Jakou autosedačku po "vajíčku"?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
27.1.06 10:50

Pajdal,

ano, mame auto s IsoFix :lol: a pockat by nam tiez nevadilo …
tak otazka neznela :wink:

ale aj tak diky.

Baboo

• Citovat
  • Upravit
17
27.1.06 11:20

Autosedačka

Myslím, že výber vhodnej autosedačky je dosť ťažký, doležité je určite autosedačku pri nákupe vyskúšať s mimčom, tak má aspoň trošku človek predstavu, či bude pohodlná. Samozrejme ostatné doležitosti si človek musí zistiť sám, najlepšie z časopisu test. Myslím, že finančná stránka (i keď pre vačšinu z nás doležitá) má byť až na koniec.

Možete mi poradiť, ako to je to so sedením vo vajíčku? Máme autosedačku od kočárku Jané Slalom. Naša dcérka má 8 kg, takže sedačka od 9 - 18 kg ešte nemože byť, ale trčia jej nožičky a keďže je po:,–(ená proti smeru jazdy, má málo miesta na nožky a dosť sa bojím, aby jej ich prípadný náraz neublížil, či nezlomil. Díky za vaše skúsenosti a rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.1.06 14:36

Tak obecně k Isofixu - Byl vyvinut kvůli tomu, aby byla sedačka VŽDY dobře přichycena k sedadlu. V tom je Isofix určitě lepší, především pro malé sedačky do 13 kg. Snazší bude i montáž do auta.
Je potřeba si před koupí překontrolovat, zda váš typ auta je na seznamu schválených aut pro tuto sedačku.

• Citovat
  • Upravit
271
27.1.06 20:25

Velká prosba na Pajdal

Pajdal,
mohla bych poprosit, jestli byste mi odpověděl na můj dotaz ohledně autosedačky Patron-Bohemia? (viz poslední příspěvek na předchozí stránce.).
Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.1.06 10:15

Autosedačka Patron (nechci výrobci křivdit) bude jedna z jednoduchých no-name sedaček, které někteří výrobci kočárků oblékají do svých barev. Podle popisu a obrázků to odpovídá klasickým levným sedačkám z hypermaretů. Nehomologovaný výrobek samozřejmě na trh nesmí, někdo to schválit musel.
Myslím, že o něco lepší sedačka za obdobnou cenu je Renolux Omega. Má navíc opěrku hlavy, takže je vyšší, má lepší vedení pásu auta a navíc má aspoň nějaké zabezpeční pásu vozidla vůči sedačce tak, aby byla sedačka aspoň trochu fixovaná v sedadle.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
30.1.06 10:18

Doporucuju MaxiCosi PRIORI bud S.P.S. pokud mate nasponovany rozpocet nebo XP, ktera je o tisicovku drazsi, ale lepsi a pro mne bohuzel tezsi…
Jestli vas rozpocet vubec netrapi sla bych do MaxiCosi TOBI - je bezkonkurencni, navic hezka - o bezpecnosti nemluvim - MaxiCosi jsou na prvnich mistech.
 Hanka1

• Citovat
  • Upravit
51
30.1.06 10:39

Ahoj!
My jsme měli autosedačku Safety 1st Titan Basic, výrobcem je Maxi Cosi, ale je to levnější verze (trak nám to alespoň řekli v obchodě). Koupili jsme ji na www.detskydum.cz (můžeš objednat přes internet nebo mají v Praze obchod). Cena je 1790,– Kč.
My jsme s touhle autosedačkou bourali a malý vyvázl naprosto bez zranění, po vyndání z auta se i smál. Hůř dopadla babička, která měla zlomenou páteř a já málem nos, auto bylo na odpis (to jen pro upřesnění, že nešlo jen o mačkání plechů).
Přeju šťastnou ruku při výběru sedačky a spoustu kilometrů bez nehod!
 Kita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
30.1.06 12:58

test autosedaček v Britanie a vysledky za 2005

Two Way seats: 0-4 years
Satisfactory: Bebe Confort Iseos Safe Side

Rear facing baby seats to one year:
Satisfactory: Bebe Confort Elios Safe Side, Brevi Smart Silverline, Britax Rock a Tot Deluxe, Graco Autobaby with base, Mamas and Papas Primo Viaggio

Forward-facing seats: 1-4 years
Good: Romer Duo Plus
Satisfactory: Britax Eclipse, Britax Renaissance, Maxi Cosi Priori SPS, Maxi Cosi Priori XP
Poor: Chicco Zenith

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
30.5.15 15:06

Oživuji diskuzi, malý má 13měsíců a už má hlavičku na hraně autosedačky(máme maxi cosi cabriofix) a pořád nevím jakou koupit „pokračovací“ :-O Zase nechci aby byla moc drahá, tak do 4tisíc. Líbí se mi maxi cosi priori SPS, je to kategorie 9-18kg ale pak jsem ještě objevila Baby design, která je 9-36kg vypadá že v ní roční dítě nebude plavat jak kolikrát sedačky v téhle váhové kategorii jsou.Ale zase prostě maxi cosi je designově a celkově i co se týče bezpečnosti zase úplně jinde no. A já pořád nevím jestli koupit sedačku 9-18kg nebo 9-36kg ani jakou značku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
30.5.15 15:18

@Jajo82
vzala bych 9-18kg. pokud teda uz ted nema dite treba 15kg. ja mam starsiho skoro 3r a ma porad 13kg, ta sedacka do 18kg mu asi vydrzi hooodne dlouho.
jinak ja muzu doporucit Romer King II, ma dobre hodnoceni a my jsme s ni maximalne spokojeni. stoji o fous vic (4600?), ale to uz neni takovy rozdil.
 http://www.heureka.cz/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
30.5.15 15:54

Díky, no malý má teprve něco přes 9kilo takže váha je v pohodě :D no moje srdcovka je asi ta maxi cosi, měli jsme i kočárek a prostě celkově jsem s maxi cosi byla zatím spokojená a i v testech společně s Britax romer a Cybex dopadla nejlíp. ještě jsme koukali na Babypoint zenith ta je do 25kg a stojí jen něco přes 2tisíce, ale taky aby byla bezpečná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
30.5.15 16:07
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7266
30.5.15 16:41

Držela bych se osvědčených bezpečných značek a vybrala bych 9-18. My máme v plánu Romera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
30.5.15 17:52

@Jajo82 Nepíšeš jestli máš pod MC familyfix - my jen přecvakli na Pearl a jsem moc spokojená! A je i za rozumný peníz. Pokud ne volila bych ze známých značek MC, Romer, Cybex ale určitě 9-18 (pokud tedy jezdíte dost pokud jedete jednou za měsíc šla bych klidně do něčeho s rozptylem 9-36 ale zase jen v těchto značkách)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
30.5.15 17:59

@Jajo82 Btw Ferrari snad dopada ve všech testech uplne nejhur. Nekde jsem cetla ze nez Ferrari, Nania a Fisher Price tak uz muze jet i bez sedacky. Pokud chceš levnější značkovou koukni na Cybex ty jsou za rozumnou cenu :)
třeba tahle http://www.babyplace.cz/…autosedacka/?…[]=33426

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky