Jako v pasti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.2.13 15:06

:nevim: @Slecnaxxx

No v tomhle už nejde zabojovat, když nás vykázali z těch prostorů… a hlavně to prodělávalo i když jsme tam pracovali od rána do večera. A takový život nechci opravdu :( Jako tu firmu už jsem vzdala, mám vyčíslený závazek a snažím se vyřešit splátkový kalendář s nájemcem - ale jde opravdu o velké částky i na splátky, což si jako studentka nemůžu dovolit a na ex se asi nemohu moc spolehnout. Ten jen stále říká, že to nebudu splácet sama, jelikož pracuje v té upadající firmě… ale zatím jsme se nedohodli na ničem, jak z toho ven…postupně. Bojím se, že se bude utápět z toho, jak mu to zkrachovalo a na vše se vykašle - sice tvrdí, že to neudělá, ale tři roky pracuje každý den od 6 od rána do půlnoci a přijde mi naprosto mimo z toho už, že ani nemůže normálně uvažovat. A nechci ho nutit do řešení, co se mu příčí, protože další hádky nic nevyřeší. Nejlepší by bylo, kdyby se mi podařilo uzavřít tu smlouvu, to bych prakticky na všechno měla - ale není to ještě jisté, tak hledám další cesty. Ale moc nevím, kde. Když plácnu, že vydělávám např. 10 000,– za měsíc pro sebe z vedlejší činnosti a ostatní po nás budou chtít 70 000,– měsíčně, tak co si pak počnu asi? :/

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.2.13 15:09
@G12 píše:
Uf, je to dlouhé. Osobně bych se poradila s právníkem ohledně nejlepšího řešení týkajícího se dluhů a podnikání. Podnikání s ním bych ukončila ( podle toho, jak ti poradí právník, ale co nejdříve). Stejně tak bych ukončila vztah s ním. Nestálo by mi to za probrečené noci, finanční potíže a stres.

Ano, podnikání s ním mi oficiálně koní teď ke konci měsíce, ale i když tamto je psané na mě - tak je to společná záležitost, na níž se podílíme oba. A pokud se uvážu k podnikání sama na 5 let, abych získala peníze, tak to společné podnikání vlastně neukončím, že ano. Ale vyhnu se tak problémům z toho prvního oficiálně společnéh podniku.

Jinak osobně bych nejradši ukončila vše, ale v realu to moc nejde uskutečnit :-(

• Citovat
  • Upravit
Slecnaxxx
23.2.13 15:10
@Anonymní píše: :nevim: @SlecnaxxxNo v tomhle už nejde zabojovat, když nás vykázali z těch prostorů… a hlavně to prodělávalo i když jsme tam pracovali od rána do večera. A takový život nechci opravdu :( Jako tu firmu už jsem vzdala, mám vyčíslený závazek a snažím se vyřešit splátkový kalendář s nájemcem - ale jde opravdu o velké částky i na splátky, což si jako studentka nemůžu dovolit a na ex se asi nemohu moc spolehnout. Ten jen stále říká, že to nebudu splácet sama, jelikož pracuje v té upadající firmě… ale zatím jsme se nedohodli na ničem, jak z toho ven…postupně. Bojím se, že se bude utápět z toho, jak mu to zkrachovalo a na vše se vykašle - sice tvrdí, že to neudělá, ale tři roky pracuje každý den od 6 od rána do půlnoci a přijde mi naprosto mimo z toho už, že ani nemůže normálně uvažovat. A nechci ho nutit do řešení, co se mu příčí, protože další hádky nic nevyřeší. Nejlepší by bylo, kdyby se mi podařilo uzavřít tu smlouvu, to bych prakticky na všechno měla - ale není to ještě jisté, tak hledám další cesty. Ale moc nevím, kde. Když plácnu, že vydělávám např. 10 000,– za měsíc pro sebe z vedlejší činnosti a ostatní po nás budou chtít 70 000,– měsíčně, tak co si pak počnu asi? :/

tak to uz to resite vazne pozde. tak to proste ukonci, prodej vse co ti po firme zbylo a riskni neco jineho, pokud si v tom veris. dotovat krahly podnikani ze zamestnani je nesmysl, orvnice ktera nikdy nebude vychazet do plusu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.2.13 15:16

@el009

Díky. No první podnik ukončujeme, takže to není problém. Ale nechci ho z toho druhého vyšachovat, protože v počátku jsem mu slíbila, že to neudělám, že je to naše společná věc. :nevim: Ani nemám zájem to na jednu stranu dělat, jde mi jen o ten příjem, protože jako studentka ho jinde mít prostě nebudu. Ale zase to nemohu brát tak, že mě ex okradl, protože ty peníze se prostě nevydělali, jak to nějak nepochopil, že to takhle nejde!!! A opravdu nechci být sama na splácení tolika peněz + peněz rodičům. Nechci být mrcha, co člověka vykope z podnikání kvůli jménu na živnosťáku, když ten člověk do toho dával svojí práci. Ale vážně se obávám, že když ten zisk budeme dělit, tak to nestačí prakticky na nic. :nevim:

Třeba to zbytečně řeším, kdybych získala ty peníze k zaplacení dluhý z první firmy, tak pak mi stačí snad zisk k postupným splátkám rodičům atd… a klidně mu část nechám za jeho práci. Prostě jen mám strach, že se to nepovede a pak nezaplatíme nic a budeme mít exekuce na krku a to asi nepřežiju. Vím, že podnikání je risk, s tím jsem do toho šla, ale kdyby udělal, co jsem řekla, dluhy nemusly být!!To mě tak hryže!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.2.13 15:21

@neila

Díky. Já vím, že ho to neomlouvá! On se tím omlouvá.. že jsem nepříjemná a hnusná atd.. no prostě kecy. A že se s tím jinak nedokáže vypořádat. Prostě místo, aby se rozhodl, že podnik skončí, když prodělává - odreagovává se a kraviny jak malej kluk.

Vlastně, kdyby tam nebyly ty závazky, tak asi nemám co řešit a už bych ho nechtěla vidět, když se takhle zachoval. Přemýšlím, že se odstěhuji, aby měl čas na přemýšlení, co vůbec od života chce a pak bychom to spolu nějak řešili, ale né při každodenním setkávání a nějak se domluvili. Protože oba máme pocit, že nám ten druhý něco bere. Jen asi furt čekám, že ho to trkne do kebule a začne mi být tou potřebnou oporou a začne věci řešit a né mi jen říkat, že o to m pořád mluvíme a je to k ničemu. Ano je, když nedojdeme k něčemu, co by nás posunulo dál. A myslim, že bychom mohli dojít k mnoha věcem - prostě vymyslet a vyzkoušet různě z čeho to splatit atd… Opravdu mám strach, že se tamten obchod nepovede a pak se to neutáhne ta splátka.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.2.13 15:26

@wildcherry

Ne tu zakázku mám rozjednanou, ale prostě se uvazuji k práci po dobu 5 let s ex. aspoň s minimální komunikací a společném rozhodování. Protože pochybuji, že budeme mít společné názory. Takže první firma skončí a druhá nám zajistí, jestli zaplatíme dluhy z té první. Ale prostě nevím, bude to trvat ještě měsíc, než budu vědět, zda ty peníze budeme mít a zabíjí mě ta nejistota. Ano stres to byl hrozný a chovali jsme se oba dost nepřiměřeně. Já jsem ho za to vinila a nutila ho do změny nejdřív mluvením, pak scénami, vyhrožováním, vším, co jsem mohla - ale nepomohlo to.

On mi to říká, že to vše zajístí, že to bude dobré, ať se nenervuji, ale následně mi poví, že neví, co s tím má udělat - že nemůže dělat nic. :nevim: A já jsem z toho pak akorát víc vydeptaná.

Studium nechci přerušovat, vím, že bych se tam už nevrátila a hlavně, jen když jsem ve škole, tak prostě mě to netíží, jinak bych se už zbláznila asi. Možná je řešení jednodušší než jsem si myslela.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.2.13 15:32

@Gladys

Bohužel jsi vdaná za podobného magora? No nemáme toho samého - to jeho takání prodělečné firmy trvalo celkem taky rok!!! :lol: Napíšeš mi něco více? Jestli chceš - tak tě kontaktuji přes zprávy, jestli to nechceš psát veřejně.

Jsme osvč - v první firmě spolu
V druhé jsem jen já

Nejhorší je, že já právě nedokážu oddělit práci od osobního života. A hlavně já jsem asi magor, ale nedokážu ho v tom nechat. Mám ho ráda i přes to všechno. Prootože jak již bylo napsáno, nešlo jen o jeho chyby. Já jsem se od něj odtáhla osobně, když přišli problémy. Ale fakt mi vadí, že nám to zkazilo vztah, že spolu nemůžeme žít, protože se neshodneme. A vlastně stále spolu bydlíme a žárlíme na sebe, jak malý děti, řešíme vztah, práci, vše dohromady. Chtěla jsem zachránit náš vztah, snažila jsem se, co se to dalo, ale asi to nemá smysl. On mi řekl, že pokud dořešíme finance atd.. tak třeba k sobě někdy za čas najdeme cestu. Ale jak mohu najít cestu k člověku, který se na mě vybodl a nebyl se mnou, když jsem to potřebovala - tedy byl.. ale né jako chápavý partner, který člověk vyslechne a prostě je s ním v dobrém i ve zlém. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.2.13 15:33

