Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Bavi Ja se hlavne divam, aby ty botky mely gore-tex a na urcitou znacku se nedivam, ale kupuji spise v kamenych obchodech, kazde botky jsou trochu jinak cislovane, takze pres internet moc nenakupuju, at to nemusim porad vracet.
@pajaxy píše:…já už to zmínila, Demar jsou u nás nejlepší, hlavně univerzálností, praktičností a sedí skvěle. Ted mám spadeno na http://www.levne-holinky.cz/…300000002399 líbí se mi univerzálnost botek, do blátivé zimy i do sněhové vánice…a taky dobrá zkušenost s těmito super lehoučýma botkama.
Diky za info, koukala jsem a i cena je celkem „normalni“
@MarieP Právě že naši kluci mají užší nohy a sedí jim super. Já už to psala, tchýně valí oči jak se jim v těch gumáčkách s vložkou skvěle běhá, lépe jak v teniskách.
Proto zvolíme na zimu asi ty mammuty, protože jsou taky s toho super lehkého matroše a mají ovečku, jsou dost podobné těm gumáčkám které máme, takže budou sedět stejně dobře.
Možná, že sedí dobře i na širší nožky, to nevím, ale u nás na užší je to o. k.
@axlpol píše:
@MarieP Právě že naši kluci mají užší nohy a sedí jim super. Já už to psala, tchýně valí oči jak se jim v těch gumáčkách s vložkou skvěle běhá, lépe jak v teniskách.
Proto zvolíme na zimu asi ty mammuty, protože jsou taky s toho super lehkého matroše a mají ovečku, jsou dost podobné těm gumáčkám které máme, takže budou sedět stejně dobře.
Možná, že sedí dobře i na širší nožky, to nevím, ale u nás na užší je to o. k.
Jedem v barefoot, ale vyloženě do sněhu mammuty zase pořídíme, jsou na sníh i do deště bezkonkurenční. Klasické sněhule, když bylo zima a tající sníh a tudíž všude krom sněhu i louže, neobstály, provlhaly. S mammutama jsem jako máma v klidu, že bude mít dítě nohy v suchu a teple - na výbornou obstály loni v extrémních podmínkách lesní školky.
A nejsou to tedy rozhodně barefoot a ani dobré kompromisy, jsou to spíš hodně hodně velké kompromisy, ale trochu se podrážka ohnout dá, nejsou to zcela tvrdá kopyta. A jsou lehoučké co se hmotnosti týče. Také doporučuju! ![]()
Co říkáte na tyto?
www.zbozi.cz/…4dbac5c90d4/?…
přemýšlím nad nima
Ráda bych se zeptala, jaké zimní boty byste doporučili pro širší nožku? ( vel.25) Superfit jsou úzké, primigi jsme měli loni, byly super, ale ten vzorek na sněhu pekelně klouzal. Také nemůžeme mít barefoot. Nejlépe s membránou. Děkuji za nápady.
Děti mají široké nohy, takže ač se mi líbí superfitky a primigi, tak smula, jsou na ne úzké. 2 sezóny jsme měli Peddy, letos je už nedělají. Tak jsem koupila botky s membranou z letosni kolekce Sante.
@Evulina @axlpol
Mám dotaz k botkam Demar. Pořídila jsem sněhule s vyndavaci vložkou z ovčí vlny. Ale dcera si ztěžuje, že ji koušou. Měla je dokonce přes legíny. Zkoušela jsem je na ruku s dlouhým rukávem a má pravdu. Mě to bylo taky nepříjemné. Nevíte co s tím? Díky
Nejstarší má vikingy, jediné do tkerých dostal nohu, mladší syn superfity a dcera ecca. Vikingy jsme kupovala poprvé ale ecca loni ok a se superfitama taky žádný problém ![]()
@Gepardice píše:
@Evulina @axlpol
Mám dotaz k botkam Demar. Pořídila jsem sněhule s vyndavaci vložkou z ovčí vlny. Ale dcera si ztěžuje, že ji koušou. Měla je dokonce přes legíny. Zkoušela jsem je na ruku s dlouhým rukávem a má pravdu. Mě to bylo taky nepříjemné. Nevíte co s tím? Díky
My je máme zatím ve skříni, jen je zkusili, ale jsou ještě malí, aby si stěžovali
takže mě to mime…ale zkusila bych je vyprat, na ovčí věci se používají přípravky s lanolinem, třeba to rouno změkne
.