Jaké známky je třeba, kde složení maturity?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
986
17.4.21 19:40

To záleží na jaké je škole a jak přísní jsou učitelé. Kamarádky kluk dva roky zpět měl na gymnáziu dvojky trojky a u státních maturit to měl o stupeň lepší a maturitu udělala celá třída, ale třeba na učňáku vyhodily půl třídy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
17.4.21 19:45
@madyb píše:
To záleží na jaké je škole a jak přísní jsou učitelé. Kamarádky kluk dva roky zpět měl na gymnáziu dvojky trojky a u státních maturit to měl o stupeň lepší a maturitu udělala celá třída, ale třeba na učňáku vyhodily půl třídy.

No tak to je tím, že všechny školy s maturitou mají identickou tu státní část. Tak je poměrně logické, že lidi z gymplu to dají na takřka 100% a pro lidi z učebních oborů je to obtížné. Pro mě byla třeba ta státní část totální zívačka a pořádně jsem se zapotila jen u té školní. :nevim:

A známky taky moc o ničem nevypovídají. Já z jednoho předmětu měla celou střední samé jedničky, byla jsem jedna z nejlepších ve třídě a z maturity z toho předmětu (školní) mám 3. :oops: Trochu jsem to podcenila, učila jsem se víceméně jen na předměty, co se mi hodily na VŠ.

• Citovat
  • Upravit
986
17.4.21 19:52

@Parninas
Jasně že u školní záleží i na štěstí, ale zas učitelé studenta znají a pokud nebyl průšvihář a snažil se celý 4 roky tak ho propadnout nenechají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
17.4.21 19:57
@madyb píše:
@Parninas
Jasně že u školní záleží i na štěstí, ale zas učitelé studenta znají a pokud nebyl průšvihář a snažil se celý 4 roky tak ho propadnout nenechají.

To je možné u školní, ano. Je pravda, že neznám osobně nikoho, kdo by vyletěl u té. Ale u státní s tím učitelé nemůžou nic dělat. Všichni lidi, co znám co nedali maturitu na 1. pokus, tak to nedali kvůli didakťáku nebo státní matice. Tam se vyplní formulář a pošle, nejde to okecat.

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
17.4.21 20:26
@madyb píše:
@Parninas

U nás vyletěli ze školní z jazyku (čj i aj)
Spolužačka měla 4 roky dobré známky a snažila se, nekašlala na školu a učitele by neměli důvod ji vyhodit. Jenže si místo 20 knih, přečetla 2 a u maturity si vytáhla tu co nečetla. I když se snažili sebevíc ji pomoc, nechytla se a maturu neudělala.
Její reakce byla, že učitele jsou bl*í a že ji nepomohli.
Další vylítla z ústní aj, ale ta uznala, že se nechytala a maturitu si dokončila na jiné škole.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze