Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
@markytka3 spoluzak to vedel pac mu to rekla jeho mama kdyz jsem ji to rekla ma schuzkach te kluci spolu maji problem (ona o tom nevedela) ono s těma rodicema je to tezky zkousela sem to ale jejich synacek upustil slzu a rodice mu odpustili a dal to neresili… on se oklepal a zase zacal na novo prudit… takze asi tak
pises, ze jste z male obce, kluci se k nemu chovaji i mimo skolu? my to vyresili prave tou mimoskolni „aktivitou“. ja ale pravda, ze spolupracovali i ti rodice toho spoluzaka… v tvem pripade bych si doslapla na filoutka sama (teda spis otec nebo pokud ma starsiho sourozence), nevim, zda skola neco vyresi, spis aby mu to jeste vice neublizilo… ale to musis odhadnout sama
@Janasas píše:
v 11 letech toto je dětinké, ale spíš bych řekla od tebe, že ho vidíš malého. Mě kluk říkál, jak která holka, kteremu poslaal psaní a který dostal první pusu.. Myslím v jejich třídě, kdyby některý, řešil nakreslený obrázek, a nebo, že mu neříkají Petříku, že asi to ok nebylo, spíš bys ho měla trochu.. Myslím, že i ty se k tomu stavíš, tak, že ho malinko,, utlačuješ,
ale soudit nebudu, taky jsem původně myslela, že mluvíme třeba o druhé třídě… I kdyby se na střední ptalo učitelé na názor na svůj výtvor, tak na tom není nic špatného, natož dětinského. Komunikace mezi žáky a učiteli by opravdu neměla být jen u zkoušení. Zpětná vazba je naprosto žádoucí. A kluk v 11letech ještě v pubertě většinou není, oproti holkám ve stejném věku jsou to ještě fakt dítka.
@Anonymní píše:
@vokishka a proto ziitra si jdu promluvit s pani ucitelkou a zjistit co a jak bylo…jezisi kriste me tee vubec nejde áe o nejaky obrazek ale stavit ho pred tabuli aby zpival pred celou tridou a pak se ptat deti na znamku co by mu dali?? to je v poradku jo?
Ucitelky to tak robievali aj u nas - po odpovedi sa pytali, ako by ziaka oznamkovali ostatni. Ked nerad spieva a citil sa nekomfortne, muselo mu to padnut zle. Neviem, ci to bolo namierene priamo proti tvojmu synovi, alebo to skor je znamkou toho, ze ucitelka neoplyva pedagogickym taktom.
Skus si to prebrat aj v sebe., dat hlavne seba trocha do kludu. Pozriet sa na to menej emocionalne a ist za ucitelkou s „chladnou“ hlavou. Skola nebude nikdy materinska naruc, bezpodmienecne prijimajuca a hladkajuca. Ked budes reagovat racionalne ty, aj syn to bude znasat lahsie.
Není trošku zvláštní že jsou problémy už na druhé škole? U syna v 9tř to mají taky že po referátu se ptá učitelka dětí jak se jim to líbilo a jakou známkou by práci ohodnotily ![]()
@Barbucha3 ano je to dětinské, pokud žá 6 třídy, se zeptá na nakreslený obrázek a neunese, že se někomu nelíbí, to se na mě nezlob,, a nebo je velký problém, že mu někdo neříká zdrobněle..
Ale je to na každém jak k dítěti přistupuje, Já se nedivím takto názorům, já když vidím co jsou schopné maminky řešit za 12-13 leté kluky
Vyvolávat telefonem, jeslti mají svačinu, jestli se doma najedli, jestli do a jeslti ono,, A každý den..
A asi patříš mezi ně, když si myslíš, že děti v 6 třídě, si nepíšou už zamilovanédopisy, a nebo už nepadne první pusa
neříkám, všichni,
Já v okolí mám děti co v 11 letech chodí sami nakoupit, dokáží si sami, vyřídit třeba čip v kanceláři, na obědy, a nebo něco vyřídit za sourozence a na druhé straně děti, které si v tomto věku nedokáži sami ani zmzlinu koupit, a když už něco, tak pak rodiče řeší, že se ně ně někdo blbě podíval a nebo houkl přes pult co chtějí případně, že nepozdraví
@Janasas a ty ses nejaka chytra poslouchej… mas pocit ze bych se nekde zminovala ze todle syn nezvlada?? a ze jsou mamy starostlive a zavolaji svym detem co je na tom spatneho?? to by me zajimalo jaky mas ty vztah se svymi detmi jestli nejaky mas ![]()
@markytka3 spoluzak to vedel pac mu to rekla jeho mama kdyz jsem ji to rekla ma schuzkach te kluci spolu maji problem (ona o tom nevedela) ono s těma rodicema je to tezky zkousela sem to ale jejich synacek upustil slzu a rodice mu odpustili a dal to neresili… on se oklepal a zase zacal na novo prudit… takze asi tak