Jaké to je po interrupci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4637
20.10.13 15:49

@78mamina No ano, stavíš-li plod na úroveň petileteho dítěte, pak je interrupce desetitýdenního plodu na přání totéž, co vražda petileteho předškoláka. Čili se ptám, zda by bylo eticke šířit taková videa jako prevenci zabíjení dětí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
20.10.13 15:51
@Anonymní píše:
už jsi byla v takovéto situaci, že může toto s klidným svědomím říct?
Já myslím, že ne…za klávesnicí a monitorem je každý pán a ví všechno nejlíp… :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

Ano stejně, jako nabádat jiné k adopci, nebo že zvládne sám vychovat a uživit 2 děti apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
20.10.13 15:52

@MaDoRaBe to je hloupost. Srovnáváš nesrovnatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
@Anonymní píše:
už jsi byla v takovéto situaci, že může toto s klidným svědomím říct?
Já myslím, že ne…za klávesnicí a monitorem je každý pán a ví všechno nejlíp… :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

Ano u všech 3dětí jsem měla vysoké hodnoty na DW a roštěpy, děkuji panu bohu že se mi narodily zdravé děti, ale právě proto že mi u všech třech byl na prvním místě doporučen potrat moc jsem o těchto věcech přemýšlela a byla jsem smířená i stím že to nebude ok :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
@MaDoRaBe píše:
@78mamina No ano, stavíš-li plod na úroveň petileteho dítěte, pak je interrupce desetitýdenního plodu na přání totéž, co vražda petileteho předškoláka. Čili se ptám, zda by bylo eticke šířit taková videa jako prevenci zabíjení dětí?

to by bylo zajímavé :think:

• Citovat
  • Upravit
29577
@Gina108 píše:
Jo, to já taky 8)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
20.10.13 15:55
@MaDoRaBe píše:
@78mamina No ano, stavíš-li plod na úroveň petileteho dítěte, pak je interrupce desetitýdenního plodu na přání totéž, co vražda petileteho předškoláka. Čili se ptám, zda by bylo eticke šířit taková videa jako prevenci zabíjení dětí?

To si nemyslím ten předškolák je to ted hnusné co napíšu ale on dostal právo žít, to že mu ten život vzal někdo po tom je uplně o něčem jiném. Desetitýdení plod byl bez šance :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
20.10.13 15:57

Berry4 Uznej, že pokud někdo vnímá stejně desetitýdenní plod a petilete dítě, se všemi právy žít a vyrůstat, pak je interrupce na přání totéž, co zabití predskolaka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.10.13 16:01

Po potratu je to brutalní nedej bože aby byli komplikace, muže to vest i k tomu že bys promarnila jedinečnou příležitost být matkou chce si to sakra rozmyslet, nikdo nemá pravo te soudit a keci typu že to zvladneš že to není naročny… Dítě je naročny, nejen finančně, ale i psychicky. potrat je jak ruská ruleta, můžeš přijít o vše, chce si to sakra rozmyslet ale nikdo nemá právo tě soudit nebo ti radit, to si musíš vyřešit sama. Spíše mi přijde nefér vuči partnerovi mu to neříct… Já jsem třeba neplanovaně otěhotněla před maturitou, chranila jsem se, měla jsem plany do budoucna a najednou bum ho, s partnerem sme byli spolu asi 4 mesíce takže taky žadna hitparáda. Ted sme spolu přes dva roky, máme dítě, dvě kočky, planujeme domeček a další děti… jo a psa :lol: opravdu si promluv s partnerem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
20.10.13 16:02

@78mamina čili ty konkrétně nestavíš život nenarozeného plodu a několik let starého dítěte na stejnou pricku? Já tu píši o těch, kteří to tak vnímají a velmi za toto srovnání bojují.
Jinak ano, dítě/plod ve mně byl mrtvý, to ovšem nemění nic na faktu, že i on měl ručičky a nožičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.10.13 16:16

..

Chápu, že někteří jsou proti potratů at je to z jakéhokoliv důvodu. Ale přirovnávat 3 měsíční plod z 5 letým dítětem. Je kravina ten malý plod nemyslí ani jetě v té době nemá vivinutý mozek proboha. To 5 leté dítě city a pocity má.
Co se týká mít dítě, že je to dar tak to je hloupost pak jsou plné dětské domovy a 60% ani do adoptivní rodiny nejde a co mají ze života houby. Když je plod nemocný, jakýmkoliv ale vážným způsobem, je to týrání dítěte i rodičů. Jsem v situaci jaké jsem. Ale jedno vím jsem učitelka v jeslích v rodině máme sestřičky které pracují z postiženými dětmi. Není to život. A jestli někdo řekně že ikdyž je dítě postižené tak si ho nechám nebo je to dar. Tak se omlouvám, ale je na hlavu. Dítě ano ale mít určité priority. Je mi líto že některé ženy tuto šanci nemají. Ale být za každou cenu matkou je jako ruleta. Bud a nebo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
20.10.13 16:22

@MaDoRaBe v podstatě chápu, co chceš napsat, ale: i z medicínského hlediska je plodem nechopným žít mimo tělo matky. Plodem, jenž ještě nemá vyvinuté téměř nic, zárodkem člověka.
Kdežto 5 ti leté dítě, kterém píšeš, je již samostatná bytost, narozená, se všemi právy a povinnostmi - rodičů.
Z etického hlediska si myslím, že je jasné, jaká forma „selekce“ je přijatelná.
Nebud´me jako zvířata, která ve chvíli ohrožení volí tu druhou variantu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
20.10.13 16:28

@berry4 Právě proto jsem tu otázku, příklad předložila těm, kteří tam to rovnítko kladou, chápeš? ;) A že sem mnozí jistě nahlížejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
20.10.13 16:38
@MaDoRaBe píše:
@berry4 Právě proto jsem tu otázku, příklad předložila těm, kteří tam to rovnítko kladou, chápeš? ;) A že sem mnozí jistě nahlížejí.
:lol: no, už ano. Neměla bych u některých diskusí dělat 10 věcí najednou :roll: ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
20.10.13 17:08

@berry4 omluvila jsme se ze jsem netusila jak se to stalo, unilo me to. spatne jsem cetla..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty