Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Potřebuji poradit, zatím mám ještě čas, ale jakou kosmetiku pro miminko doporučíte. A co je dobré si do porodnice sebou přibalit. Děkuji za rady a vychytávky ![]()
To máš nejlepší si zjistit přímo v porodnici. Já jsem na malýho nepotřebovala nic, vše jsme dostali.
Zeptej se v porodnici, za nás měli vše - Johnson. Nicméně jsem nic nepotřebovala a k dispozici byl i slunečnicový (myslím) olej z lékárny a tím jsem ho po koupeli namazala, na prdel Bepanthen a tobě na bradavky doporučuji též ![]()
Zadnou kosmetiku pro miminko jsm nemela, jen vlhcene ubrousky a manzel mi pak privezl plenky, ty mi nestacily, ale jinak vse dali v porodnici,
Ja jsem si brala Niveu kosmetiku (olejicek), bepanthen krem na zadecek, pro sebe na bradavky (ale nakonec jsem nekojila) a plenky. Byla jsem rada, ze to vsechno mam s sebou, ale opravdu je lepsi se zeptat (nebo podivat na internetove stranky dane porodnice), vetsinou maji pozadavky na to, co vzit s sebou… ![]()
My v porodnici také dostávaly takové malé vzrorečky. V podstatě něco na opruzeniny a slunečnicový olej na promazání. A něco na koupání tam bylo.
Do porodnice jsem žádnou kosmetiku pro prcka nepotřebovala. Jednou ho tam koupala sestra, víc nic. A dostali jsme tam nějaké vzorečky a s sebou jsem měla jen Bepanthen na bradavky. Jinak mi dr. řekl, že miminko žádnou kosmetiku nepotřebuje - prý nejlepší mýt čistou vodou a na zadek stačí nějaké krém na opruzeniny (použivala jsem Sebamed).
U nás jsme vše dostali.. Krém na zadeček a líh na pupík, ke koupání jsme tam měli na výběr Weledu nebo Johnsons, já si vybrala weledu
Brala jsem si sebou bepanthen ale nevyužila, může se hodit na bradavky ![]()
Mě chyběly vložky do podprsenky, vzala jsem si jich málo a neměli je tam, ale nechala jem si je donést ![]()
Nejake vzorky jsme tam dostali - v takovem kufriku pro kazde miminko… ale jinak jsem pouzivala jen krem na zadecek (za nas je nejlepsi Sudocream a pri opruzeninach Nivea SOS, plenky, vlhke ubrousky a olej (Hipp, Nivea nebo fialovy Johnson) na telicko…
Snad az do roku jsme malou myli prevazne jen ve vode a nic ji nechybelo… ![]()
Ten Bepanthen je fajn, hlavne na bradavky, ale sem tam jsem ho prdla i na prdku.
Jinak, u sebe jsem ocenila takove ty saci prebalovaci podlozky, jak jsem krvacela, jen jsem je menila a nemusela jsem dvakrat denne prevlekat postel!
Nám v porodnici řekli, že kosmetiku si brát nemáme, že nám dají. Ale i tak jsem si pro jistotu vzala Bepanthen a udělala jsem dobře, v porodnici dávali vzorky od Johnson a to byla katastrofa, malá byla během jednoho dne totálně opruzená…takže jsem Johnson hodila do koše a po Bepanthenu byla do propuštění krásně zahojená a jinak jsem si s ním mazala i bradavky a nic lepšího neznám, ze začátku mě fakt dost bolely a Bepanthen pomáhal. Jinak líh na pupík jsem dostala, na koupání měli Niveu a po koupání jsem mazala jejich slunečnicovým olejem a vše v pohodě. Dost záleží na konkrétní porodnici, zeptej se a uvidíš. Jo a sice to není pro miminko ale tak mě napadlo, já si do porodnice brala i Elasti-Q, kamarádce jak se po porodu nalily prsa, tak jí hrozně popraskaly, takže jsem radši po porodu občas mázla a bylo to v pohodě ![]()
Do porodnice jsem si vzala jen čistý mandlový olej a stejně jsem ho nepoužila. Malou jsem koupala jednou a to jsem akorát zjistila, že kosmetiku Johnson nemůžu používat (malá se mi osipala). Takže čistá voda, olejíček tam měli, mast na zadeček taky a líh na pupík tam byl taky.
V porodnici jsem potrebovala jen krem na prdelku a doma olejicek, mydlo. Znacku zustanu u Hipp.Mela jsem Semameb, weledu,…ale hipp je proste nej
nivea taky neni spatna…ale kazdemu miminku sedne neco jineho.
Jo a ještě si dost vychvalují vzít si do porodnice plovací kruh na sezení. Já jsem ho pracně v zimě sehnala
a nakonec nepoužila - nemusela. Jinak pro tebe ještě nějaký intimní gel či intimní mýdlo na umývání. No a jinak standardně co potřebuješ běžně.
U nás v porodnici chtěli vidět na miminko pouze sklenku sádla. Koupala jsem za pobyt v porodnici jednou, přišla sestra, donesla koupel od Johnson, pak namazat sádlem. Na opruzeniny a bradavky doporučuju Purelan 100 od Medely, je to zázračný krém - dá se použít na všechno. Pak i na opary, suchou kůži, odřeniny…hezky se po něm vše hojí ![]()