@Gladys

Jinak půjčky si ani vzít nemohu - nikdo mi ni nedá :D :o) :roll: Ale jak mám splácet, když studuji a z tamtoho toho nebude moc myslim.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.2.13 15:37

@el009

Ano to já vím a přestože jsem mladá, tak mi nedělá problém vyhodit lidi, když neodvádějí svou práci nebo jsou přebyteční. Ale abych podnikala kvůli tomu, aby měli mí zaměstnanci práci a já sama neměla nic? To opravdu ne - a proto budou mít ex vždy více za svého šéfa, protože on je kamarád, já svině :D alespoń v tomhle! Ale nemá cenu řešit asi tyto „malé“ neschody. Spíš celou situaci :/ No asi docházím k závěru, že vztah definitivně skončil a to mě bolí nejvíc - kvůli tomu jsem všechno dělala, že. A vím, že on mi řekl, že vše dělal proto, abychom měli pro sebe peníze a že to bylo pro nás. Ale proč teda neskončil, když jsme byli v mínusu každý měsíc? :?: ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.2.13 15:42

@klaraja

No já jsem řešení vymyslela, ale řekla jsem ex, že potřebuji, aby pracoval v té mé firmě, abychom ušetřili peníze (že by dostával méně pro sebe).. jelikož teď vlastně dělal 2 roky zdarma (bral si jen na nutné výdaje).. ale to je taky dost bohužel!!

A on mi řekl hned důvod, proč tam pracovat nebude a že bude muset aspoň měsíc zařizovat ještě věci okolo první firmy… tak jak nalézt řešení? :nevim: Když jsem řekla, že tam půjdu pracovat já, tak se mu to taky nelíbilo. Nekouká na to, že bychom ušetřili, ale jen, že by mi ta práce nešla - že umim účetnictví a dělám věci do školy, ale běžně bych nedokázala komunikovat s těma lidma atd.. :nevim: No je pravda, že se na tu práci necítím, ale asi bych se víc snažila, kdybych věděla, že to bude mít význam. :jazyk:

Nejradši bych se odstěhovala a získala peníze, uhradila to a nechala ho ať vede mou druhou firmu a jen mi dává doklady a peníze.. a já bych z toho splácela rodičům. On by o to nepřišel a ani já. Ale težko říct, jestli se tak dohodneme.

• Citovat
  • Upravit
12911
23.2.13 15:45

Můžu se zeptat, co on vybudoval v té druhé firmě, která je psaná jen na tebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.13 15:48

@ncc1701

Tak držím palce, ať to zvládnete. No vás to semklo, nás rozdělilo. Já jen nechápu, jak se může tak chovat, mám ho hrozně ráda a vím, že i on mě - tak proč se to děje? Pro mě to není zvyk, fakt cítím lásku, proto tu ještě jsem. Ale fakt je na čase mu ukázat, že nebudu furt jen čekat, že se změní v rozhodování. Já nevim, třeba se stane zázrak a dojde mu to, že musí něco dělat a né jen říkat, jak jsem hodná a pak se odreagovávat s jinýma. Pokud se nic nestane, tak aspoň vím, že by to nastalo. Já s ním hodlám v penězích spolupracovat a nevykašlat se na to, ale vztah je mezi námi takový. Že se pohádáme, milujeme, pohádáme, milujeme a nevíme, co se sebou. Tedy spíš, já jsem nepříjmená z jeho chování a on z toho mého… Ale nedokážu mu odpustit to, že vlastně se nesebere a nezareaguje jako chlap. Řekla jsem mu, že chci být s ním, že musí pochopit mé nepříjemné chování, a jediné co poví, že nedokáže už snášet, jak jsem hysterická a pořád to chci řešit :( :( :-( a tohle mi fakt ubližuje. Ubližuje mi, že mám pocit, že se na mě vykašlal a že mi řekne, že si ho nemám za co vážit a že to ví. Ale proč sakra nic neudělá, proč to nezmění, proč nemůže? Vím, že není jediný chlap na světě a že jsem to pokazila i já, ale hrozně mě to štve. :roll: A hlavně mě taky štve, že si nachází ženský a důvody, proč spolu nemůžeme být pár jako dřív, kvůli tomu, že já mu nedokážu odpustit, jak se zachoval s firmou. Ano, bylo to tak - ale kdybych viděla, že se poučil a sebral se - časem bych určitě viděla nějaké světlo. :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.2.13 15:50
@G12 píše:
POdle mě už je ta situace natolik vážná, že bych nedoporučovala zakladatelce, aby něco zkoušela sama. Podle jejího popisu mi připadá, že moc znalostí o podnikání a zákonech nemá, takže raději ať si najme někoho, kdo jí s tím pomůže a řekne jak na to, než aby nadělala další chyby.

Ano, všechno jsem se učila za běhu. Moc nevim, na koho se finančně obrátit.. ohledně nějaké rady. Ale na druhou stranu není moc v čem radit, když vidím příjmy svoje a celkovou částku dluhů :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.2.13 15:57
@Anonymní píše:
Raději anonymně.. :think:

Popíšu ti to z druhé stránky.. onehdá se mi podařilo udělat pár kopanců a samozřejmě se v tom nevinně svezl i manžel.. :roll: podařilo se nám postavit zpět na nohy.. ale dohodli jsme se na následujícím a to bych poradila i tobě.. mě osobně se tím hodně ulevilo.. nevím, jak to vezme tvůj přítel, je to koneckonců chlap.. :nevim:

1. k veškerým účtům, podpisová práva atd. má jen on, v tomto případě bys to měla být ty - evidentně máš lepší ekonomické povědomí..
  1. on řeší papíry - to řešíš taky..
  1. nesmíš se bát udělat nepopulární kroky.. vyházet kámoše, atd.. já bych to taky nezvládla :oops:, ten můj z fleku.. ;)

Prostě ON je jediný šéf a má poslední slovo.

Hele loď může mít jen jednoho kapitána a v tuto chvíli bys měla převzít velení se vším všudy! Nelze se dohadovat, zda ON zaměstná toho či onoho kamaráda nebo tebe, pokud jste společníci.. :cert:

Jakou má ta vaše firma formu? s. r.o.? či osvč? a jak jste tam vedeni + podíly? to je nejpodstatnější..

Jsou i právní cesty pro tebe, jak z toho ven a nechat ho v tom a pokud by nebylo zbytí, nechala bych ho v tom..

Někteří lidé (svého času i já.. :roll: ) si nedají pokoj, dokud nepadnou hubou na totální dno.. a problémy řeší tak, že je neřeší.. já jsem taky chytala amok, když ten můj pořád dokola jen řešil a řešil.. protože mě to samozřejmě hrozně trápilo.. prostě ale od toho nebyl nikde klid.. :roll: bylo to chvílema fakt na bednu.. :nevim:

snad ti to pomůže.. :kytka: a hoď víc informací.. ;)

Díky, no já vím, že jsem se chovala hrozně - chtěla jsem to probírat pořád a jemu to lezlo na nervy! Ohledně toho vedení jsme se nikdy nedohodli!! Já jsem dělala papíry a platby a on měl šéfovat - ale prostě to nešlo, nebyla tam souhra. A já jsem se snažila trochu o moc, ale nedohodli jsme se. Takže jsem zůstala u toho svého, ale on mě naprosto ignoroval. Pořád se jen ptal, kolik mu můžu dát peněz a moje nic ho asi ani nepřekvapovalo…

Prostě vím, že nemá cenu bojovat, protože přestože je ta firma č. 2 jen psaná na mě - tak, abych měla klid budu muset nechat jeho vypadat jako šéfa. Protože se prostě neshodneme. :twisted: Protože si myslí, že když v tom oboru nemám léta zkušeností jako on, že jsem něco méně. :nevim: A že jen on to udělá nejlépe, ale ignoruje ty finance a já pak melu a melu už rok o tom, že si to nemůžeme dovolit, že to musí změnit a on nevidí, neslyší. Nechci, aby položil i f. č. 2! Což se nemůže stát, kdyby tam šel pracovat, ale pokud bude „jen“ šéfovat, zaměsnávat lidi a podstrojovat jim - tak to bude v prdeli a jednoho dne zjistím, že prostě mi to nestačí ani na fixní náklady, že ano! Protože když bude potřebovat, tak si třeba ty peníze vezme. Já to vidím, že zaměstnanci je dají jemu spíš než mě! Protože on je kamarádský šéf a nikdo si u nás nehraje na majitele a na pracovníka! Nevim, z čeho by asi pak žil on? Když tam bude pracovat, tak fain - ale pokud ne - tak co budu dělat? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.2.13 15:59

@Sany80s

Zpočátku tam pracoval a vlastně to celé rozjel, získal zákazníky, zrekonstruoval prostory atd. Já dělám účto a starám se o platby z domova.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky