Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To jsem byla já, nějak se to nepřihlásilo.
Jinak, jak už tu psala jedna maminka, z testů nejlépe vyšly sedačky Römer a Maxi Cosi. Jsou přibližně stejně drahé.
ja pouzivam 0-13kg od bebe comfort,libi se mi barvy a design,akorat ze linda ma 4,5mesice 7 kg a uz ji je docela tesna v ramenou..tak do tech 13kg se tam asi nedostane,tak nevim jestli poridit 0-18kg nebo nebo 9-18kg
http://www.bebeconfort.cz/carseats.php
ja vám neco reknu mela jsem nehodu ani né tak dramatickou sedačku romer isofix a přesto mel syn krvácení do mozku . Dneska už bych nevidela nejdražší autosedačku jako zázrak co zachrání vše.
zalezi na tom,jak by to treba dopadlo s levnejsi sedackou?
ja cetla ze je moc dulezite jak ji spravne uvazes,je mozne ze ty levnejsi pro novorozence maji spatne polohovani atim muze dojit k vetsimu zraneni..
kdovi
kazdopadne bych vic verila nekomu kdo se zabyva vyrobkama pro deti 20let a ma tradici nez nedko kdo zacne autosedacky vyrabet ze dne na den…
Je jedno jakou by mel sedačku on už tady není a jestli byla přivázaná správne jsem řešila asi stokrát jediný co bylo špatne byla ta nehoda mám ted malou holčičku ale když jedu autem tak jsem spocená strachy a presto už nemám tu nejdražší sedačku.
![]()
to me moc mrzi.....
dovedu si predstavit jaky mas asi strach, ja nehodu nastesti zadnou nemela a presto se bojim v aute,hlavne na dalnici..
Ahoj holky,
asi před 14 dny jsem řešila podobný problém. Na 6 měsících jsme měli přes 8kg a 70cm.
Ve vajíčku nám už skoro přesahoval hlavička přes okraj. Co bylo ale horší, že když jsme na sobě měli víc než jednu mikinu, tak se mi tam ani nevešel (přes ramínka).
Jelikož ještě nesedíme, tak jsme se rozhodli pro sedačku 0-18kg od Chicca. Dá se trochu polohovat, ale stejně se mi zdá, že v ní moc sedí.
Dali jsme je proti směru jízdy na zadní sedačku - nevíte jestli to je tak správně???? ![]()
Na co si zatím nemůžu vůbec zvyknout, že na prďoklu vůbec dozadu nevidím. Jak jste toto vyřešily?? ![]()
Lenka
Leni - to mně neříkej, že nemůžu tu do 18kg přivázat na přední sedadlo
Dnes odpoledne jdu konečně do spešl obchodu, pozjišťovat info, co a jak, už musíme nějakou koupit, podmínkou je, že se dá upevnit tak do těch 13kg proti směru jízdy a nevidím důvod, proč ne na přední sedadlo, když vajíčko jsem tam do této doby měla
Šmarjá to je zase dilema, já pořád jen pročítám a zkoumám, aby byl prďola v bezpečí, chci pustit chlup a už zas něco.
Jinak - anonymko - je mi to moc líto, ony slova nepomůžou, ale hlavně hodně zdravíčka holčičce
sanynka
Sany, s tím předním sedadlem si nejsem vůbec jistá. Počkej až uvidíš, jak je ta sedačka velká. Asi by přes ní nebylo vůbec vidět
Až zjistíš nějaké info, tak mi prosím napiš.
Díky Lenka
Maminky ozivuji diskusi, s jakou autosedackou jste po vajicku spokojene? a jakou vahovou kategorii?
Ahoj, prosím o radu. Potřebuji koupit novou autosedačku. Máme 0-18kg a dceři už z ní začíná vykukovat hlava. Jen nevíme jakou koupit. Má cenu kupovat 9-36kg nebo máme už vzít rovnou 15-36kg? Vím, že ty 15-36kg jsou lepší, ale dcera je drobná a raději bych ji ještě poutala 5-ti bodovým upínáním. Dcera má necelých 3,5 roku, 15 kg, 101 cm.
@jary1 podle mě 15-36 bude určitě bezpečnější než 9-36, takže bych volila tu 15-36
@jary1 Už dávno neplatí, že 9-36 nejsou bezpečné, takže bych šla do toho, jestli je drobná. Teda za předpokladu, že koupíte ověřenou značku.
Koukni na britax evolva 9-36 nebo pokud by jsi sehnala romer advansafix II sict, tuším rok 2016, ta měla pětibodové pásy až do 25kg.
Ahoj Sanynko,
určitě kupte tu 9-18 kg. Když má váš prcek 8 kg, tak ho přeci nebudete dávat do sedačky pro 4leté děti? Ta sedačka je navíc od 15 kg!
Menší sedačka vydrží určitě aspoň dva tři roky a to není zas tak málo. Je i pohodlnější a dá se trošku polohovat.
Vím, že je to zase koupě navíc, ale když seženete nějakou z bazaru nebo od kamarádky, tak drahé to přeci nebude, ne?
My jsme až teď koupili Matýskovi Römer King TS Plus (9-18 kg) a vypadá fakt dobře. Dá se trochu polohovat, takže tam může i spinkat. Přikoupili jsme mu tam i vnitřní hlavovou opěrku, aby mu nelítala hlavička a i při případném nárazu z boku to lépe chrání. Byla to celkem bomba, co se týče peněz (jenom ta pitomá opěrka stála skoro 700,–), ale to si raději odpoustím něco jiného, abych měla při jízdě dobrý pocit, že je Matýsek v bezpečí.