Jaké oblečení, obutí do školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2398
29.8.12 12:58

U nás taky musí být vlastní hrníček na pití během dne, při svačince, obědu mají hrníček erární.
Děti musí mít jiné oblečení do třídy a jiné na ven!!, pak samo náhradní oblečení, celoročně ve školce musíme mít pro dítko pláštěnku a gumáčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
29.8.12 13:00

Taky kupujeme balík toaleťáků a dva balíky papírových kapesníků. Ale kapesníčky dávám holce i do skříňky, aby si vzala, když potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
29.8.12 13:00

My nemáme vůbec žádný info zatím ještě :roll: Ale první den beru tak co uznám, pyžamko, bačkůrky, něco dovnitř (tričko+tepláky) plus náhradní slipy, ponožky, tepláky, tričko. Ven půjde v tom, v čem přišel a zbytek holt doladíme s učitelkami

• Citovat
  • Upravit
29
10219
29.8.12 13:03

U nás je to přísné. :mrgreen: nesmí chodit v tom v čem přišli. Prý aby se naučili převlíkat a rozlišovat na co mají které oblečení. nechápu, že u vás budou děti spát tak jak jsou ve třídách. 8o špinavý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
29.8.12 13:03

Jj, papírové kapesníčky taky, díky za připomenutí, jdu je napsat na seznam nákupu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
29.8.12 13:09

@29 u nás to vypadá, že je to na tobě, jestli dítěti táš oblečení na ven jiné, nebo to v čem přišlo, ale strašně mě vytáčí, že učitelka se prostě nekoukne do skříňky, že tam má oblečení na zahradu a nechá ho jít v pěkných kalhotech, které si většinou zničí, jak se vyválí v trávě

• Citovat
  • Upravit
3352
29.8.12 13:14
@elis_an3 píše:
@29 u nás to vypadá, že je to na tobě, jestli dítěti táš oblečení na ven jiné, nebo to v čem přišlo, ale strašně mě vytáčí, že učitelka se prostě nekoukne do skříňky, že tam má oblečení na zahradu a nechá ho jít v pěkných kalhotech, které si většinou zničí, jak se vyválí v trávě

tak to doufám, že tak nebude, ale mám pocit, že když už spí v tom, co jsou, tak asi to tak bude. Takže hezké oblečení, které mi nebude vadit, že se zničí, to jistí.

Příspěvek upraven 29.08.12 v 13:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3873
29.8.12 13:19

My máme ve školce náhradní oblečení - tzn. tepláčky, tričko, kalhotky, ponožky, v létě i kraťásky a pak pláštěnku, gumáky, bačkory. Jednou týdně v pondělí nosíme čisté pyžamo. Vše musí být označené značkou (většinou nějaké zvířátko, sluníčko, autíčko atd.), kterou má dítě na skříňce v šatně. Na začátku školního roku musíme dále ještě přinést 2 balíky papírových kapesníků, 2 balení ubrousků, 2 balení tekutého mýdla a hrneček na pití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
29.8.12 13:21

@klárka14 no to jo, vy to máte nějaké divné, ono by to hygienicky nemělo vůbec projít, to spinkání ve špinavém, tak jako hygiena neschvaluje, aby děti měly ve školce to, co mají na pobyt venku…no já už se teď taky snažím dávat horší oblečení, ale i tak, někde chceš ze školky jít a aby ses třepala, že ten tvůj popleta si zase nevzal ty kalhoty co měl a učitelce je to jedno, neřeší, že se jí zrovna zdá nějak vyfešákovaný na písek

• Citovat
  • Upravit
3148
29.8.12 13:24
@29 píše:
Nám kroksy do školky zakázali. Děti jim tam v tom zakopávají a kroksy se jim vyzouvají. :lol:

čínský „crocsy“ jsou fakt blbý, ale ty pravý jsou fajn. mají různý tipy…balerínky a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3873
29.8.12 13:28
@soanpe píše: čínský „crocsy“ jsou fakt blbý, ale ty pravý jsou fajn. mají různý tipy…balerínky a pod.

Máme originální a stejně je u nás ve školce mít děti nemůžou, ale nám zase bačkorky nevadí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
29.8.12 13:39

Malá mi bude taky začínat, takže sama nevím, co se nám osvědčí, ale mám představu, že na hraní uvnitř bude nosit tričko + legíny/tepláky nebo tričko + leginy/punčocháče + šaty/sukně. Na zahradu pláťáky/šusťáky + mikina a/nebo bunda, až se ochladí. V každém případě kompletní sadu náhradního oblečení včetně spodního prádla a ponožek. Bačkory uzavřené, pantofle mít nesmí.
Jinak se snažím vybírat věci, které si malá zvládne obléct úplně sama nebo s minimální dopomocí. Takže boty na sucháč, drtivá většina věcí přes hlavu, když už propínací, tak na zip (žádné drobné knoflíčky nebo zapínání na zádech, ze kterého by učitelky asi vykvetly), kalhoty natahovací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.12 13:40

Klári základní požadavaek na oblečení i obuv je, aby to bylo pohodlné a aby si to malá uměla obléct sama. Tzn. boty na sucháče nebo gumu, kroksy do školky mi ted moc vhodné nepřijdou, to je tak o úraz. Prostě normální papučky. Sukýnky jsu bezva, zejména v zimě - to vždycky závdidím maminkám holčiček, že nemusí tolik převlékat. jinak jedna sada oblečení na sebe, jedna náhradní do skřínky a tepláky a mikina na zahradu. U nás ještě chtějí i boty na zahradu, ale to většinou májí kluci ty, ve kterých přišli. jen ať si ty svoje nekřes´tansky drahý boty bořádně unosí a klidně i zničí, nevím proč bych kupovala za další 400 ještě tenisky. No a nevím odkud jsi, ale naše děti se ve školce za celý týden nikdy tak nezašpiní jako za jedno odpoledne doma na dvoře :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2602
29.8.12 13:50

Tak u nas se v pyzamku taky nespi, ale deti se svlekaji do tilka (pokud maji) a trenek/kalhotek.
Maly ma v kapsari vzdycky nahradni trenky, ponozky a tricko. Do tridy ma teplaky, druhe na prevleceni na ven. Jak zacne spatny pocasi, tak misto venkovnich teplaku davam gumove kalhoty (jenom si je natahne na teplaky), to se mi velmi osvedcilo, vetsinou je ma do pasu od bahna :roll:, takze vezmu domu, otru a druhy den mu je zase dam. Takhle mu teplacky do tridy nekdy vydrzi i na vic dnu :mrgreen:.
Jinak standardne plastenka a holinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
29.8.12 13:54

U nás spí děti v pyžamkách, ale nesundávají si slipky/kalhotky. Pyžamko se bere vždy v pátek na vyprání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková