Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Gituš moc dekuji, co tedy říkáte na tuhle, vypadá to že se trochu vyznáte, tak jestli mizi poprosit ![]()
https://www.mrakyhracek.cz/…-2017-p32911
Ta Cybex aura vypada slusne, my mame na mladsi ditko Cybex isis: http://www.babyandilek.cz/…5-Pure-Black , coz je vlastne temer ta sama. Po sundani pultiku je z toho vlastne 15-36ka
Na starsi mame Romer Kidfix, ale mladsi potrebovala vykryt rok mezi velkou a malou sedackou a mam vysoke hubene deti ![]()
@katrinacek Ano, myslím si, že u značky Cybex člověk neudělá chybu, de facto si myslím, že oni ještě neměli sedačku, která by ty crash testy neprošla, neriskli by si to. Jak už jsem psala Maxi-Cosi, Romer a Cybex patří opravdu k těm nejkvalitnějším - co si budeme povídat, opravdu se platí za značku, ale ve chvíli, kdy je stěžejní, že to ten náraz vydrží, tak si v tomto klidně připlatím (já osobně - za ty noname sedačky bych vraždila
).
My osobně jedeme v Maxi-cosi v kategorii 9-18kg a ohledně kategorie 15-36kg jedeme v Cybex sedačkách (bez pultíků). Pro sedmiletá dvojčata máme Cybex Solution X2 z roku 2013. Nejmladšímu synovi jsem kupovala ke konci roku Cybex Solution M 2016. A nejmladší dceři jsem na začátku roku kupovala Maxi Cosi Tobi 2017.
@Gituš píše:
@katrinacek Ano, myslím si, že u značky Cybex člověk neudělá chybu, de facto si myslím, že oni ještě neměli sedačku, která by ty crash testy neprošla, neriskli by si to. Jak už jsem psala Maxi-Cosi, Romer a Cybex patří opravdu k těm nejkvalitnějším - co si budeme povídat, opravdu se platí za značku, ale ve chvíli, kdy je stěžejní, že to ten náraz vydrží, tak si v tomto klidně připlatím (já osobně - za ty noname sedačky bych vraždila).My osobně jedeme v Maxi-cosi v kategorii 9-18kg a ohledně kategorie 15-36kg jedeme v Cybex sedačkách (bez pultíků). Pro sedmiletá dvojčata máme Cybex Solution X2 z roku 2013. Nejmladšímu synovi jsem kupovala ke konci roku Cybex Solution M 2016. A nejmladší dceři jsem na začátku roku kupovala Maxi Cosi Tobi 2017.
Děkuji za odpověď, a ještě jeden dotaz bych měla, když se z té sedačky co jsem posílala, sundá pultík, tak je to 15-36? Já jsem si skoro jistá že malá v sedačce s pultíkem nebude moc spokojená. Je to strašný živel. Teď máme dočasnou Römer exploru sts, je to stará sedačka a mám ji mezi vajíčkem a než koupíme novou, a je v ní spokojená, je prostorná a může si v ní hrát. Ale jak mile je někde v kočárku, ve fusaku, nebo v nositku a to mám kibbi, ječí a chce ven, proto si nejsem jistá jestli mi tam bude chtít být a nebude z cestování spíš horor… Hlavně je to docela buřtík, v 11měsících máme 11 kilo…ještě Teda mrknu po značkách co jste psala, jestli nenajdu nějakou prostornější.
@katrinacek Ano, přesně tak to je - s pultíkem do 15kg, bez pultíku pak do těch 36kg.
Určitě zkuste kouknout třeba po Romer autosedačce - ideálně třeba vyzkoušet v nějaké prodejně - tam si také můžete vyzkoušet, jak vaše dcera bude snášet pultík
. Ale s žádnou ze zmíněných značek byste chybu neudělala.
Já osobně jsem zastáncem těch „běžných kategorií“ jako 0-13, 9-18 a 15-36, ty mezi jako 0-25 nebo dokonce 0-36 nemám moc ráda. Ale třeba od těch zmíněných značek bych se třeba nebála ani 9-25kg.
Jinak jsem teď koukala, že vámi vybraná Cybex má nějakých 48,5cm, podobně je na tom Britax Evolva z kategorie 9-36kg.
@Gituš tak jsme nakonec vybrali Cybex juno fix, 9-18, před chvílí jsme pro ni jeli ale, malá v ní nechce být, když ji zavřu pultíkem tak je to jako krocení ďáblíka… prodavač říkal že je to o zvyku a tak jsme ji chtěli vzít jenže se nedá napolohovat. Takže jsme tam kde jsme byli. Jezdíme dost často a to i na noc, takže Cybex u nás nepřichází v úvahu. Navíc mi prodavač narovinu řekl že šikovné děti umí vyndat pásy z toho pultíku…je to strašné vybírání
tak dekuji za rady a recenze, moc mi to pomohlo, ale stejně stále nevíme co pořídit
![]()
@katrinacek Pokud nějaké dítě vyndá pás z pultíku, tak to není jeho šikovností, ale neschopností rodiče ho správně připoutat…
@katrinacek Asi by to chtělo trochu přemýšlet u toho nakupování. Pokud chcete polohování tak snad si u té sedačky zjistím, zda je polohovací, ne? ![]()
Šla bych do normální pásové sedačky 9-18kg, která se dá polohovat. Když ten pultík nesnese, tak není důvod ji nějak extra mučit. Jak jsem psala, spolehlivé jsou ještě Romer a Maxi-Cosi, případně se podívejte na ADAC testy autosedaček, které tam byly a uspěly a podle toho pořiďte.
@j.a.n.i1 mrkni má YouTube. Je tam roční klučina který vytahuje pásy u autosedačky Cybex juno fix ikdyž jsou dány přesně tak jak mají být. Můžu poslat odkaz
@Gituš no, já psala že hledám polohovací a pohodlnou na dlouhé cesty a byl mi poslán odkaz na Cybex, proto jsem šla do krámu co mám vedle baráku a chtěla ji vyzkoušet. Ale není polohovací a ani pohodlná. Ale díky, ![]()
@katrinacek Ale přece si snad ověříš informaci, kterou dostaneš, než bezhlavě koupíš něco za ne úplně malé peníze
. A když, zkusila bych v obchodě i tu polohovatelnost, kterou bys tam „nenašla“. No, nic
.
Je fakt, že informaci o polohovatelnosti jsem vypustila (používáme 15-36kg a tam to nepotřebujeme) a máme polohovací 9-18kg, ale co se týče pohodlnosti, děti si nestěžují
.
Přeji šťastnou ruku při výběru. Snad to bude napodruhé lepší ![]()
@Gituš Tak my třeba měli 9-18 Romer King, která je polohovatelná i za jízdy a použila jsem to snad 2× ![]()
@katrinacek No, to že pohledově jsou vedeny kudy mají, ještě neznamená, že jsou správně utažené…
@Gituš nechápu ty výsměchy.
.já jsem tu sedačku nekoupila, byla jsem se na ni jen podívat… a právě proto že jsem zjistila že není polohovatelná a malá v ní nechtěla sedět, tak jsem ji nekoupila..takže nechápu proč píšeš o bezhlavé koupi..
@j.a.n.i1 my používáme často protože jezdíme delší trasy na noc. ![]()
@katrinacek Nevím, naše děti to měly raději bez polohování a to i na spaní, případně spát na pultíku. Obecně spíš tedy preferovaly tu pultíkovou než pásovou, měly jsme v každém autě jednu.