Organizace pro pomoc dětem / Afrika
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jakou organizaci do Afriky
Dobré ráno všem.
Hledám nějakou konkrétní a ověřenou organizaci (klidně do sz), která pomáhá africkým dětem - jídlo, ošacení, hračky, zdravotní péče…kde lze zasílat krom finanční pomoci i dané konkrétní věci. Nezná někdo takovou organizaci?
Pro ty, které tu budou prskat, že bych měla pomáhat i našim dětem, tak pomáhám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Bohužel, zrovna zasílání oblečení či hraček je medvědí službou. Západní svět „produkuje“ takové množství obnošeného šatstva, že je jím už i Afrika přesycena. Kromě toho, jeho velký dovoz zlikvidoval tamní textilní průmysl (protože se dovezené věci staly daleko dostupnější, než místní výroba), což vedlo ještě k většímu průšvihu…
Jsou o tom i spousty článků, můžeš si je zkusit najít, např.:
https://ekonomika.idnes.cz/…ranicni.aspx?…
https://a2larm.cz/…em-obleceni/
https://www.nytimes.com/…lothing.html
Pokud bude mít organizace o obnošené oblečení zájem, tak s nejvyšší pravděpodobností proto, aby ho mohla prodat již zde v ČR (buď nějakým firmám do sekáčů, nebo na další průmyslové zpracování textilu) a utržené peníze využila na potřebnější záležitosti - např. léky a další zajištění lékařské péče.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ještě podotknu, že dovoz jídla do Afriky má význam snad jen přímo v okamžiku nějaké katastrofy, a i tehdy bývá lepší za to místo, odkud se bude vozit, zvolit nějakou jinou (ne tak vzdálenou a ne tak drahou) africkou zemi. Ale běžně, z dlouhodobého hlediska to není nic, co by tu oblast někam posouvalo - větší význam má např. „dovážení“ odborníků, kteří mají know-how s rozjetím nějakého průmyslu, samozřejmě vzdělávání, a také zdravotní péče tou formou, že je na místě několik málo „západních“ lékařů s vybavením, kteří pracují s pomocí místních lékařů a zaškolují je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
https://drive.google.com/…SzVZLTQ/view
Je to od tebe hezké…Nechci tím nic říct, ani nijak zpochybňovat tvé rozhodnutí, jen jsem nedávno narazila na tento příspěvek, a je opravdu k zamyšlení…Afrika, takový světadíl, taková produkce, a naopak oproti Evropě velký problém..je to k zamyšlení..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klamonožka Já jsem nad tím přemýšlela a s tím ošacením mě to napadlo.
Každopádně díky za více info!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klamonožka píše:
A ještě podotknu, že dovoz jídla do Afriky má význam snad jen přímo v okamžiku nějaké katastrofy, a i tehdy bývá lepší za to místo, odkud se bude vozit, zvolit nějakou jinou (ne tak vzdálenou a ne tak drahou) africkou zemi. Ale běžně, z dlouhodobého hlediska to není nic, co by tu oblast někam posouvalo - větší význam má např. „dovážení“ odborníků, kteří mají know-how s rozjetím nějakého průmyslu, samozřejmě vzdělávání, a také zdravotní péče tou formou, že je na místě několik málo „západních“ lékařů s vybavením, kteří pracují s pomocí místních lékařů a zaškolují je.
Souhlas, posílání jakéhokoliv jídla a oblečení je kontraproduktivní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pannda píše:
https://drive.google.com/…SzVZLTQ/viewJe to od tebe hezké…Nechci tím nic říct, ani nijak zpochybňovat tvé rozhodnutí, jen jsem nedávno narazila na tento příspěvek, a je opravdu k zamyšlení…Afrika, takový světadíl, taková produkce, a naopak oproti Evropě velký problém..je to k zamyšlení..
Zajímalo by mě, za čí peníze slečna vystudovala na nějaké z nejlepších světových univerzit. Jinak si myslím, že video je poměrně manipulativní. Jojo, my zlí Evropani a Američani můžeme za všechnu tu mizérii v Africe a měli bychom se nyní podílet na tom, aby ti chytří a hodní Afričané (krásné duše) si od nás Evropanů tím, že se nám sem nastěhují, vyberou to, co jim dlužíme. Fakt hezké
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zabatko píše:
Zajímalo by mě, za čí peníze slečna vystudovala na nějaké z nejlepších světových univerzit. Jinak si myslím, že video je poměrně manipulativní. Jojo, my zlí Evropani a Američani můžeme za všechnu tu mizérii v Africe a měli bychom se nyní podílet na tom, aby ti chytří a hodní Afričané (krásné duše) si od nás Evropanů tím, že se nám sem nastěhují, vyberou to, co jim dlužíme. Fakt hezké.
Myslím si, že to nebylo pointou její řeči. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klamonožka píše:
Myslím si, že to nebylo pointou její řeči.
Myslím, že jo, ono se to dá vyložit více způsoby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Salorka píše:
Dobré ráno všem.Hledám nějakou konkrétní a ověřenou organizaci (klidně do sz), která pomáhá africkým dětem - jídlo, ošacení, hračky, zdravotní péče…kde lze zasílat krom finanční pomoci i dané konkrétní věci. Nezná někdo takovou organizaci?
Pro ty, které tu budou prskat, že bych měla pomáhat i našim dětem, tak pomáhám
Dřív jsem se o to dost intenzivně zajímala a jako nejlepší mi přišla adopce na dálku. Posílali jsme peníze na konkrétní vybavení, aby dotyčná mohla studovat, pak nám chodily výkresy, souhrnné studijní výsledky, občas nějaký dopis a pak v 15 letech otěhotněla
Jak jsem zjistila, je to velmi časté, tak už se do takových pomocí nehrnu, ale myslím, že jedině vzdělání může v Africe pomoct, ale jak na to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!