Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, jsem na tom podobně, syn (necelé 2 roky) váha cca 14 kilo a jezdime autem hodně málo, spíš vůbec. Ale kdyz už, tak v autě většinou usne, takže něco polohovacího a ne příliš drahyho.
Děkuji ![]()
@soleile píše:
@MilijonDolarBejby co je pro vas levna?
2-3tisíce? Klidně i levnější ![]()
@MilijonDolarBejby Kup značkovou bazarovou, treba Maxi Cosi (1500-2000Kč). Do levného neznačkového šuntu bych nešla. Vybourat se můžete i když pojedete jen jednou za rok a zdraví a život dítěte za to nestojí. Nebo si někde autosedačku půjčit na tu cestu???
Tak ja bych zase sla do komfortnejsi levnejsi (taky nejezdime daleko) - koupili jsmr Espiro delta 0-25 a my jsme spokojeni, stoji 3000. Ja jsem zase videla test, ze autisedacka bazarova je horsi nez nova, protoze pokud to auto neni garazovany, tak jsou tak vykyvy teploty a ty plasty hodne krehnou. Ale to je urcite vec nazoru, tak jak na vsechno;-) a za me bych teda uz nesla do sedacky 9-36 kg nebo jak to je, mame na starsi a porad se rozklada, podsedak stejne nepouzijeme (neverim ze ta sedacka jeste takovou dobu vydrzi. Navic ma v skoro 4 letech 14 kg, takze pro ni uplne zbytecna
@quinsley píše:
@MilijonDolarBejby Kup značkovou bazarovou, treba Maxi Cosi (1500-2000Kč). Do levného neznačkového šuntu bych nešla. Vybourat se můžete i když pojedete jen jednou za rok a zdraví a život dítěte za to nestojí. Nebo si někde autosedačku půjčit na tu cestu???
Bazarovou vůbec.. Jak poznám, jestli není bouraná, na plastu nepoznám nic
@soleile píše:
Tak ja bych zase sla do komfortnejsi levnejsi (taky nejezdime daleko) - koupili jsmr Espiro delta 0-25 a my jsme spokojeni, stoji 3000. Ja jsem zase videla test, ze autisedacka bazarova je horsi nez nova, protoze pokud to auto neni garazovany, tak jsou tak vykyvy teploty a ty plasty hodne krehnou. Ale to je urcite vec nazoru, tak jak na vsechno;-) a za me bych teda uz nesla do sedacky 9-36 kg nebo jak to je, mame na starsi a porad se rozklada, podsedak stejne nepouzijeme (neverim ze ta sedacka jeste takovou dobu vydrzi. Navic ma v skoro 4 letech 14 kg, takze pro ni uplne zbytecna
No právě další důvod, proč nechci bazarovou. Je to všude i napsané. Takže prave proto, ze mi život dítěte za to stojí, tak bazarovou nechci
tři tisíce snad nejsou uplne málo, aby se za to nedalo nic pořídit. Nebo jsou bezpečné jen romery za šest litrů??
@MilijonDolarBejby taky nevim, ale ja jsem byla ochotna dat tak ty 3 a jako ja si ji nemuzu vynachvalit jako uzivatel. Je krasne polohovaci, kdyz tam usne tak spi hezky, zadna hlava v predklonu, mekunka, jako testy fakt nevim, ale pochybuju ze i v testech byla..jako atest ma urcite i ty normy, ale jak dopadla to netusim
Tak už i já se musím zeptat na autosedačku, včera jsem si všimla, že oběma klukům už přečuhuje hlava.
Staršímu je 5 let, má 120 cm a 17 kg.
Mladšímu budou 3 roky, má 100 cm a 12 kg.
Mladší po starším sedačku nepodědí, už ji máme v rodině opravdu dlouho.
Tak jestli ma jen 12kg, tak pripada v uvahu jen sedacka 9-36kg, kterou bych tedy nedoporucovala.. nejlepsi to brat „postupne“, takze musi jeste nejakou dobu vydrzet, dalsi kategorie je 15-36kg…
a hl. teda nepises, jake kategorie mate, oba jezdi ve II. kategorii? starsi uz ma narok na III., mladsi musi vydrzet jeste ty 3kg. ![]()
@Tamtama : a jaké autosedačky mají? Ten starší má už tu od 15 kg do 36 kg? ( Nebo do kolika je
), v té by měl teoreticky být až do 150 cm, než může sedět bez sedačky. Nejde posunout ještě hlavová opěrka? Dcera má kolem 110 cm a 17,4 kg má v sedačce detail hodně velkou rezervu ( máme maxi cosi rodifix ), syn má taky skoro 100 cm a 13,9 kg a už pomalu taky půjde do rodifixu, ale dostane novou, protože dcera tu svoji ještě pár let využije
. Jinak syn je zatím v mc Pearl, ale už je tip top. Takže půjde dřív jak v 15 kg, hlavně u té větší musí jít správně pás u krku
.
@Tamtama A v jakých jezdí - aspoň váhová kategorie? Hlava může nad sedačku přesahovat do výšky očí. Do té doby je to ještě v pořádku, pak je na čase vyměnit.
Staršímu bych pořídila 15-36kg - nějakou ze značek Romer, Cybex, MaxiCosi. Pro mladšího 9-18kg opět z těchto značek. Ale myslím si, že minimálně tomu mladšímu by ještě ta stávající mohla chvíli vydržet a při dosáhnutí 15kg bych dala do kategorie 15-36kg
.
Autosedačka je kvůli ochraně zdraví a života, na te by se šetřit nemělo! Levné jsou na nic ![]()
Mladší má 9-18, starší 9-36, ale nejde tam posunovat opěrka hlavy
@Alkata píše:
Autosedačka je kvůli ochraně zdraví a života, na te by se šetřit nemělo! Levné jsou na nic
to je sice hezký, ale ty peníze si z prstu fakt nevycucám ![]()
@Tute na Cybex Solution jsem koukala, cenově vychází hezky, takže do té asi půjdu ![]()