Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Maminky, jakou zubní pastu kupujete dětem (3-5 let). Mám Elmex pro děti - tu mi radila zubařka a taky Weledu - tu jsem koupila já jako první. Ani jedna malému moc nechutná a každý večer křičí „pastu nééééé“. Jaká pasta je kvalitní a dětem chutná, teda jakože je neštípe?
Mě většina těch dětských past přijde nechutně sladká a neštípala nikdy žádná, ale kupujeme obyč., Perličku, drogerie DM má svoji řadu, Rosman taky… Zkus nějakou tu obyčejnou a uvidíš.
My teda máme taky elmex a neštípe. Malé chutná. Doslova ho vysává z kartáčku ![]()
Syn si nikdy nestěžoval, že by Elmex štípal, já jí nikdy neochutnala. Ochutnala jsem jednou dětskou Vademecum, zelenou jabelečnou, ta neštípala určitě, ani mi nepřišla nějak prudce sladká, akorát mi vadilo, že vůbec nepěnila (ale to může být u dětí plus). Do školky chtějí Perličku, prý že vyhovuje většině.
Měli jsme dětskou vademecum, colgate, a ted máme privátní z dm a nikdy si nestěžoval
Moje tříleťačka jak vidí jenom Elmex, tak dostane hysterický záchvat a může se zcvoknout. Kupujeme Lacalut (přímo je na ni napsáno dětem do 4 let, ale myslím si, že je pak další,,level,, i pro starší) a je to naprosto v pohodě, dokonce si ji sama dává na kartáček.
@Samamama já ten dětský elmex ochutnala a neštípe vůbec. Je jemný.
@Samamama
dej si. Já jsem byla zvědavá jak chutná, tak jsem ochutnala.
Kupujem jen ty nejlevnejsi, takze DM s medvedem - stipe, perlicka - nestipe.
@hami1 píše:
@Samamama já ten dětský elmex ochutnala a neštípe vůbec. Je jemný.
je to stipat muze, maji citlivejsi hubicky.
Myslím že elmex neštípe, ale může k tomu mít jinou averzi a neumí to jinak popsat. Synovi kupujem elmex, ale dceři co ještě moc neumí vyplivávat Buccotherm.Je to z nějakého obchodu co se specializuje na kartáčky atd.Je bez fluoridu proto je určena pro ty nejmenší -když něco spolknou, tak to nevadí
Ta neštípe určitě.
@LL mám syna velmi citlivého na chutě (nepije bublinkové minerálky, štípou, nesnese prakticky žádné koření) a používáme Perličku nebo nějakou z Lidla s tropickou příchutí.
Myslím, že je to celkem fuk, pasty dávám jen drobeček, aby to po zubech líp klouzalo, hlavní je mechanické čištění od plaku
Elmex neštípe, ale je trochu „mentolový“. Jednou jsem si v polospánku vyčistila zuby Majdinou pastou.
Perlička je hnusně sladká… a všechny ty jahodové, blé.