Jaké to je po interrupci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2118
20.10.13 17:19
@anetaszlachtova píše:
Chápu, že někteří jsou proti potratů at je to z jakéhokoliv důvodu. Ale přirovnávat 3 měsíční plod z 5 letým dítětem. Je kravina ten malý plod nemyslí ani jetě v té době nemá vivinutý mozek proboha. To 5 leté dítě city a pocity má.
Co se týká mít dítě, že je to dar tak to je hloupost pak jsou plné dětské domovy a 60% ani do adoptivní rodiny nejde a co mají ze života houby. Když je plod nemocný, jakýmkoliv ale vážným způsobem, je to týrání dítěte i rodičů. Jsem v situaci jaké jsem. Ale jedno vím jsem učitelka v jeslích v rodině máme sestřičky které pracují z postiženými dětmi. Není to život. A jestli někdo řekně že ikdyž je dítě postižené tak si ho nechám nebo je to dar. Tak se omlouvám, ale je na hlavu. Dítě ano ale mít určité priority. Je mi líto že některé ženy tuto šanci nemají. Ale být za každou cenu matkou je jako ruleta. Bud a nebo..

mít dítě je dar, i když ti to tak nepřijde…A jak jsem už psala i dítě bez ruky a nohy je schopné vnímat, vždyt to že přijdeš o nohu či ruku se ti muže stát i jinak než že se ti nevyvine…roštěp lze dnes operativně vylepšit…a ano těžce nemocný plod -to je to o čem jsem tu taky psala bud samo odejde nebo je pro něj opravdu lepší zemřít potratem, ale zdravé dítě jen tak hodit do misky nebo kýble :nevim: A že jsou dětské domovy plné dětí :nevim:tak k vuli tomu raději volit potrat? I dítě z DD muže být jednou spisovatelem, hercem, nebo pekařem.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
20.10.13 17:21

@anetaszlachtova a promin tvuj poslední příspěvěk mě ujistil o tom že už jen hledáš omluvu na to co chceš udělat…jít na potrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
20.10.13 17:29

@78mamina nebo rozhodnuta nebyla, ale po této diskuzi má pocit, že je odsuzovana a má potřebu se obhajovat a vlastně ji paradoxně všechny ty „dítě má svá práva“ příspěvky vedou právě k tomuto rozhpdnuti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
20.10.13 17:30
@trpaslinka píše:
@78mamina nebo rozhodnuta nebyla, ale po této diskuzi má pocit, že je odsuzovana a má potřebu se obhajovat a vlastně ji paradoxně všechny ty „dítě má svá práva“ příspěvky vedou právě k tomuto rozhpdnuti :nevim:

to si nemyslím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
20.10.13 20:18
@anetaszlachtova píše:
Chápu, že někteří jsou proti potratů at je to z jakéhokoliv důvodu. Ale přirovnávat 3 měsíční plod z 5 letým dítětem. Je kravina ten malý plod nemyslí ani jetě v té době nemá vivinutý mozek proboha. To 5 leté dítě city a pocity má.
Co se týká mít dítě, že je to dar tak to je hloupost pak jsou plné dětské domovy a 60% ani do adoptivní rodiny nejde a co mají ze života houby. Když je plod nemocný, jakýmkoliv ale vážným způsobem, je to týrání dítěte i rodičů. Jsem v situaci jaké jsem. Ale jedno vím jsem učitelka v jeslích v rodině máme sestřičky které pracují z postiženými dětmi. Není to život. A jestli někdo řekně že ikdyž je dítě postižené tak si ho nechám nebo je to dar. Tak se omlouvám, ale je na hlavu. Dítě ano ale mít určité priority. Je mi líto že některé ženy tuto šanci nemají. Ale být za každou cenu matkou je jako ruleta. Bud a nebo..

Nemám ráda předčasné odsuzování, ale tímhle příspěvkem jsi jenom dokázala, že nejsme na stejné vlně. :roll: Na to, že už jsi máma, působíš docela chladně nebo jak to říct. :think: Docela by mě zajímalo, kolik ti je let, a jestli tvoje první dítě bylo plánovaný a chtěný, nebo už jsi byla tehdy v situaci, kdy ses rozhodovala tak, jako teď.

