Jakou zeleninu v 11 měsících?

1342
10.1.14 20:19

Jakou zeleninu v 11 měsících?

Ahoj :), mám 11 měsíčního syna a chtěla bych se zeptat, jakou zeleninu dětem dáváte? My zatím střídáme jenom mrkev, dýni, cuketu a brokolici (vše mám zmražené ze zahrádky) a nevím, co dalšího ještě přidat? Popřípadě kupujete zeleninu normálně syrovou v obchodě nebo mraženou? Nějak k tomu nemám důvěru. Moc díky za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
190
10.1.14 20:23

Proč tak málo zeleniny, kde máš např. brambory, špenát, lilek, kapustu at. atd. atd.
Máte alergii nebo co? Bude mít už skoro rok, to by snad mohl skoro všechno ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
10.1.14 20:23

Na 11 měs bych už dávala snad všechnu zeleninu… Květák, hrášek, celer, petržel, řepu apod… Kupovala jsem v obchodě „čerstvé“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
10.1.14 20:24

Ještě dodávám, dcery mají půl roku a ze zeleniny papjí opravdu všechno co se dá koupit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
10.1.14 20:25

V 11m už může všechno…a mě osobně přijde lepší kvalitní mražená, zamražená hned po sklizni, než z obchodu, která je bůhvíodkud, nebo bůhvíkde ležela několik měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7204
10.1.14 20:25

Klidně všechnu, rozhodně se nezaměřovat jenom na některou, v tomhle věku už může kteroukoliv (tu nadýmavou opatrně) ;)

kupuju čerstvou, nedovedu si představit vařit s těch směsí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12691
10.1.14 20:26

V jedenácti měsících Jen toto??? 8o proč? Náš malý má 7 měsíců a baští téměř všechnu zeleninu - mrkev, brambora, dýně, petržel, celer, brokolice, květák, řepa, hrášek, kukuřice, kapusta,.. a určitě jsem na něco zapomněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
10.1.14 20:27

Všechnu zeleninu. Teda snad jen ne cibuli, česnek. A opatrně na papriku a rajčata. Ty jsem dávala až po roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
10.1.14 20:28

V 11m už jedl téměř to samé co my, akorát neosolené. Jemu jsem odebrala, nám pak dochutila. Samozřejmě bez smaženého, uzenin, s rozumem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842

Téměř všechno špenát (chlazené lístky), červenou řepu, rajčata (mimo sezonu loupaná rajčata z konzervy), květák, celer (ale bulva jim moc nejede, spíš řapíkatý), v sezoně kedlubny, syrové rajče, okurku, papriku, brambory, hrášek

jinak jim dělám i luštěniny, hrách, červenou čočku, to je taky původně zelenina

snědli i nať zelené cibulky, asi jim chutnala a nic jim nebylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12691

Jinak jsem se snažila si co nejvíc zamrazit z letní zeleniny. Teď už kupuji tu mraženou. Je to přímo dětská směs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wra
1914

Teď už může opravdu jakoukoli :-) já jsem to střídala, když bylo nakoupeno, tak čerstvou, a jinak jsem kupovala třeba tu směs mrkev květák brokolice, udělala s těstovinama a smetanou… to jim moc chutnalo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
10.1.14 20:34

Proč tak málo? V 11 měsících už kluk jedl všechnu zeleninu (i rajčata, okurky a papriku). Jinak jsem to tak nějak střídala kupovanou čerstvou s
mraženou. A nejvíc miloval červenou řepu.

• Citovat
  • Upravit
841
10.1.14 20:36

Prosím prosím, jak jsi to dělala s tou smetanou?
Chci už vyzkoušet nějakou smetanovou omáčku a zkoušela jsem akorát dýňovou polívku se smetanou a tu mi holčička (11m) hodila na hlavu.
 Dík.

@wra píše:
Teď už může opravdu jakoukoli :-) já jsem to střídala, když bylo nakoupeno, tak čerstvou, a jinak jsem kupovala třeba tu směs mrkev květák brokolice, udělala s těstovinama a smetanou… to jim moc chutnalo :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
10.1.14 20:39

Moc díky za rady. Mám strach, aby v čerstvé zelenině z obchodu nebylo víc chemie než vitamínů a v zimě tomu už vůbec nevěřím…Ale koupit nějakou zmraženou směs mě vůbec nenapadlo…díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí