Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak spáry jsou pořád stejné, my máme oranžovo krémovou koupelnu, moc nečistot na tom vidět není, ale nejsou to jakože hladké jednolité dlaždice, spíš taková textura, nevim jak to popsat ![]()
Do béžové, do šedivé laděné a k tomu do barvy spáry…pro někoho nudné barvy, pro mě (máme béžovou) příjemné, tím, že to není pestré, tak se hned neokouká a spára v barvě slonové kosti je praktická.
@Kriss Tina Kdepak, i spáry můžeš mít dneska jakékoliv barvy, ty spárovačky se prodávají ledasjaké. Myslím, že na jakékoliv jednolité barvě bude vidět např. zaschlá voda víc, než na těch s nějakým vzorkem. My máme hnědé s mramorovaným vzorkem a béžovou spárovačku a je to fajn. Kdybych to měla každý den leštit, tak mě klepne. ![]()
Ještě si myslím, že na hladké kachličce to bude vidět víc, než na nějaké s hrubším povrchem. Ale my máme hladkou a taky je to Ok. ![]()
Holky, nás čeká koupelna za cca půl roku a asi si ji necháme komplet vystěrkovat takovou voděodolnou stěrkou, i podlahy i zdi, takže bez spár a mělo by to být super na údražbu.
Huh, koupelnu mam bilou a spinu nikdy nevidim.
Na podlaze jsou obcas videt nejake chlupy, nebo v rohu mozna nanos prachu, ale ze by tam byla vyslovene spina?
Mimo to si myslim, ze kdyz je podlaha uz tak spinava, ze to je videt volnym okem, asi by bylo zahodno uklidit, ne volit kachlicky tak, aby ten humus nebyl videt.
@Zuzanec Máme stěrku na cca 80% koupelny a je to super, i za umyvadlem pouze setřu saponátem a houbičkou a je čisto
Obklad máme matný béžový, ve kterém je nějaký lehký třpyt na světle, spáry tón v tónu a ideál ![]()
@warita Viděla jsem u známých tmavou koupelnu a byla vidět každá mapa po zaschlé kapce vody.
Naši mají bílou a taková hrůza mi to taky nepřijde, že by to bylo potřeba každý den stírat, ale je pravda, že ty spáry už prostě zašedlé jsou (byly bílé) a v koutech je na tom vidět usazující se vodní kámen. Není to vyloženě špína, ale prostě už po nějakých těch letech začínají vypadat zašle. ![]()
@klamonožka píše:
@warita Viděla jsem u známých tmavou koupelnu a byla vidět každá mapa po zaschlé kapce vody.Naši mají bílou a taková hrůza mi to taky nepřijde, že by to bylo potřeba každý den stírat, ale je pravda, že ty spáry už prostě zašedlé jsou (byly bílé) a v koutech je na tom vidět usazující se vodní kámen. Není to vyloženě špína, ale prostě už po nějakých těch letech začínají vypadat zašle.
Spary zasedle budou. Na stenach ne, ale na zemi ano. A to je nejake drama? Spar si nevsimam. Resim nanos spiny na umyvadle, vane a zachodu. Kdyz se na podlaze zacnou objevovat kapky nebo chlupy, tak rychle vymopuju a hotovo. Ostatne, pry se to da belit peroxidem. To jsem jeste nezkousela, protoze jak rikam, neocekavam, ze by meli mit jinou barvu nez sedou.......
@warita No já vím, že to není tragédie, ale zas když teď tu koupelnu dělají nově a je takových možností udělat ty spáry rovnou barevně, my máme třeba béžové, tak mi to přijde fajn.
Zas nevím, jaké má zakladatelka měřítka na čistotu, když píše, že je čistí každý den. To by se mi nechtělo. ![]()
@Adina13 Jéé a můžu fotku? Já jsem, mně se to řešení líbí skrz údržbu, ale neviděla jsem ještě barevné provedení, které by mě nadchlo, nětéré působí jako flekatý beton, ale určitě jdou vybrat hezké, potřebuji inspiraci ![]()
mame dlazdice 60×60, šedá barva - imitace kamene takze povrch není hladky, šedé spáry , nejde na tom nic vidět, neokouká se to, vsichni nam to chvali, da se k tomu dat mozaika, ale to uz bylo hodně drahé
tu šedou jde rozbít barevnými rucníky, doplnky atd… mně se třeba líbí kombinace šedé a tmavě ruzové (fuchsiové)… zatim jsem to teda nerealizovala
neni čas
My mame imitaci kamene,hnede odstiny. Spary jsou podobny,svetlejsi odstin. Neni tam vubec nic videt.