Jakou autosedačku 9-18 kg

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2495
1.8.12 20:38

Určitě pojedeme s malým a posadíme ho do nich ;) Ta MC tobi je jedna z mých favoritů :) tak jsem ráda že se ani nehne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25197
1.8.12 21:24

Ahoj holky, Römer byl můj favorit, ale tohle mi napsala kamarádka. Slyšel jste o tom někdo??? Díky

Jestli se můžu vyjádřit k tvý volbě, tak jsem zjistila, že Britax je
britskej nebo americkej Römer, ale v kontinentální Evropě se prodává
přávě jako Römer. Našla jsem, že pokud se u nás objeví značka Britax,
je to nelegální dovoz, kterej je levnější než Römer, nemusí bejt
uzpůsobenej na naše auta (což ale nevím jak - myslím, že to je blbost)
a může bejt problém s případnou reklamací. Nechci Tě od ní odrazovat,
ale nedá mi to a píšu upřímně, co jsem našla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
1.8.12 21:37

No, asi bys mela vzdy vedet od koho sedacku kupujes a tam uplatnovat pripadnou reklamaci. A ano, videla jsem jak Britax, tak Römer a jsou i stranky jako tyto http://www.britax-romer.cz/, kde je to dohromady a davaji zaruku (obecne to Römer ma) na autosedacku 3 roky. Tak dlouho ji ani nebudes mit. :)
My ji mame 1,5 roku a zatim bez jakychkoli problemu. Moc netusim, co by se na ni mohlo pokazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
1.8.12 21:39

A myslim tady si muzes klidne pocist o Britax Roemer spolecnosti: http://www.britax-roemer.cz/o-nas/profil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
734
2.8.12 00:11

Koukám, Römer vede, tak se taky přidávám s pozitivním hodnocením :-) Máme tuto a spokojenost. Naštěstí teda nemáme vyzkoušeno „v praxi“, o to určitě nestojí nikdo, ale jinak drží dobře, je prostorná, pohodlná, drží pěkně i hlavu, dá se mírně sklopit (i když to asi bude vcelku běžné), což je při spaní fajn.. ať už vyberete jakoukoli, přeji šťastnou cestu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
2.8.12 00:14

Máme mc tobi již pro druhé dítě a mohu jen doporučit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
2.8.12 00:27

@avm3 Britax je označení romeru v Anglii mame sedačku z anglie britax a návod je dělaný jako pro romer jenom místo Romer king plus se to jmenuje Britax king plus. Do auta to sedí stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25197
2.8.12 07:37

No ona to ta známá kolem dítěte nějak moc hrotí - všechno. Tak se to musí brát s rezervou. Taky myslím, že když to koupím v kvalitním obchodě, tak by to mělo být v pohodě.
Tak díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
2.8.12 08:21

@avm3 s tím vysvětlením Britax-Römer to není tak úplně správně.
Britax-Römer je jedna firma prodávají pod dvěma názvy- klasické sloučení dvou značek( jako třeba VW-Škoda…),
a u nás v centrální Evropě to mají rozdělené tak, že pod značkou Römer se prodávají jednokategorické sedačky- tedy 0-13, 9-18, 15-36
a pod značkou Britax se prodávají vícekategorické sedačky- tedy 0-18, 9-36 a kočárky- takto se taky vyrábějí v jejich závodech Römer v německu a Britax v anglii.
Ale třeba Anglie, skandinávie, celá amerika, austrálie tak tam se vše prodává pouze pod značkou Britax, jméno Römer tam neznají, ale vždy jde o stejnou sedačku ze stejného závodu, stejných paramterů, takže ji přiděláte všude stejně.
Před pár lety se i u nás prodávali sedačky pod oběma názvy a byl to oficiální dovoz, protože je v ČR v současné době 5 dovozců Britax-Römeru a tak vozili vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25197
2.8.12 10:10

@steeve Děkuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
2.8.12 10:17

Ahoj, celou diskuzi jsem nečetla, tak nevím, jestli to tady někdo nepsal, nicméně, až my si budeme kupovat větší autosedačku, tak jedině proti směru jízdy, do 2 let má dítě hlavu pořád těžkou a při případném nárazu může dojít až ke vnitřnímu oddělení (zní to šíleně) Říkala mi o ní kamarádka z USA, že tam je to normální(děti proti směru jízdy). Pokud ovládáš slušně aj, tak se můžeš podívat na toto http://www.youtube.com/watch?…
a pokud je to horší a stačí ti jen názorný crash test tak http://www.youtube.com/watch?…
Dá se to koupit i u nás, nevím přesně která, nehledala jsem ještě, teď je aktuální vajíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8561
2.8.12 10:43

Tak v protisměru jízdy by to bylo ideální asi pro každého. nicméně já mít dominka v protisměru do dvou let tak mi rok a čtvrt v autě vjednom kuse řve a řve a řve a řve až by se uřval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
2.8.12 10:50

@cheekymonkey je to ta autosedačka 0-18 kg podle me

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
2.8.12 11:15

Tady je sedačka http://www.babytelevize.cz/…h-testum-94/
S tím řvaním nevím, ale snad se dá na to zvyknout? A ty sedačky proti směru vypadají velikostně jako ve směru jízdy, sama jsem se divila. Je to každého věc, ale doufám, že to malý v ní pak zvládne, když půjde z vajíčka, tak to pro něj bude přirozené. Mi stačilo vidět to video o tom chlapečkovi, co to s ním udělalo a jaké má následky. Jasně, nechystám se bourat, ale člověk nikdy neví, bohužel.. Kdyby měl jistotu, tak se ani nepásá, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8561
2.8.12 11:39

Zvyknout na řev dítěte? Vlastního?? To nemyslíš vážně. Mám vyzkoušeno že když mi malá řve tak se dobře o polovinu méně soustředím na jízdu. Takže na nejbližší možném místě stavím a pokouším se odstranit příčinu řevu. A dítě tím jak stárne se zajímá víc a víc kolem sebe o věci. D v 9ti měsících začal při cestách křičet a nic ho nedokázalo utišit, až jsme zkusili sedačku ve směru a on byl najednou spokojenej že vidí taky něco jiného než opěradlo zadních sedadel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí