Jakou zvolit velikost podprsenky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
268
14.2.25 08:35
@Furzhilda píše: Více

Tak když mají stejný košíček, ale 70C mi je malý a 75B velký přes obvod, tak co teda zvolit?
Do toho 75B se mi krásně prso vejde celé i u podpaždí, ale obvod zas velký no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
14.2.25 08:38
@Mimim3101 píše: Více

Zmenšit obvod a zvětšit košíček. Tedy 70D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
14.2.25 08:49

Logicky mě to tady napadlo už

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
14.2.25 08:51

Nech se zmerit zdarma v triole :palec: :palec: :palec:.

Me to doma nesedelo furt divný pres metr a sedělo až po vyzkoušení.
Pokud je obvod 75 malý tak zkus 70
Pokud je 70C košíček malý, tak to chce 70D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
14.2.25 08:51

Do 75B se ti prsa vejdou pravděpodobně jen proto, že je ten obvod nedrží a mají tedy víc prostoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
14.2.25 08:53

@Mimim3101 tak to chce jiný tip podprsenky. Pardon čtu až teď že 70D bylo velký.
Ty vyztuzenejsi mi sedí líp než např ty jen s kosticí.

Chce to krqm a zkoušet. Navíc každý výrobce to dela trochu jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
14.2.25 08:56
@maruska1996 píše: Více

Ano, u domácího měření je často problém měřit rovně. Sama ženská si všude nevidí, a když k tomu vezme na pomoc chlapa, tak ten obvykle neví, jestli to dělá správně.

Metr musí být pod prsy a po celém obvodu na stejném místě. Obvykle se ale někde vychýlí. Navíc pokud si to žena měří sama, znamená to, že nestojí rovně s rukama u těla, ale šteluje se tak, aby držela metr a ještě na něj viděla.

Taky můžu jen doporučit specializované obchody. Dříve jsem si vždy posílala objednávky do Astratexu a tam si je zkoušela. Pak mi prodejnu zrušili, ale už mám dost dobrou představu o tom, co mi sedí, abych si to dokázala objednat online a v 95 % se trefila.

Teda před online nakupováním jsem ještě našla dobré kousky v Marks & Spencer, ale pak jsem přišla na to, že mi jsou malé a široké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
14.2.25 09:18

Zrovna v Astratexu jsem objednávala dceři podle té jejich online kalkulačky a nesedí vůbec. Obvod fakt totálně na fest na první háček, sotva jsem jí to zapla a košíčky obří. Jsou velké i mně s většíma prsama než má dcera. Takže příští týden jdeme k nim do poradny, aby si to tam vyzkoušela, protože potřebuje podprsenku pod plesové šaty, tak aby to pořádně sedělo a nechce se mi objednávat 10× na zkoušku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65678
14.2.25 09:21

K čemu je ta kostice, jakou má funkci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
14.2.25 09:45

To byl vždycky můj boj. Pak jsem ale došla do Trioly a tam mě paní promerila a fakt poradila. Za mě úplně nejlepší je osobně jít vyzkoušet a hlavně nechat si poradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
14.2.25 09:56
@marcellia píše: Více

Hlavně se ale člověk nesmí toho číslování bát a musí schytat dobrou prodavačku. Poprvé, když jsem šla do Astratexu, tak se mě paní zeptala, jakou podprsenku nosím, a když jsem řekla 36F, tak se na mě podívala a se slovy „To teda určitě nemáte“, šla vybírat odhadovanou velikost. Odešla jsme se sportovní podprsenkou 80HH a slzama v očích. Časem jsem přišla na to, že tu velikost mám ve skutečnosti ještě trochu jinou a šílenější, ale ono je i to číslování dost různé.

Blbé je, že si mladé holky myslí, že velikosti jdou od nic do D, a pak se děsí, že mají velká prsa, přitom to jsou všechno malé velikosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
14.2.25 10:01
@vokishka píše: Více

Myslím, že zajišťuje tvar podprsenky a i to prso trochu koriguje, aby se nerozlévalo všude. Když jsem ale zjistila, že i nevyztužené podprsenky bez kostic dokážou dobře držet tvar i pro velká prsa, tak jsem se s kosticemi rozloučila. Ty dráty vždycky vylezou. Ty kostice jsou dělané univerzálně. Kdybys měla podprsenku na míru, tak by se do ní měl udělat tvar kostice, který opisuje tvar tvého prsu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65678
14.2.25 10:03

No právě, mně často začnou lézt, vždy v tu nejméně vhodnou dobu, v práci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
14.2.25 13:21

Přesně, nebát se toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
14.2.25 13:22