečné, chemie v bazénu taky nic moc. Navíc ve 2 měsících měl zánět zvukovodu tak jsem se bála. Raději jsme měli procházky.
Poprvé šel do bazénu venku v 11 měsících a úplně jak ryba ve vodě. Žádný trénink mu nechyběl.
Jděte pokud se vám chce a bude vám to vyhovovat. Nechoďte jen proto, že to je teď trendy. Každá matka má pocit, že musí dělat s dětmi všechny aktivity. Nemusíte nic. Hlavně ať jste spokojení vy dva 🙂 Toť můj názor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám zkušenosti velmi dobré. Všechny 3 to bavilo a od toho půl roku doteď stále plavou (11, 9 a 6 let). Ale jako každá aktivita, ani plavání není pro každého. Zkus to a uvidíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ernais píše: Více
To bych řekla, že naopak. Ty děti se ve vodě na kurzu dostanou do situace, že jsou moc daleko od matky a ta jim musí pomoci. Všechny naše děti ví, že když v bazene nejsem, že jim nepomohu a dokud neumely bezpecne samy plavat, chovaly se opatrneji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zepel91 píše: Více
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kurzy jsou určitě fajn, pokud jsou vedeny s respektem k dítěti a dbá se na přípravu a postupné zvykání, než se jde s dítětem pod vodu.
My jsme chodili jen se starším, střídali jsme se v bazénu s mužem - jednu hodinu já, druhou plaval on, bylo to super. Museli jsme skončit po nástupu do školky, protože dítě začalo být věčně nemocné a plavání ho většinou ještě dorazilo. S mladším už nám to časově nevyšlo, ale dost se učí od staršího. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chodila jsem site trauma a nechtěla do vody až v 5 letech se to teď zlomilo. Nechtěla se pak ani koupat ani sprchovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chodila jsem, tehdy to šlo už od 3 měsíců, mám vodníka. Dítko bylo spokojené, nemocné bylo jen v čase, kdy jsme plavání pár měsíců nestíhali. Z kojeneckého pak dítě přešlo plynule ve školce do sportovního klubu a chvíli i závodně plavalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hoa Mai To netoším… asi ta voda sama o sobě? Ona tak nějak byla na sebe vždy opatrná už jako batole. Trochu se to zlomilo teď v 5 letech kdy už si víc věří. Začala jezdit na kole bez koleček, přestala mít strach se pozom začala plavat pod vodou a behem týddn e začala plavat i nad vodou… asi k tomu potřebovala dospět. Do určité doby pro ni bylo i nemyslitelné nějaké větší klouzačce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga taky mám přes třicet a u nás kojenecké plavání nebylo a když někde bylo tak asi málo a právě ne dostupné pro všechny. Rozhodně neexistovalo tolik aktivit pro matky s dětmi. Takže ano, všechna ta plavání, skupinky a další aktivity jsou podle mě trendy.
A nevidím na tom nic špatného. Ale jsou ženy co mají pak blbý pocit, že to vše nestíhají ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit