Jaké svrchní kalhotky na léto?

10461
4.1.14 15:19

Jaké svrchní kalhotky na léto?

Zdravím všechny! Potřebovala bych poradit vhodné svrchní kalhotky na teplé letní měsíce. Mám listopadové miminko, používám klasické bavlněné čtvercové plenky a k nim PUL kalhotky Bamboolik. Zatím jsem s nimi velmi spokojená, broučkovi jsou pohodlné, není opruzený, neprotékají. Ale teď je zima, takže se mi obecně nepotí v ničem. Během jara mi z nich vyroste a já přemýšlím, jaké kalhotky koupit dál, aby se v nich v teplém počasí nepotil, ale aby s nimi byla jednoduchá manipulace a neprotékaly. Předem bych vyřadila fleecové kalhotky kvůli protékání, uvažuji o tom, že bych pokračovala s PUL kalhotkami, proto prosím maminky, které používaly PUL kalhotky v létě, jestli by se nepodělily o zkušenosti. Další možnost, o které uvažuju, jsou kalhotky z merino vlny. Pokud máte někdo zkušenosti s nimi, mohli byste se taky podělit a poradit značku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34
4.1.14 15:22

Ahoj, my mely v lete, jak bylo tech silenych 40 stupnu svrchnaky Bamboolika a bylo to uplne v pohode (mala mela sotva par tydnu). Pouzivam cely Bamboolik system, tzn. vkladaci pleny a nekdy AIO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30323
4.1.14 15:25

První léto jsme jeli ve vlňáčkách a fungovalo to. Další léto byl normálně v Pul kalhotkách a taky v pohodě. Malý je narozený v únoru, takže se to první léto ještě moc nehýbal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5315
4.1.14 15:32

Používala jsem fleesové, když jsem věděla, že nebudu moct přebalit, tak PUL, aby mi třeba v autě neprotekly, vlněné dávám jaro-podzim-zima…na vedra mi přijdou moc teplé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101919
4.1.14 15:40

@Hoa Mai Já třeba v létě dost často používala jen plenku na snapku bez svrchňáků… jinak pro 100% jistotu sucha PUL a jinak buď vlňáky nebo fleece, ale myslím, že co se „protékání“ týká, tak vyjdou podobně, prostě musíš dostatečně často přebalovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2493
4.1.14 15:41

Mám srpnového raracha a poslední léto byl nejvíc bez svrchňáků, jen v kalhotkové plíně (máme Anavy). Do kočáru jsem posadila na přebalovací podložku, doma a na trávě lezl a chodil v tričku a kalhotkovce. Máme PUL a vlnu, PUL už prakticky nepoužívám, to zapínání nestíhám, takže nejradši mám Disany vlňáky, natahnu a tradá. Na chladnější dny pak Longies.
V létě, když ještě nezdrhal a nerozepínal sucháče, měl i Imse Vimse vlňáky, vypadají jako klasické svrchňáky, dobře sedí i přiléhají. No ale jsou na sucháč, tak teď by to už nešlo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.1.14 15:55

Mám červnového a v létě byl normálně v PUL svrchňácích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
4.1.14 17:56

Na léto mi přijdou nejlepší kalhotkovky bez svrchňáků a často přebalovat. Na ven tenké vlňáky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
4.1.14 18:50

@j.a.n.i1 plenku na snapku myslíš čtvercovku nebo nějakou jinou?
@Lama Lama já kalhotkovky nemám, jen čtverce a nic jiného kupovat nechci. Proto hledám něco na ty čtverce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101919
4.1.14 19:15

@Hoa Mai Jojo, jednu čvercovku složíš na draka a druhou dovnitř narovno - akorát tedy neskládám na čtvrtiny, ale na šestiny, takže je to užší mezi nohy a má to více vrstev. Případně pro malé mimčo novosklad, ale to už asi nebude tvůj případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
5.1.14 18:06

Tak to jste mě potěšily, když se neodhodlám experimentovat, tak budu pokračovat v PULkách a na doma případně jen plenku na snapku. A s merino kalhotkami máte někdo zkušenost? Do těch klasických tlustých vlňáčků se mi nechce, ale něco takového by se mi docela zamlouvalo http://www.branakdetem.cz/…-bundles.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101919
5.1.14 19:35

@Hoa Mai Tyhle mám a jsou super, akorát tedy L-ka mi přijdou jak na slona :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
5.1.14 20:05

@j.a.n.i1 a mohla bys mi prosím napsat, jaký lanolin na to používáš, jak často a kolikrát jsi je lanolinovala před prvním použitím, aby nepropustily?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
5.1.14 20:19

Bundles už je ale nevyráví. Ani na tom odkazu už nejsou dostupné. Ale jinak byly fajn. Ale spíš mi přijdou fajn na malé mimčo. Na batole už si je moc nedovedu představit. Leda na bezplenkované dítě s pojistkou, které po každém čurání přebalíš. Vejde se do nich tak akorát čtvrcovka. Víc složených čtvercovek se tam nevejde. Dát je přes sklad na draka - na to maj dost nízký sed. :think: Elka jsou opravdu obrovsky.
Lanolin mi přijde nejlepší z lékárny a udělat si vlastní lázeň. Jednu lžičku lanolinu ( prvně klidně víc), horkou vodu do skleničky, k tomu pár kapek šamponu, rozpustit. vlít do nádoby, kam se vejdou vl%náky, doplnit studenou vodu a nechat namočený několik hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101919
5.1.14 20:20

@Hoa Mai Používám bezvodý lanolin z lékárny a lanolinovala jsem myslím nové 2× a pak po praní. Ale nepočítej s tím, že jsou nepropustné ve smyslu PUL kalhotek, když zapomeneš včas přebalit, tak prostě prosáknou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí