Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Myslím, že výber vhodnej autosedačky je dosť ťažký, doležité je určite autosedačku pri nákupe vyskúšať s mimčom, tak má aspoň trošku človek predstavu, či bude pohodlná. Samozrejme ostatné doležitosti si človek musí zistiť sám, najlepšie z časopisu test. Myslím, že finančná stránka (i keď pre vačšinu z nás doležitá) má byť až na koniec.
Možete mi poradiť, ako to je to so sedením vo vajíčku? Máme autosedačku od kočárku Jané Slalom. Naša dcérka má 8 kg, takže sedačka od 9 - 18 kg ešte nemože byť, ale trčia jej nožičky a keďže je po:,–(ená proti smeru jazdy, má málo miesta na nožky a dosť sa bojím, aby jej ich prípadný náraz neublížil, či nezlomil. Díky za vaše skúsenosti a rady.
Tak obecně k Isofixu - Byl vyvinut kvůli tomu, aby byla sedačka VŽDY dobře přichycena k sedadlu. V tom je Isofix určitě lepší, především pro malé sedačky do 13 kg. Snazší bude i montáž do auta.
Je potřeba si před koupí překontrolovat, zda váš typ auta je na seznamu schválených aut pro tuto sedačku.
Pajdal,
mohla bych poprosit, jestli byste mi odpověděl na můj dotaz ohledně autosedačky Patron-Bohemia? (viz poslední příspěvek na předchozí stránce.).
Moc děkuji.
Autosedačka Patron (nechci výrobci křivdit) bude jedna z jednoduchých no-name sedaček, které někteří výrobci kočárků oblékají do svých barev. Podle popisu a obrázků to odpovídá klasickým levným sedačkám z hypermaretů. Nehomologovaný výrobek samozřejmě na trh nesmí, někdo to schválit musel.
Myslím, že o něco lepší sedačka za obdobnou cenu je Renolux Omega. Má navíc opěrku hlavy, takže je vyšší, má lepší vedení pásu auta a navíc má aspoň nějaké zabezpeční pásu vozidla vůči sedačce tak, aby byla sedačka aspoň trochu fixovaná v sedadle.
Doporucuju MaxiCosi PRIORI bud S.P.S. pokud mate nasponovany rozpocet nebo XP, ktera je o tisicovku drazsi, ale lepsi a pro mne bohuzel tezsi…
Jestli vas rozpocet vubec netrapi sla bych do MaxiCosi TOBI - je bezkonkurencni, navic hezka - o bezpecnosti nemluvim - MaxiCosi jsou na prvnich mistech.
Hanka1
Ahoj!
My jsme měli autosedačku Safety 1st Titan Basic, výrobcem je Maxi Cosi, ale je to levnější verze (trak nám to alespoň řekli v obchodě). Koupili jsme ji na www.detskydum.cz (můžeš objednat přes internet nebo mají v Praze obchod). Cena je 1790,– Kč.
My jsme s touhle autosedačkou bourali a malý vyvázl naprosto bez zranění, po vyndání z auta se i smál. Hůř dopadla babička, která měla zlomenou páteř a já málem nos, auto bylo na odpis (to jen pro upřesnění, že nešlo jen o mačkání plechů).
Přeju šťastnou ruku při výběru sedačky a spoustu kilometrů bez nehod!
Kita
test autosedaček v Britanie a vysledky za 2005
Two Way seats: 0-4 years
Satisfactory: Bebe Confort Iseos Safe Side
Rear facing baby seats to one year:
Satisfactory: Bebe Confort Elios Safe Side, Brevi Smart Silverline, Britax Rock a Tot Deluxe, Graco Autobaby with base, Mamas and Papas Primo Viaggio
Forward-facing seats: 1-4 years
Good: Romer Duo Plus
Satisfactory: Britax Eclipse, Britax Renaissance, Maxi Cosi Priori SPS, Maxi Cosi Priori XP
Poor: Chicco Zenith
Oživuji diskuzi, malý má 13měsíců a už má hlavičku na hraně autosedačky(máme maxi cosi cabriofix) a pořád nevím jakou koupit „pokračovací“
Zase nechci aby byla moc drahá, tak do 4tisíc. Líbí se mi maxi cosi priori SPS, je to kategorie 9-18kg ale pak jsem ještě objevila Baby design, která je 9-36kg vypadá že v ní roční dítě nebude plavat jak kolikrát sedačky v téhle váhové kategorii jsou.Ale zase prostě maxi cosi je designově a celkově i co se týče bezpečnosti zase úplně jinde no. A já pořád nevím jestli koupit sedačku 9-18kg nebo 9-36kg ani jakou značku. ![]()
@Jajo82
vzala bych 9-18kg. pokud teda uz ted nema dite treba 15kg. ja mam starsiho skoro 3r a ma porad 13kg, ta sedacka do 18kg mu asi vydrzi hooodne dlouho.
jinak ja muzu doporucit Romer King II, ma dobre hodnoceni a my jsme s ni maximalne spokojeni. stoji o fous vic (4600?), ale to uz neni takovy rozdil.
http://www.heureka.cz/?…
Díky, no malý má teprve něco přes 9kilo takže váha je v pohodě
no moje srdcovka je asi ta maxi cosi, měli jsme i kočárek a prostě celkově jsem s maxi cosi byla zatím spokojená a i v testech společně s Britax romer a Cybex dopadla nejlíp. ještě jsme koukali na Babypoint zenith ta je do 25kg a stojí jen něco přes 2tisíce, ale taky aby byla bezpečná ![]()
Držela bych se osvědčených bezpečných značek a vybrala bych 9-18. My máme v plánu Romera.
@Jajo82 Nepíšeš jestli máš pod MC familyfix - my jen přecvakli na Pearl a jsem moc spokojená! A je i za rozumný peníz. Pokud ne volila bych ze známých značek MC, Romer, Cybex ale určitě 9-18 (pokud tedy jezdíte dost pokud jedete jednou za měsíc šla bych klidně do něčeho s rozptylem 9-36 ale zase jen v těchto značkách)
@Jajo82 Btw Ferrari snad dopada ve všech testech uplne nejhur. Nekde jsem cetla ze nez Ferrari, Nania a Fisher Price tak uz muze jet i bez sedacky. Pokud chceš levnější značkovou koukni na Cybex ty jsou za rozumnou cenu ![]()
třeba tahle http://www.babyplace.cz/…autosedacka/?…[]=33426
Pajdal,
ano, mame auto s IsoFix
a pockat by nam tiez nevadilo …
tak otazka neznela
ale aj tak diky.
Baboo