Sama nechceš být odsuzována, a pak napíšeš, že kdo si nechá postižené dítě, je na hlavu. 8o Já bych si ho dobrovolně nejspíš nenechala, ale tohle bych si nikdy nedovolila říct. To se snad ani nedá komentovat. Vůbec nepřipouštíš fakt, že jsou maminky, které to dítě nosí 9 měsíců pod srdcem, potom ho porodí, a už ho z ruky dát nedokážou, protože ho i tak bezmezně milují?
To, že jsi sama údajně učitelka v jeslích, už je jen třesnička na dortu. Jakou školu si prosimtě doděláváš? :think:

Já opravdu nechci moralizovat, nemám to zapotřebí. A je mi upřímně jedno, jestli půjdeš nebo nepůjdeš na potrat. Ale to co si psala dál od úvodního příspěvku tak nějak hovoří za vše. Přeju hodně štěstí v životě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
20.10.13 20:21
@anetaszlachtova píše:

No radši jsi to neměla ani psát :poblion: - jak je vidět, někteří nemyslí ani po dvacítce :zed: :zed: :zed: Doufám, že všechny zdravotní sestry nejsou jako ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
20.10.13 20:24
@78mamina píše:
Ano protože je stále víc těch co jdou na potrat jen kvuli hloupostí. Ty co své dítě ztratily nedobrovolně ví že to tak mělo být. Plod je bud mrtvý sám od sebe nebo je natolik deformovaný že by se tu trápil pak je ukončení pro něj vysvobození. Ale třeba k vuli roštěpu patra nebo chybějící ruce, noze…bych na potrat já nešla.

8o 8o 8o 8o 8o
tys to nikdy nezažila viď??

• Citovat
  • Upravit
30419
20.10.13 20:25

@Clarkia Souhlasím s tebou. Jednu chvíli mi bylo docela líto, že jsem byla na zakladatelku příkrá hned v úvodu. Ani tak nemám problém s tím, že uvažuje o potratu, jako s tím, že to napíše jak chleba a ještě dloube do ostatních. S tímhle jejím posledním příspěvkem jsem na to přestala myslet, protože jsem se jen utvrdila v tom, že jsem jí neukřivdila. Totální absence pokory, respektu, jen chlad a zbytečné odsouzení těch, kteří mají úplně jiné vidění světa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
20.10.13 21:26

@hanka.br. Tak nějak. :?
Ono i to, že děti v dětských domovech mají ze života houby, je taky pecka. Co by na to asi některé z nich řekly, že měly jejich matky radši jít na potrat? :think: Ne všichni měli stejný přímočarý osud, ale zakladatelka diskuze v tom má nejspíš jasno. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.10.13 21:28

...

Nemyslím si že jsem chladná. Nevím kolik z vás bylo někdy v těchto ústavech, kdy se děti neumí ani najíst, jsou agresivni z velké vetšiny to rodiče ani psychicky nevydrží a dítě dají do ústavu? Vím že láska k dítěti je velká´, ale to postižené dítě,, NEŽIJE" A nejhorší je to, že to ty matky ví dá se s tím něco dělat a nechcou. Některé si to nechájí jen proto, aby měli peníze od státu. Věřte že děti zbožnuji ikdyž jsou takové jaké jsou já práci dělám ráda, ale oni s tím musí žít že jejich díě neprožije 1 třídu, nebude mít lásku atd…
Když se zamyslíte reálně né jen z pohledu matek. Ty matky své děti,,sobecky milují", ale ty děti ani pomalu neví že to je maminka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30419
20.10.13 21:32

@anetaszlachtova O jakých dětech tady vlastně mluvíš? Jak ty to všechno víš? Sama se chystáš ukončit život zdravého plodu a ty VÍŠ, že jiné matky své děti „sobecky milují“?Před nimi smeknu, ale před tebou a tvými názory…kroutím hlavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lindsay15
20.10.13 21:40

@anetaszlachtova Mám strejdu kolem 30 let na vozíku, nevím teď jaké postižení má, ale od malička nemůže hýbat nohama, rukama jen trochu, špatně mluví… Je to šťastný chlap, sice se o něj musí rodiče pořád starat -i ho nosit na záchod, ale rozhodně nemůžu říct, že by nežil! Směje se a je svým způsobem šťastný…

• Citovat
  • Upravit
21581
20.10.13 21:49

@berry4 Jééé, už je to tady zase, co :jazyk:? Miluju ty „matky za každou cenu“ a přes jejich názor vlak nejede. Ale dalo se to čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
20.10.13 21:50

Dítě se jaksi nehodí a tak ho necháme hezky naporcovat a ven.No a pak se za rok ti dva budou rozplývat a šišlat ňuňu nad novým mimískem, jaký má hezký nožičky, ručičky. Ten potracený chlapeček nebo holčička je mohl taky mít, mohl si tu se sourozencem hrát, mohli být parťáci, ale z rozhodnutí matky skončil v odpadu, v kafilérce. Měl smůlu, přišel nevhod. A ten, kdo jeho nebytí rozhodl, byla jeho vlastní „maminka“.Hnusné ale realistické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21581
20.10.13 21:51

@Lindsay15 A jsou šťastní i ti kolem něj? Skutečně píší jen ze zvědavosti, žádná ironie, jen mě to zajímá. To pro upřesnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty