Jako v pasti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7626
23.2.13 16:00

Jakozto byvala podnikatelka ti reknu jedno- kopni ho do zadku, snahu on nema a jen ti bude delat stresy a tve litostive pocity k nemu, veritele nezajimaji-dotahni do konce tu zakazku, co te z toho muze dostat.-neber si dalsi pujcky!!!- a az bude po vsem a budes vazana podnikat na 5 let, neinvestuj do zamestnancu ale do danovych poradcu a pravniku…Ja jsem mela podobneho EX a dostala jsem se do dluhu skoro 800 tisic :| A pokud prijdes podnikani na chut-hrej si vzdycky jen na vlastnim pisecku :! hodne stesti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12910
23.2.13 16:08
@Anonymní píše:
@Sany80sZpočátku tam pracoval a vlastně to celé rozjel, získal zákazníky, zrekonstruoval prostory atd. Já dělám účto a starám se o platby z domova.

Tak to je něco jiného. V tomhle případě bych asi udělal to, že bych mu tu druhou firmu prodala výměnou za to, že veškeré dluhy budou jeho, pokud to jde nějak takhle zařídit.
Jinak bych asi rezignovala na vztah a podnikání a stala se obyčejným studentem s obyčejnými přivýdělky. Třeba i v tom účetnictví.
A brala bych to jako poučení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.13 16:12

@svycarka

Díky :o) :D
No já se trochu právě bojím, že si tam nebudu moct uspořádat samovládu :D :-D že ty lidi budou poslouchat víc jeho než mě - protože já pořád tak nějak figuruji doma. A oni berou jeho jako šéfa. :nevim: No pokud by to neprodělávalo to moje po čase, tak by mi to bylo asi jedno, když bych z toho měla nějaké peníze a práci bychom si rozdělili. Jen mám strach se tam dohadovat o tom, co chci já. Prostě já tam dala zaměstnanci výpověď a on mu slíbil, že tam stejně bude… tak co to je? A je to můj zaměstnanec…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.2.13 16:15

@Sany80s

No to bohužel nejde, protože ta velká zakázka by musela být na moje jméno. :nevim: Jelikož, kdybych to nyní přepsala na něj, nemohlo by to být uskutečněno… Kdybych tam nebyla tímhle vázaná, tak bych mu to klidně přenechala s tím, že by mi splácel…

A ano, jako ponaučení to brát určitě budu a celkem bych se chtěla stát tou obyčejnou studentkou… a právě k tomu hledám cestu. Ale jestli zakázka vyjde, tak ji prostě musím vzít, protože tím umořím dost. :nevim: Ale nechci se dostat do problémů, nemůžu si tam diktovat všechno, co chci já - když je to společné. Protože si nemylsím, že by záleželo jen na tom, kdo je napsán jako podnikatel, ale i na tom, kdo tam a jak pracuje… :nevim: Kdyby tam nehnul ani brvou, tak by nebylo co řešit - ale ohledně práce je to více jeho přečin než můj. :mrgreen: A nerada bych ho o to připravila… jako mohla bych, protože kdo mi co dokáže, ale neudělám to! :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.2.13 16:18

@Sany80s

Ohledně té druhé části píšete, že kdyby se mu to nedalo prodat, že byste rezignovala na vztah a podnikání. Ale co s těmi závazky pak? :D

• Citovat
  • Upravit
1823
23.2.13 16:20

Nenapsala jsi, jaka forma podnikani, % podilu, kdo je jednatel.. klidne mi posli sz..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
23.2.13 16:24
@Anonymní píše:
@svycarkaDíky :o) :D
No já se trochu právě bojím, že si tam nebudu moct uspořádat samovládu :D :-D že ty lidi budou poslouchat víc jeho než mě - protože já pořád tak nějak figuruji doma. A oni berou jeho jako šéfa. :nevim: No pokud by to neprodělávalo to moje po čase, tak by mi to bylo asi jedno, když bych z toho měla nějaké peníze a práci bychom si rozdělili. Jen mám strach se tam dohadovat o tom, co chci já. Prostě já tam dala zaměstnanci výpověď a on mu slíbil, že tam stejně bude… tak co to je? A je to můj zaměstnanec…

Bude nejlepsi poradit se z pravnikem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.13 16:28

Jo a jinak holky. Odstěhovaly byste se nebo ne?

Jsem mu včera řekla, že se asi odstěhuji, protože opravdu žárlím a vadí mi to, jak se k sobě chováme. Furt mi to připadá, že je to můj přítel…

A on se měl zeptal „proč bych se jako stěhovala“??

Nevim nevim, protože nájem platíme ze společných peněz, že a já další mít nebudu. Ale dost mi to soužití asi vadí :/ :( já mám teď pokoj, on je v obýváku. Jsme v garsonce. Myslim, že se vidíme až moc a že jsme navyklý, že ten druhý je po ruce.. Přece není normální udělat s přítele, ex přítele a následně spolubydlícího a chovat se jako předtím akorát bez povinnosti cokoliv hlásit? Koukáme spolu na televizi občas v noci, furt se chce objímat. A vrchol je, že vlastně mi připadá, že chce, abych si někoho našla - asi pro svoje dobré svědomí nebo abych byla šťastná, ale možná ještě víc proto, aby o mě mohl nějak bojovat?? Připadá mi, že kdybych někoho měla, že se o mě snaží. A tak jsem mu vpálila, že si přece nebudu hledat vztah jen kvůli tomu, aby o mě měl zájem… a vyplynulo, že to asi tak je. Fakt to nechápu tohle. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Nemůžu začínat vztah, když se tápu ve starém a nechci nikomu dalšímu ublížit! Co to je za řešení? Nechci si hrát jako kočka s myší :(

Nedokážu ty emoce oddělit, v tom je moje chyba - kdybych jednala pragmaticky, asi nejsem tam, kde dneska, zoufalá na posteli s kupou práce před sebou a zoufalým pocitem viny. Prostě pořád přemýšlím, jak to udělat co nejvíc pro něj.. aby on netrpěl, aby on se měl dobře, protože mi na něm fakt moc záleží. Dokonce uvažuju i tak, že když bych odešla, tak dávám vztahu větší šanci. No jsem blázen? Asi mi nejde o peníze i když ty ovlivňují mé chování nejvíc poslední rok! Prostě chci vrátit čas a uvažovat rozumně!

• Citovat
  • Upravit
1823
23.2.13 16:36

Pokud mate s. r.o. a ty tam mas podil, tak ho na nej muzes bezuplatne prevest dle par.115, obchod. zakoniku a fertych.. At se s tim chlapec popasuje jak umi.. tim by na nej meli prejit i zavazky s. r.o. vyhradne.. :think: osvc je horsi.. pak zalezi na ruceni pr. Soukr. majetkem atd..

Chce to vice info..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.13 16:38

@erinv

Napsala… osvč, někde to tam je.

Jinak vlastně peníze pro sebe nějak máme společně. Donedávna jsem to nerozlišovala, že. Protože šetříme, co můžeme. Zaplatíme byt, jídlo a končíme - ostatní je v podniku a rvalo se to tam i z toho druhého do prvního, že. Jinak bych to brala 50×50 ať už je to napsáno na kohokoliv. Takže beru dluhy na půl i zisky na půl. Ale v realitě to není prostě nic! A teď to bude o to míň, když se budou hradit splátky.

Jinak smlouvu jsme si na to žádnou nedělali, když to šlo z našich peněz a žili jsme spolu. S rodiči jsem něco uzavřít chtěla, ale nechtěli o tom slyšet… Takže to není ošetřené, nebylo do nedávna třeba. Protože sme furt mysleli, že se z toho vybabráme. Já to brala sice už nerealisticky, ale opravdu jsem nevěděla, co dělat. Jak z toho ven… můj názor sice slyšeli, ale v práci se jelo podle ex. A to už se člověk může dohazovat nad tím, že nikdo neposlechl mě, asi jsem byla méně průbojnější, že. Budu si vyčítat, že jsem to neudělala tak, že bych nějaké peníze schovala, protože jsem se pořád snažila, aby bylo na provoz a ošidila ten nájem, krátkodobě se mi to zdálo jako dobré řešení, ale po 2 měsícech jsem viděla, že už se povezeme. Ale všem to bylo jedno, podporovali se ve vedení, jak to vymyslí a zvládnou, ale skutek utekl a já seděla doma a trápila se, jak to vyřešit. No nic jsem nevymyslela! Teď bych to udělala jinak. Prostě bych nezaplatila elektriku, výplaty atd.. místo nezaplaceného nájmu za prostory. Protože stačilo pár měsíců a jsou to velké částky. No jsem poučená pro příště. Takže kdyby něco, mohu to takhle zpraktikovat. Ale když tam budu mít ten 5 letý závazek - tak už to taky nebude tak jednoduché, protože bych musela ty investované peníze vrátit a odkud, když bych je už neměla??? Takže tudu v druhé firmě cesta nepovede! Takže pokud to tam nebude stačit, nevím, jak si poradím!

Na jednu stranu jsem si i pohrávala s myšlenkou, že poprosím rodiče o peníze, ale už tak se jim nelíbí, že jim nesplácíme, že!! Takže si asi nemohu dovolit přijít a tohle po nich chtít.. zvlášť, když přemýšlím, že se tam ubytuji. To bych chtěla asi moc! :( :( Ale bylo by to jednoduché řešení.. ale nemůžu je připravit o tolik peněz svou blbostí!

• Citovat
  • Upravit
16186
23.2.13 16:38

Uvědom si, že pokud ty neuděláš něco zásadního, on to neudělá. A nezlob se co ti teď napíšu, ale to, že s tebou takhle vytírá je tvoje chyba… Necháváš si to líbit, o takovou ženu chlap opravdu zájem nemá :pankac: Bohužel ten tvůj výkvět je ve stádiu, kdy absolutně nechápe (nebo chápe a zneužívá :cert: ), že vše děláš pro něj, pro vás s tím nejlepším úmyslem… Ano, odstěhovala bych se, okamžitě. Nebo bych nechala odejít jeho. Ale tenhle „vztah“, nebo co to vlastně máte, bych okamžitě pro tuto chvíli ukončila a řešila jen existenci a firmu, protože ta ti může dát budoucnost (na rozdíl od přítele, který se chová jak pako). Promiň, že jsem taká „prudká“, nemyslím to špatně, jen mám pocit, že v tom teda pořádně plácáš… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.13 16:40

@erinv

No byla jsem prostě blbá! Já chtěla založit s. r. o. ale nestačili nám na to finance, už tak jsme do začátku dali asi 400 000,– další jsme neměli. Je to škoda no, hned by bylo vše jinak! :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.2.13 16:44

@neila

Díky, ano je to pravda - plácám se v tom už půl roku. Chtěla jsem ho nechat hned po tom, co jsme přestali platit nájem a nevěděla jsem si s tím rady. Ale řekla jsem si, že se na sebe lidi takhle nemůžou vykašlat a ponižovala jsem tak sama sebe. Jindy bych byla moc hrdá na to nechat sebou orat! Asi si mě taky nemá za co vážit, když jsem si nedokázala prosadit svou a nevěděla si rady a vezla se stejně akorát s tím, že narozdíl od něj jsem s tím nesouhlasila!!

Připadám si jako kus hadru, účetnictví dělám s nechutí… vlastně všechno. Furt mám výmluvu, že se nemůžu odstěhovat, nechat ho v tom.. že mám moc věcí, že rodičům budu doma vadit, že se tím před nima ponížím, jak jsem všechno nezvládla, jak jsem chtěla, že jsem si myslela, že jim ukážu, že se dá žít i jinak a zvorala jsem to! Prostě jsem taky slaboch, kterýmu je zatěžko, přestěhovat si saky paky, stůl s prací a být jinde, protože má strach, že bude sám.. ale já už sama jsem přes půl roku a sex ani hádky to nenapraví!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.2.13 16:47

@neila

Jenom se tak zeptám - co jsem předtím třeba měla dělat, aby se nechoval jako srab? Nechci se sebou nechat pohazovat a čekat na zázrak.

A asi jo, asi si za to můžu sama, že jsem mu to dovolila já se takhle chovat, ale co s tim. Jak uvažovat pragmaticky - asi proto jsem přišla i sem!

Teď je to jasný teda - odstěhovat se a promyslet co s penězma, splátkama atd.. ale nějak se dištancovat, žádnej sex, důvěrnosti nic… Prostě začít řešit podstatný věci a zaměřit se na školu. Vrátit se tedy k rodičům, najít klid, úctu sama k sobě a být sama. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1823
23.2.13 16:53

Ok, takze osvc jsi ty.. a on??? + vy mate nejakou spol. Smlouvu..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí