Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Chtěla jsem se zeptat jakou si pořídit nosní odsávačku pro miminko?
Ahojky,
já jsem v lékárně koupila asi za 30 nebo 40 korun takovou obyčejnou - plastová nádobka a dvě hadičky. Máme posledních 14 dní problém s rýmou a odsávačka funguje na 100%. V dětském obchodě jsem koukala i na takovou tu balonkovou (tuším že funguje na nějakém principu podtlaku) ale nějak se mi to nezdálo a prodavačky mě samy přesvědčily, ať jí nekupuju (je to divný ale je to tak), že není dobrá a že si lidi stěžujou že jim odsávání s ní stejně nejde. Někdo může mít třeba jiný zkušenosti ale takhle mi to bylo řečeno…
Gina
Ahoj, my taky pouzivame obycejnou (nadobka+2 hadicky), sme s ni plne spokojeni. Sany.
Tak mi máme naopak tu balonkovou a jsme s ní taky na 100%spokojeny.Měli jsme i tu obyčejnou s hadičkama co se prodává v lékarně a s tou jsme nebyli spokojeny vůbec.Je to asi věc názoru,každému vyhovuje něco jiného!
Ahoj, my máme tu obyčejnou se dvěma hadičkama. Půjčila jsem si od kamarádky i balonkovou, ale Teri měla strašně maličký nosní dírky, takže ta se tam ani nevešla. Pak už jsme zůstali u té obyčejné.
Zuzka
Ahoj,
tak já mám taky tu balonkovou odsávačku a jsem s ní spokojena. I když je fakt, že ji používám minimálně, jen v největší nouzi. Přišla jsem ale na to, že se musí druhá nosní dírka, z které se neodsává, přimáčknout, aby vznikl větší podtlak, pak to funguje velice dobře.
No možná to každá víte, ale švagrová byla ráda, když jsem se zmínila, protože jinak neodsála nic…
Přece jen, ale doufám, že ji nebudu moc potřebovat
.
Ahoj,
jeste jsme ji nastesti nemuseli pouzit, ale mam doma pripravenou tu obycejnou odsavacku hlenu pro kojence od firmy GAMA. Mam k tomu jeden prosty duvod: pracuju (teda pred materskou jsem pracovala) sedm let jako lekarnice a za tuto dobu jsem casto zazila, ze maminky prisly balonkove odsavacky reklamovat, ze nefunguji a ze chteji radeji tu obycejnou. Take jsem slysela, ze pomaha napojit odsavacku na „vysavac“ a tento „system“ pry vytahne vsechno ![]()
Preju at uz jakakoliv odsavacka radeji neni moc casto potreba ![]()
ahojky, mám odsávačku na vysavač a jsem spokojená.
Na tu balonkovou jsem taky neslyšela moc pozitiv,ale každá máme jiné zkušenosti. Já jsem taky dlouho váhala, zda mám do té na vysavač jít a jsem dneska ráda.
Ta dvouhadičková stojí cca 20Kč - tedy aspoň u nás v lékárně - a co jsem slyšela a viděla:Kamarádky si z ní dělaly tu na vysavač:-) ale funguje to trošku jinak a časem od toho upouštěly a sháněly taky tu origošku.
Ahoj,
taky jsem nejdřív koupila obyčejnou se dvěma hadičkama v lékárně. Odsávala všechno, to bylo fajn, ale malé se to vůbec nelíbilo, bránila se a já měla občas problém ji udržet. A když při odsávání plakala, tak nakonec jako bych neodsávala. Stejně hned měla nosík plný.
A taky se mi občas stalo, že jí trošku tekla krev z nosu.
Taky jsem jí touhle odsávačkou nemohla odsávat venku.
Tak jsem jednou zkusila koupit tu balonkovou. Koupila jsem dvě - s malým a velkým balonkem. Ta s malým balonkem má i gumovou část, která se dává do nosu. Je moc malá, tak pro mimino, vůbec jsem ji nepoužila.
Ta s velkám balonkem je super - tuším firma Boček. Zmáčknu balonek, přiložím k nosní dírce a pustím balonek. Někdy zopakuje 2×, 3× a nosík je dokonale čistý. A bez křiku, malá se nebrání.
Balonková mi příjde humánnější, prostě malou netrápím.
Kamarádka má 2 měsícní mimi a zkusila ji, a i když má mimino malinký nosík, šlo to nádherně. Kámoška byla noc překvapená a hned ji taky koupila.
Stála cca 50 Kč.
Zdeňka