Jakou značku notebooku?

30
30.12.15 19:15

Jakou značku notebooku?

Dobrý den jsem tu nová, takže kdybych dělala něco špatně, tak mi nejde vědět, ráda se přiučím :)

Zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti se značkami notebooku.
Já osobně mám starší acer a jsem sním spokojená, šlape jako hodinky bez jediné závady. A to byl jeden z nejlevnějších

Jenomže už je starší takže se v budoucnosti budu muset poohlédnou po novém. Na internetu jsem hledala recenze. A dověděla jsem se, že acer patří k těm horším a hodně poruchovým. Což mě překvapilo. Spousta lidí by si už acer nikdy nekoupila a lidi, co rozumí PC, tuto značku také nedoporučují.

A já mám teď dilema zda příští notebook vybrat acer nebo sáhnou po jiné značce konkrétně HP, Dell, nebo Lenovo.
Já osobně bych šla nejraději znovu do Aceru. Nyní s ním mám výborné zkušenosti a je levnější než ostatní značky se stejnými parametry. Jenže mám strach, že když si koupím Acer, tak že bude poruchový a já budu litovat, že jsem si nepřiplatila a nekoupila radši jinou značku.

Nebo koupit jinou značku. A já zas budu litovat, že jsem blbec nekopila levnější acer.

Podle recenzí jsem našla, že mezi nejlepší notebooku patří HP. Ale i u této značky bylo dost negativních recenzí. Lenovo taky vychází dobře v recenzích, ale i tam byly občas špatné zkušenost, a prý levnější také nestojí za moc, kvalitní prý až kolem 20 tisíc. Úplně nejlépe vychází značka Dell, u té nebyly téměř žádné špatné zkušenosti. Ale někde jsem se zase dočetla, že už i Dell jde s kvalitou dolů a není to to, co bývalo. A prý si zákazníci nestěžují díky
dobrému servisu Dellu. Tak vůbec nevím. Podle mě se dá u každé značky narazit na dobrý kousek, stejně tak na kus vadný a vůbec nezáleží na značce a ceně, tak nevím jestli znovu risknout Acer.

poraďte jaký máte zkušenosti se značkami notebooků. budu rád za jakékoliv informace. Ještě jednou dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29350
30.12.15 19:21

Dell… už hodně let máme notebooky téhle značky a řekla bych, že stojí za to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
30.12.15 19:22

Ano, u každé značky se dá narazit jak na dobrý, tak na špatný, akorát každá značka má ten poměr dobrých a špatných kousků malinko jiný… ale jinak neporadím, my tu máme (v průběhu let měli) HP, Siemens, Toshibu, Acer a Lenovo a funguje všechno, tedy akorát té Toshibě odešel grafický čip, ale to byla chyba toho konkrétního modelu, přehříval se, až se upekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67626
30.12.15 19:25

@Dáma čr
Muj kamos ajtak co je i opravuje, kdyz se to pose…, tak radi zasadne nekupovat hp a acer. Oboje jsem mela a musim s nim souhlasit. Ani jednu z techto znacek bych si nekoupila znova. Dell dela spis pracovni. Pro sebe si budu kupovat Lenovo nebo Asus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
30.12.15 19:30

Nejdele nam fungovalo lenovo a dell. Hp o neco min a acer jsme leli vylozrne vadny kus. Po pul roce odesel harddisk-ale byl jeste v zaruce, takze taky vyreseno. Ono celkove pokud to chces na emimino, word a solitare ber klidne ten acer ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
30.12.15 19:31

Ale taky je asi otázka, kolik do něho chceš investovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
30.12.15 19:41

@Dáma čr Dell

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
30.12.15 19:43

V širším příbuzenstvu máme dva notebooky značky Lenovo a dva HP. Oba jsou ok, jen u toho jednoho HP se chvíli před skončením záruky porouchal a ségra neměla zár. list, tudíž měla smůlu.
Já mám notebooku Lenovo za necelých 9 tisíc a zatím (ťuk ťuk) běží rok a čtvrt bez poruchy, respektive nějaké vážnější, jen si nemůžu poslouchat hudbu ve sluchátkách, neboť noťas nereaguje na sluchátka, ale to mi nijak moc nevadí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
30.12.15 19:44

Z klasickych Lenovo nebo Asus. pokud se chces placnout pres kapsu tak MacBook Air.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
30.12.15 19:45

Ono taky záleží jak se kdo k notebooku chová, já jsem na něj dost opatrná, takže ho neberu do postele (když už tak si vezmu krabici od něj a dám si ntb na krabici apod.)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
30.12.15 19:46

Acer je fakt spatnej. Mela jsem ho jako prvni notebook, kdyz jsem sla na vysokou a uz bych ho nekoupila. Ted mam Asus, tam je dobra shoda kvalita vs. cena. Dell je spica, ale dodavaji spis do firem, ma ho muzskej. Az odejde notebook, tak chci stolni pc, prece jen vydrzi vic a ja uz tolik necestuju a z tahani pocitace do postele jsem vyrostla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
30.12.15 19:57

2,5 roku mám Lenovo, za mě naprosto super. Nebyl jediný problém. :palec: Co je pro mě největší pecka je, že mi svítí klávesnice.. :potlesk: Vybral mi ho manžel programátor. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
30.12.15 19:57

Pracovni mam Dell, soukromy Apple, a nemuzu si stezovat.Jine neporizujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
30.12.15 19:58

@WaIl Tak já měla třeba lenovo v servisu po 14 dnech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7211
30.12.15 20:15

Já jsem taky koukala na recenze, četla kde co, radila se s ajťákem.. Koupila Lenovo (ne zrovna levné) a kdybych mohla vrátit čas, tak nekoupím.

V servisu už 3×, neustále se rozbíjí CD mechanika i když ji nepoužívám. Dost se zahřívá. Tlačítka už taky nejsou v nejlepší kondici (mám ho 2 a půl roku) a to se o něj starám.

Kdybych měla znovu volit, asi jdu do HP, případně si raději koupím Asus, kterej mě naopak překvapil za tu cenu, než být znovu zklamaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák