Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den jsem tu nová, vyšel mi pozitivní test. Bohužel ted není vhodná doba mít dítě a tak jsem uvažovala o interupci. Nechci to ani příteli říct. A nevím jak to vše probíhá. Děkuji za radu.
@anetaszlachtova píše:
Dobrý den jsem tu nová, vyšel mi pozitivní test. Bohužel ted není vhodná doba mít dítě a tak jsem uvažovala o interupci. Nechci to ani příteli říct. A nevím jak to vše probíhá. Děkuji za radu.
prijdes rano so spitalu, jdes na sal, a odcházíš odpoledne dom.Pak klasicke sestinedeli, Ale covece zrovna jsem taky po zakroku, ne teda interupce, ale potratila jsem, a mam takove neskutecne problémy ze bych to mimco klido mela za tebe, nez tohle.Tak neblazni, dite je dar. I když nevim, jaky mas problémy, v jake si situaci a tak no
Hrozi velke psychicke a zdravotni problemy, hodne stesti. Cekej velky sprdung tady
Ráno přijdeš, zaplatíš, vezmou tě na sál pod celkovou nárkózu. Většinou se odpoledne odchází. Po zamklém těhu jsem šla až druhý den. Ale holčina, co tam byla na miniinterupci šla ten den odpoledne, kdy přišla.
Akorát mi to přijde trochu nefér dávat na stejný pokoj ženské, které jsou na potrat skrz mrtvý plod a ty, které si to nechávají vzít dobrovolně. Je to nápor na psychiku jak blázen. Já miminko chtěla a muselo jít pryč, ona ho mohla zdravé donosit a dala ho pryč.
Tak si skoč do špitálu na potrátek, je to otázka jednoho dne, jen to stojí pár kaček. Přítel se nic nedozví, o nic nejde. A až se ti to bude hodit víc do krámu, skočte na to, a pořiďte si jinýho mimíska. ![]()
Pujdes ke svemu gynekologovi, ten ti za uhradu vypise zadanku na interupci, s tim zajdes tam, kde se rozhodnes, ze ti ten zakrok maji provest. Ceka te predoperacni vysetreni. Nastup v den zakroku rano, daji ti tabletku na oblbnuti a pak cekas na zakrok. Po nem, pokud je vse bez komplikaci, odchazis odpoledne domu.
Vykašli se na potrat.Taky se mi těhotenství právě nehodilo a ted mi spinká v postýlce 14-ti denní poklad. Mít dítě je to nejlepší rozhodnutí v životě. Jsem sice strašně unavená, ale štastná, tak do toho taky jdi a rozhodně NIKDY nebudeš litovat
![]()
@omites píše:
Ráno přijdeš, zaplatíš, vezmou tě na sál pod celkovou nárkózu. Většinou se odpoledne odchází. Po zamklém těhu jsem šla až druhý den. Ale holčina, co tam byla na miniinterupci šla ten den odpoledne, kdy přišla.
Akorát mi to přijde trochu nefér dávat na stejný pokoj ženské, které jsou na potrat skrz mrtvý plod a ty, které si to nechávají vzít dobrovolně. Je to nápor na psychiku jak blázen. Já miminko chtěla a muselo jít pryč, ona ho mohla zdravé donosit a dala ho pryč.
Je to blby, ale pokud mezi sebou nekomunikujete na pokoji, tak prece nemuzes vedet kdo z jakyho duvodu ![]()
To je dobré teď se mi to nehodí mít dítě tak ho prostě dám pryč ale za půl roku si řeknu teď už je vhodná chvíle na miminko a nejednou to nejde, přicházejí výčitky… nevím kolik ti je co děláš ale potrat uf ![]()
@Clarkia píše:
Tak si skoč do špitálu na potrátek, je to otázka jednoho dne, jen to stojí pár kaček. Přítel se nic nedozví, o nic nejde. A až se ti to bude hodit víc do krámu, skočte na to, a pořiďte si jinýho mimíska.
Přesně
ale nediv se, že vám to pak třeba nepůjde.
Já bych si to nechala, už mám dcerku 4. Mám skoro rok vztah. Přítel hodně pracuje ani spolu nebydlíme a sama táhnout 2 děti. Já to nechtěla beru antikoncepci. Měla jsem nějaké zdravotní problémy ani nevím jak se to podařilo. Letos ještě končím školu. ![]()
@_BBQ_s píše:
Je to blby, ale pokud mezi sebou nekomunikujete na pokoji, tak prece nemuzes vedet kdo z jakyho duvodu
komunikovaly jsme. Obě jsme zřejmě potřebovaly nějak vyplnit čas od doby, kdy nás přijali než nás vezmou na sál. Celkově nás bylo na pokoji 6, ale byla tam třeba i starší pani na kyretáž, nějaká po gynekologické operaci a tak.
Já vím, že místa je málo a prostě nás sázeli, jak nás příjímaly. Ale na psychiku to prostě bylo.
Příspěvek upraven 20.10.13 v 11:44
No jo, tady ji vsichni odsoudite a kdyz pak bude v jine diskuzi typu - mam 500 Kč na měsíc, přítel mě opustil a mám jedno dítě, tak ji zase odsoudíte, že to dítě vůbec měla. Tady si člověk fakt nevybere.
Zakladatelko, jestli se na to necítíš, tak na potrat jdi, je to lepší než aby ses pak trápila anebo se mělo dítě špatně.
@anetaszlachtova ježiš ještě „to“
hrozné já to nechtěla, bože ty s ním nebydlíš sama vychováváš jeho dítě, ale spíš s ním já tohle nepochopím, teda pokud první dítě je jeho
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.