Poradna pro otázky pojištění, hypoték a spoření
Soňa Janáčková
Ahoj holky,
potřebovala bych od vás radu. Chtěla bych si koupit domácí pekárnu, ale nevím, jaký typ je nejlepší. Bohužel ji nikdo ze známých nemá a tak to zkouším přes e-mimčo
.Mohly by mi ty, které ji mají, napsat, jak jsou s ní spokojeny, jaké má funkce, jaké dobrůtky v ní pečou atd. Případně připojit nějaký ten receptík.
Všem moc děkuji za odpovědi. Hanka
Ahojky,
pekárna je výborná věc, zezaátku jsme pekli denně, teď už míň, ale mohu jen doporučit. Typ ti neporadím, každý si chválí tu svou, ale podle mě je to stejně všechno na jedno brdo - většina je jich hooodně podobných, akorát ruzné funkce jmenují jinak.
Upečeš v tom jak chlebík - světlý tmavý,tak sladké dobrutky, ale co je super, uhněte ti to i těsto na cokoli.
Je teda docela umění vychytat všechny drobnosti a vědět co a proč se udělalo špatně. Na netu najdeš spoustu stránek s recepty a radami. Dokonce mužeš objednat i speciální typy mouky.
Koukni na rodina.cz do diskuze domácí pekárna, tak najdeš spoustu užitečných informací!
Přeju dobrý výběr a výborný chleba!
KEIKO + 2
Ahoj.
Pořídili jsme si pekárnu nedávno. Jsem z ní nadšená! Máme čerstvý chleba vždy když potřebujeme a není s tím žádná velká práce. Jen to tam všechno nasypu, zapnu a všechno se to udělá samo. Zahřeje, smíchá, nakyne a upeče. Dělám spíše celozrné a tmavé chleby a pro malého normální kmínový nebo mléčný z UM. Můžeš si zvolit ze tří druhů kůrky a u části receptů i ze tří velikostí bochníku. My máme tu asi jednu z nejdražších na trhu (Panasonic), ale i ty levnější pokud vím, prokazují stejně dobrou službu. My jsme ji neplatili, ale kdyby jo, brala bych i levnější, určitě se to vyplatí. Kamarádka peče i pro bezlepkáře a taky je spokojená. Jak psala Keiko, uhněte ti to i těsto třeba na rohlíky, ale to jsem zatím nezkoušela, protože je moc nejíme. V přiloženém návodu je mnoho receptů a taky jak vychytat případné chyby atd. Na netu je toho taky spousta.
Pro mně je nejdůležitější, že vím, co jsem do chleba dala za suroviny a v jaké kvalitě a že neobsahuje nic navíc. A pak taky máme s manželem moc rádi, když ráno vstaneme a bytem se line vůně právě upečeného chleba. Dá se to naprogramovat tak, aby se chleba upekl třeba až na 7 ráno a až vychladne, tak máme super snídani. Ale prckovi úplně čerství nedávám, kvůli nadýmání.
CIBULKA+ ŠIMONEK 13,5m
Ahoj Hani,
my máme pekárnu skoro rok, chleba peču tak 2× týdně, nechávám v ní zadělat těsto na kynuté pečivo sladké a slané, vařila jsem džem i povidla. Kdybych měla kupovat znova, určitě bych nevybrala moc lacinou - máme totiž Profesora za asi 1500 a v červnu jsme reklamovali - přestala se točit jedna metla. Vadu opravili v pohodě, ale měli jsme jí z net obchodu a balit a posílat ji poštou je na dlouhé lokte
. Chlebovou mouku objednávám přes net z Mlýnu Korunka.
Přeju šťasnou ruku při výběru pekárny a úspěšné pečení
.
Hana
Ahoj,
my mame ETU Siesta a jsem s ni moc spokojena, pokud vim, vysla dobre i v testu v casopise Apetit. Stala kolem 2000 a nemela jsem zadny problem. Co vim, tak kamaradka ma Clatronic a tu moc nedoporucovala, zustava ji tam obcas nerozmichane testo.
Preju dobry nakup
Kacica
ahoj holky,
moc díky za odpovědi, už se těším na výborný chleba.
Hanka
Ahojte hoky, chtěla bych si koupit domácí pekárnu , tak kolem 2000 Kč. Můžete mi dát nějaké tipy, co by měla mít za funkce a možnosti, co se vám osvědčilo a co je podle Vás na nic? Díky.
Přesunuji do domácích pekáren. Jinak doporučuji pročíst celou sekci domácí pekárny, určitě tam naješ odpovědi na své otázky.
Etosho,
v jednom z letošních časopisů Dtest je test domácích pekáren, tak se zkus mrknout.Časopis bývá k dispozici např.v čítárně ve veřejné knihovně…
vrony
Tak jsem díky Sati zjistila, že pro domácí pekárny je tu samostatná sekce
a že jsem se nemusela obtěžovat s dalším dotazem
.
Jsem to ale chytrá hlavička …
![]()
Ahojky,tak doteď jsem pekla chleba jen v troubě,ale rády bych domácí pekárnu.Poradíte s jakou jste spokojeni?Díky
Já mám Moulinex home baguette, nejčastěji ji využívám na program těsto a na bagetky, které se dají upést v tomto typu
cernus píše:
My mame Eta Harmony a maximalni spokojenost.
já mám jednu z levnějších, sice funguje už přes dva roky, ale příště jdu do nějaké fajnovější, u téhle se mi pořád olupuje ta nepřilnavá vrstva a pak nejde nic vyklopit
takže osobně doporučuji kouknout po nějaké lepší značce a nebrat různé akční hypermarketové zboží