Jakou levnou autosedačku vybrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4.7.16 22:06

Ahoj, jsem na tom podobně, syn (necelé 2 roky) váha cca 14 kilo a jezdime autem hodně málo, spíš vůbec. Ale kdyz už, tak v autě většinou usne, takže něco polohovacího a ne příliš drahyho.
Děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
4.7.16 22:29

@MilijonDolarBejby co je pro vas levna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.7.16 23:21
@soleile píše:
@MilijonDolarBejby co je pro vas levna?

2-3tisíce? Klidně i levnější :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
5.7.16 12:47

@MilijonDolarBejby Kup značkovou bazarovou, treba Maxi Cosi (1500-2000Kč). Do levného neznačkového šuntu bych nešla. Vybourat se můžete i když pojedete jen jednou za rok a zdraví a život dítěte za to nestojí. Nebo si někde autosedačku půjčit na tu cestu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
5.7.16 13:03

Tak ja bych zase sla do komfortnejsi levnejsi (taky nejezdime daleko) - koupili jsmr Espiro delta 0-25 a my jsme spokojeni, stoji 3000. Ja jsem zase videla test, ze autisedacka bazarova je horsi nez nova, protoze pokud to auto neni garazovany, tak jsou tak vykyvy teploty a ty plasty hodne krehnou. Ale to je urcite vec nazoru, tak jak na vsechno;-) a za me bych teda uz nesla do sedacky 9-36 kg nebo jak to je, mame na starsi a porad se rozklada, podsedak stejne nepouzijeme (neverim ze ta sedacka jeste takovou dobu vydrzi. Navic ma v skoro 4 letech 14 kg, takze pro ni uplne zbytecna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.7.16 22:17
@quinsley píše:
@MilijonDolarBejby Kup značkovou bazarovou, treba Maxi Cosi (1500-2000Kč). Do levného neznačkového šuntu bych nešla. Vybourat se můžete i když pojedete jen jednou za rok a zdraví a život dítěte za to nestojí. Nebo si někde autosedačku půjčit na tu cestu???

Bazarovou vůbec.. Jak poznám, jestli není bouraná, na plastu nepoznám nic

@soleile píše:
Tak ja bych zase sla do komfortnejsi levnejsi (taky nejezdime daleko) - koupili jsmr Espiro delta 0-25 a my jsme spokojeni, stoji 3000. Ja jsem zase videla test, ze autisedacka bazarova je horsi nez nova, protoze pokud to auto neni garazovany, tak jsou tak vykyvy teploty a ty plasty hodne krehnou. Ale to je urcite vec nazoru, tak jak na vsechno;-) a za me bych teda uz nesla do sedacky 9-36 kg nebo jak to je, mame na starsi a porad se rozklada, podsedak stejne nepouzijeme (neverim ze ta sedacka jeste takovou dobu vydrzi. Navic ma v skoro 4 letech 14 kg, takze pro ni uplne zbytecna

No právě další důvod, proč nechci bazarovou. Je to všude i napsané. Takže prave proto, ze mi život dítěte za to stojí, tak bazarovou nechci :) tři tisíce snad nejsou uplne málo, aby se za to nedalo nic pořídit. Nebo jsou bezpečné jen romery za šest litrů??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
5.7.16 22:40

@MilijonDolarBejby taky nevim, ale ja jsem byla ochotna dat tak ty 3 a jako ja si ji nemuzu vynachvalit jako uzivatel. Je krasne polohovaci, kdyz tam usne tak spi hezky, zadna hlava v predklonu, mekunka, jako testy fakt nevim, ale pochybuju ze i v testech byla..jako atest ma urcite i ty normy, ale jak dopadla to netusim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
1.5.17 12:17

Tak už i já se musím zeptat na autosedačku, včera jsem si všimla, že oběma klukům už přečuhuje hlava.
Staršímu je 5 let, má 120 cm a 17 kg.
Mladšímu budou 3 roky, má 100 cm a 12 kg.
Mladší po starším sedačku nepodědí, už ji máme v rodině opravdu dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
1.5.17 12:26

Tak jestli ma jen 12kg, tak pripada v uvahu jen sedacka 9-36kg, kterou bych tedy nedoporucovala.. nejlepsi to brat „postupne“, takze musi jeste nejakou dobu vydrzet, dalsi kategorie je 15-36kg…

a hl. teda nepises, jake kategorie mate, oba jezdi ve II. kategorii? starsi uz ma narok na III., mladsi musi vydrzet jeste ty 3kg. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
1.5.17 12:31

@Tamtama : a jaké autosedačky mají? Ten starší má už tu od 15 kg do 36 kg? ( Nebo do kolika je :think: ), v té by měl teoreticky být až do 150 cm, než může sedět bez sedačky. Nejde posunout ještě hlavová opěrka? Dcera má kolem 110 cm a 17,4 kg má v sedačce detail hodně velkou rezervu ( máme maxi cosi rodifix ), syn má taky skoro 100 cm a 13,9 kg a už pomalu taky půjde do rodifixu, ale dostane novou, protože dcera tu svoji ještě pár let využije ;). Jinak syn je zatím v mc Pearl, ale už je tip top. Takže půjde dřív jak v 15 kg, hlavně u té větší musí jít správně pás u krku ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
1.5.17 12:36

@Tamtama A v jakých jezdí - aspoň váhová kategorie? Hlava může nad sedačku přesahovat do výšky očí. Do té doby je to ještě v pořádku, pak je na čase vyměnit.

Staršímu bych pořídila 15-36kg - nějakou ze značek Romer, Cybex, MaxiCosi. Pro mladšího 9-18kg opět z těchto značek. Ale myslím si, že minimálně tomu mladšímu by ještě ta stávající mohla chvíli vydržet a při dosáhnutí 15kg bych dala do kategorie 15-36kg :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
1.5.17 12:51

Autosedačka je kvůli ochraně zdraví a života, na te by se šetřit nemělo! Levné jsou na nic :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
1.5.17 13:30

Mladší má 9-18, starší 9-36, ale nejde tam posunovat opěrka hlavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
1.5.17 13:30
@Alkata píše:
Autosedačka je kvůli ochraně zdraví a života, na te by se šetřit nemělo! Levné jsou na nic :zed:

to je sice hezký, ale ty peníze si z prstu fakt nevycucám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
1.5.17 13:33

@Tute na Cybex Solution jsem koukala, cenově vychází hezky, takže do té asi půjdu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí