Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Babylove v DM dělá i mnohem větší pleny.
@alhena Hele, já nevím. Mám srovnání. První dítě na jednorázovkách, druhé v látce. Odplenovaní na den byli v podstatě stejně (první v 26 měsících, druhý ve 24 měsících). Jen na noc byl mezi nimi rozdíl, ale na tom nemá zásluhu žádná plena, jen vyzrálost mozečku a příslušných nervových center, která komunikují s močákem. A dřív bez pleny v noci byl ten na jednorázovkách.
Příspěvek upraven 20.02.17 v 21:56
@J_Doe mi to nevadí
však jsem se sama se svou naivitou naprášila…až budu mít další dítě tak budu zkušenější ![]()
@Fima Ono je to o tom, jak moc se to spojení v mozku trénuje. Jako první krok k odplenkování je přebalovaní po každém ucurnuti, a to si děti lépe uvědomí v látkové, když cítí mokro (přestat dávat separačky) a také si na ní i potom můžou sáhnout, že je opravdu mokrá, to s jednorázem nefunguje.
@J_Doe není to fáma, záleží na přístupu… Samotné látkové opravdu k dřívějšímu odplenkování nestačí, je důležité trénovat spojení v mozku a přebalovat po každém ucurnuti, tam samozřejmě mají látkové výhodu, a také přestat používat separační vložky, aby dítě mohlo cítit mokro.
Děkuji za tipy, vyzkoušíme ![]()
@alhena Každé děťátko je jiné
Buďte vděční, že se vám to povedlo, ale univerzálně to opravdu neplatí. Kamarádka látkovala, praktikovala důsledně postup, jak píšeš, a kluk do tří let stejně učůrával a doteď má v noci plínku. Holčičky jsou navíc někdy šikovnější v tomto, kluci jsou línější
opět neříkám všichni ![]()