Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Jizvíková nevím, ale moje dítě, když třeba jdeme do obchodu, tak teda lézt nechce, spíš preferuje to nošení… a to je mu dokonce rok. A záhul na záda to opravdu není, větší záhul je spíš tahat neustále kočár do/z tramvaje nebo autobusu. ![]()
jizvíková píše:
v 7 mes bude chtit lézt a ne se nosit a bude vazit klidne 8 i vic kg, zahul na zada extremni
Kuba lezl od 5 měsíců, vážil těch 8 kilo, ale stejně jsme od té doby, co jsme koupili to nosítko, do doby, než jsme koupili golfáče (v cca 8 nebo 9 měsících to měl 10,5 kila) malýho jen nosili… Nestěžoval si a záhul na záda to nebyl
Lézl si doma, ale venku?
Prostě za mě to je mnohem lepší dát si dítě do nosítka/šátku,než se sama tahat s kočárem…
ahoj, co se typu nosítka týká, chce to určitě vyzkoušet, záleží jakou má nosič postavu, případně, jestli budete chtít nosit oba s taťkou
spousta mých známých má Manducu a jsou spokojené, nám neseděla a vyhrálo u nás Beco, jstejně jako u další hromady mých známých .. je to prostě o tom vyzkoušení…
pokud zvolíš šátek, můžeš nosit vpodstatě stejně dlouho jako v nosítku, u obou spíš záleží na tom, jak hodně těžké dítě jsi ochotná tahat na břiše/zádech ![]()
Jenže venku nebo ve měste asi těžko poleze, že? Nebo na dovolené na nějakém výšlapu … tam se s kočárem rozhodně nepotáhnu.
jizvíková píše:
v 7 mes bude chtit lézt a ne se nosit a bude vazit klidne 8 i vic kg, zahul na zada extremni
jizvíková píše:
jizvíkoví, nosím i 14ti kilové baole, záhul na záda to není, je třeba postpně trénovat. v 7m ho přepadla separační úzkost a nosil se moc rád. Nošení bojkotuje až ted, ve 2v letech. To je jako bys někomu doporučila koupit jen hluboký kočár, protoýe pak už bude chtít mimino lézt a ne se vozit.
Rozhodovala jsem se mezi Manducou a Ergem. Beco je na mě drahé, vylepšené MeiTai mám doma, ale chci něco, co se nemusí vázat. Nakonec Ježišek přinese Manducu, líbí se mi malinko víc, kromě toho jsem ji už zkoušlea a vím, že mi byla.
Nesla jsem v tom MeiTai i 13kilové batole, do obrovského kopce na zádech a skoro jsem ho necítila
Samozřejmě na břiše by to bylo horší a v klokance nemyslitelné. Jde právě o to, co to je a kdy se to používá. Doma určitě nechá každý normální člověk 7měsíční dítě lozit (pokud lozí a má o to zájem), ale když se chce nosit a je třeba volných rukou nebo je potřeba někam se dostat, je nosítko k nezaplacení.
My máme Manducu, malej se nosí asi od 5měsíců (kolem 7kg měl) doteď (10,5kg) a bude se v ní nosit i další miminko, to si nošení užije víc, protože se narodí dřív a bude dýl teplo. U malého jsem ji kupovala až v říjnu.
andelka83 píše:
My máme Manducu, malej se nosí asi od 5měsíců (kolem 7kg měl) doteď (10,5kg) a bude se v ní nosit i další miminko, to si nošení užije víc, protože se narodí dřív a bude dýl teplo. U malého jsem ji kupovala až v říjnu.
Mě přijde naopak nošení lepší v zimě. V létě je vedro a v těch pařácích jsem to fakt nedávala. Radši jsem hodila mimino do kočáru. Naopak v zimě je nošení fajn, nemusíš mimčo navlíkat, dáš do nosítka, tak jak je doma a oblékáš až společné oblečené - mikina, bunda přes oba.
Alpaka píše:andelka83 píše:Mě přijde naopak nošení lepší v zimě. V létě je vedro a v těch pařácích jsem to fakt nedávala. Radši jsem hodila mimino do kočáru. Naopak v zimě je nošení fajn, nemusíš mimčo navlíkat, dáš do nosítka, tak jak je doma a oblékáš až společné oblečené - mikina, bunda přes oba.
já jsem spešl nosící oblečení neměla, ale je fakt že když byl malej, tak jsem přes nás zapla normální bundu. ale nejvíc jsem si užívala nošení na jaře a na podzim. V zimě šlo spíš i o to, že ač jsem měla dobré boty, bála jsem se abych nespadla i s ním, to byl lepší kočár s pořádnými koly.
Názor jizvíkové mě pobavil
. V sedmi měsících se teda děti nosí moc rády, nosí se rády ještě i v roce… ne-li později.
Já mám Manducu a používám ji na dvouleťačku (je docela drobná) i na pětiměsíčního. Nohy se zateplují návleky a tlusnými ponožkami.
andelka83 píše:Alpaka píše:já jsem spešl nosící oblečení neměla, ale je fakt že když byl malej, tak jsem přes nás zapla normální bundu. ale nejvíc jsem si užívala nošení na jaře a na podzim. V zimě šlo spíš i o to, že ač jsem měla dobré boty, bála jsem se abych nespadla i s ním, to byl lepší kočár s pořádnými koly.andelka83 píše:Mě přijde naopak nošení lepší v zimě. V létě je vedro a v těch pařácích jsem to fakt nedávala. Radši jsem hodila mimino do kočáru. Naopak v zimě je nošení fajn, nemusíš mimčo navlíkat, dáš do nosítka, tak jak je doma a oblékáš až společné oblečené - mikina, bunda přes oba.
Já taky spešl nosící oblečení nemám, malý se dost kočárkový, nosítko používám spíš ve chvíli, kdy mě se nechce tahat s kočárem, on by klidně jezdil furt.
Ale v případě potřeby využívám přítelovu či tátovu bundu ![]()
Já taky speciální oblečení nemám, ale pořídila jsem už loni ve výprodeji zimní kabát větší velikosti a flísovou vestu větší, zapnu to přes nás oba. Dohromady mě to stálo asi 600 a je to moc užitečné ![]()
Manželovu bundu jsem nosila jen chvíli po porodu ![]()
j.a.n.i1 píše:andelka83 píše:Já taky spešl nosící oblečení nemám, malý se dost kočárkový, nosítko používám spíš ve chvíli, kdy mě se nechce tahat s kočárem, on by klidně jezdil furt.Alpaka píše:já jsem spešl nosící oblečení neměla, ale je fakt že když byl malej, tak jsem přes nás zapla normální bundu. ale nejvíc jsem si užívala nošení na jaře a na podzim. V zimě šlo spíš i o to, že ač jsem měla dobré boty, bála jsem se abych nespadla i s ním, to byl lepší kočár s pořádnými koly.andelka83 píše:Mě přijde naopak nošení lepší v zimě. V létě je vedro a v těch pařácích jsem to fakt nedávala. Radši jsem hodila mimino do kočáru. Naopak v zimě je nošení fajn, nemusíš mimčo navlíkat, dáš do nosítka, tak jak je doma a oblékáš až společné oblečené - mikina, bunda přes oba.
Ale v případě potřeby využívám přítelovu či tátovu bundu
no přes zimu jsem ji používala též spíš příležitostně, tak se mi nechtělo něco spešl kupovat.
A teda malej už chodí, ale pořád se nosí rád
Ehm, já nosím 12 kg dvouleťačku, na výletě třeba hodinu a záda mám ok, spíš bych řekla, že jsem si je totálně napravila, zátěž jsem zvyšovala postupně ![]()
Malá se nosí moc ráda.
Při nebezpečí pádu, obzvlášť v zimě se vyplatí investovat do nesmeků.
Výrazně se tak sníží riziko pádu.
Záda snesou leccos, pokud náklad roste/přibírá postupně.