Organizace pro pomoc dětem / Afrika

6594
24.5.18 07:22

Jakou organizaci do Afriky

Dobré ráno všem.

Hledám nějakou konkrétní a ověřenou organizaci (klidně do sz), která pomáhá africkým dětem - jídlo, ošacení, hračky, zdravotní péče…kde lze zasílat krom finanční pomoci i dané konkrétní věci. Nezná někdo takovou organizaci?

Pro ty, které tu budou prskat, že bych měla pomáhat i našim dětem, tak pomáhám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6667
24.5.18 07:36

Bohužel, zrovna zasílání oblečení či hraček je medvědí službou. Západní svět „produkuje“ takové množství obnošeného šatstva, že je jím už i Afrika přesycena. Kromě toho, jeho velký dovoz zlikvidoval tamní textilní průmysl (protože se dovezené věci staly daleko dostupnější, než místní výroba), což vedlo ještě k většímu průšvihu…
Jsou o tom i spousty článků, můžeš si je zkusit najít, např.:
https://ekonomika.idnes.cz/…ranicni.aspx?…
https://a2larm.cz/…em-obleceni/
 https://www.nytimes.com/…lothing.html

Pokud bude mít organizace o obnošené oblečení zájem, tak s nejvyšší pravděpodobností proto, aby ho mohla prodat již zde v ČR (buď nějakým firmám do sekáčů, nebo na další průmyslové zpracování textilu) a utržené peníze využila na potřebnější záležitosti - např. léky a další zajištění lékařské péče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
24.5.18 07:41

A ještě podotknu, že dovoz jídla do Afriky má význam snad jen přímo v okamžiku nějaké katastrofy, a i tehdy bývá lepší za to místo, odkud se bude vozit, zvolit nějakou jinou (ne tak vzdálenou a ne tak drahou) africkou zemi. Ale běžně, z dlouhodobého hlediska to není nic, co by tu oblast někam posouvalo - větší význam má např. „dovážení“ odborníků, kteří mají know-how s rozjetím nějakého průmyslu, samozřejmě vzdělávání, a také zdravotní péče tou formou, že je na místě několik málo „západních“ lékařů s vybavením, kteří pracují s pomocí místních lékařů a zaškolují je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
24.5.18 07:42

https://drive.google.com/…SzVZLTQ/view

Je to od tebe hezké…Nechci tím nic říct, ani nijak zpochybňovat tvé rozhodnutí, jen jsem nedávno narazila na tento příspěvek, a je opravdu k zamyšlení…Afrika, takový světadíl, taková produkce, a naopak oproti Evropě velký problém..je to k zamyšlení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
24.5.18 07:43

@klamonožka Já jsem nad tím přemýšlela a s tím ošacením mě to napadlo. :-) Každopádně díky za více info!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
24.5.18 07:43
@klamonožka píše:
A ještě podotknu, že dovoz jídla do Afriky má význam snad jen přímo v okamžiku nějaké katastrofy, a i tehdy bývá lepší za to místo, odkud se bude vozit, zvolit nějakou jinou (ne tak vzdálenou a ne tak drahou) africkou zemi. Ale běžně, z dlouhodobého hlediska to není nic, co by tu oblast někam posouvalo - větší význam má např. „dovážení“ odborníků, kteří mají know-how s rozjetím nějakého průmyslu, samozřejmě vzdělávání, a také zdravotní péče tou formou, že je na místě několik málo „západních“ lékařů s vybavením, kteří pracují s pomocí místních lékařů a zaškolují je.

Souhlas, posílání jakéhokoliv jídla a oblečení je kontraproduktivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
24.5.18 07:56
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
24.5.18 07:57
@pannda píše:
https://drive.google.com/…SzVZLTQ/viewJe to od tebe hezké…Nechci tím nic říct, ani nijak zpochybňovat tvé rozhodnutí, jen jsem nedávno narazila na tento příspěvek, a je opravdu k zamyšlení…Afrika, takový světadíl, taková produkce, a naopak oproti Evropě velký problém..je to k zamyšlení..

Zajímalo by mě, za čí peníze slečna vystudovala na nějaké z nejlepších světových univerzit. Jinak si myslím, že video je poměrně manipulativní. Jojo, my zlí Evropani a Američani můžeme za všechnu tu mizérii v Africe a měli bychom se nyní podílet na tom, aby ti chytří a hodní Afričané (krásné duše) si od nás Evropanů tím, že se nám sem nastěhují, vyberou to, co jim dlužíme. Fakt hezké :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
24.5.18 08:03
@Zabatko píše:
Zajímalo by mě, za čí peníze slečna vystudovala na nějaké z nejlepších světových univerzit. Jinak si myslím, že video je poměrně manipulativní. Jojo, my zlí Evropani a Američani můžeme za všechnu tu mizérii v Africe a měli bychom se nyní podílet na tom, aby ti chytří a hodní Afričané (krásné duše) si od nás Evropanů tím, že se nám sem nastěhují, vyberou to, co jim dlužíme. Fakt hezké :-).

Myslím si, že to nebylo pointou její řeči. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
24.5.18 09:01
@klamonožka píše:
Myslím si, že to nebylo pointou její řeči. :think:

Myslím, že jo, ono se to dá vyložit více způsoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
24.5.18 09:08
@Salorka píše:
Dobré ráno všem.

Hledám nějakou konkrétní a ověřenou organizaci (klidně do sz), která pomáhá africkým dětem - jídlo, ošacení, hračky, zdravotní péče…kde lze zasílat krom finanční pomoci i dané konkrétní věci. Nezná někdo takovou organizaci?

Pro ty, které tu budou prskat, že bych měla pomáhat i našim dětem, tak pomáhám ;)

Dřív jsem se o to dost intenzivně zajímala a jako nejlepší mi přišla adopce na dálku. Posílali jsme peníze na konkrétní vybavení, aby dotyčná mohla studovat, pak nám chodily výkresy, souhrnné studijní výsledky, občas nějaký dopis a pak v 15 letech otěhotněla :zed: Jak jsem zjistila, je to velmi časté, tak už se do takových pomocí nehrnu, ale myslím, že jedině vzdělání může v Africe pomoct, ale jak na to :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!