Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nechala jsem očkovat jenom hexu, prevenar nedávám, kolem 3 měsící, kdy už děti měli přes 5kg.
Od toho 3. měsíce jsem najela na režim čekáme na vhodnou situaci (dítě zcela zdravé, komplet rodina taky, v nejbližších dnech žádná zátěžová situace, žádná velká vedra…) a pak nechala píchnout povinnou hexu, nic víc. Ostatní, bylo-li by třeba, potom s časovým odstupem. V podstatě se tenhle přístup shoduje s mou dr., když si nebyla něčím z výše uvedeného jistá, odložili jsme.
@Nicooool5 pouze povinné očkování a oddalovat to, co nejvíc jde
Ve 3m ještě žádné. Na prvním očkování jsme byli v půl roce - hexa. Dávám jen povinné, takže Prevenar ani rotaviry děti nemají. Teď je jim už 6 a téměř nemarodí.
Dala jsem hexu a prevenar. Malá naprosto bez problémů. Radši budu očkovat než se pak nenávidět kdyby se nedejbože něco stalo
Hexu rozhodně, černýho kašle je pořád hodně a dítě na něj může zemřít. Navíc prevenar a rotaviry. Očkování posouvám jen kvůli onemocnění, nikoliv kvůli poplašným zprávám na internetu.
Rotaviry, 2.dávka, hexu a synflorix. Posouvala jsem jen mmr do dvou let, ale nástup do školky to vyžadoval.
Dala jsem hexu, ale tuším až později, až měl syn kolem 6kg, takže tak 4m.
Na povinny ocko jde zitra+rotaviry. Prevenar urcite taky, nevim kdy se ockuje. Nechavam to na dr a neguglim kraviny o ockovani, mam pak klid
Nedostal nic. První očkování dostal v půl roce. Pro Hexu má naše doktorka podmínky minimálně 3 měsíce, minimálně 5 kg a bezchybné pasení koníků. Syn nepasl, on se uměl otáčet a stejně nepasl. Po zkušenostech budu u dalšího dítěte odkládat co nejdéle.
Dávám jen povinné. Syn dostal Pneumokoky až v 5 letech, protože trpí na záněty středního ucha.
Dávala jsem Hexu a pak s odstupem Synflorix. Na Hexu měly obědě děti reakci (ale normální, jen horečky), na žádné jiné očkování ne.
Anonymne, jedna se o zdravotni stav…
Synovi je nyni 10m a neni ockovany vubec. Premyslime, ze ho dame jen na neco a az treba v 5ti letech. Po nastudovani pro a proti jsme se rozhodli takto.