Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Amy88 píše:
Prosim zaridila jsem si volnou zivnost pri RD a zajima me, zda tu pausalizaci udavam az pri vyuctovani dani nebo to mam hlasit nekde ted? Dekuji
Až do přiznání k dani z příjmu.
Muzemi někdo objasnit, co je vyhodnejsi? zda prokazovat skutecne vydaje nebo pouzit paušál, pokud se jedná o prodej zboží na eshopu?
predpokladam, že vydaje nebudou prislis velke - papir do tiskarny apod.
dekuji
@Anonymní píše:
Muzemi někdo objasnit, co je vyhodnejsi? zda prokazovat skutecne vydaje nebo pouzit paušál, pokud se jedná o prodej zboží na eshopu?
predpokladam, že vydaje nebudou prislis velke - papir do tiskarny apod.dekuji
Tak pokud prodej zboží, tak výdaj k tomu je nákup zboží.
Nebo kde ho budeš brát?
Paušál by byl asi 60%, takže si můžeš celý rok schovávat doklady, pak spočítat, kolik jsou výdaje skutečné a jestli vyjdou lepší %.
@Renatt jezis ja jsem blba, nejak mi to cely nedoslo, ze i nakup je vydaj ![]()
takze když skutecne vydaje vyjdou v procentech nižší nez 60% je to pro me vyhodnejsi uplatňovat podle skutecnych vydaju?
@Anonymní píše:
@Renatt jezis ja jsem blba, nejak mi to cely nedoslo, ze i nakup je vydajtakze když skutecne vydaje vyjdou v procentech nižší nez 60% je to pro me vyhodnejsi uplatňovat podle skutecnych vydaju?
Když sečteš skutečné výdaje a budou vyšší, než by bylo 60% z celkového příjmu, tak je pro tebe lepší uplatnit skutečné výdaje.
@Renatt mohu se také vtírnout co je výhodnější? Zda paušál 80% u řemeslníka, nebo skutečné příjmy a výdaje (procentuálně cca 45%), ale s odepsáním vyživované manželky, 2 dětí a školky? Díky
@HankaHK Tak to je potřeba propočítat. To nejde takhle obecně říct, když neznáme ani výši příjmů ani skutečných výdajů.
@HankaHK píše:
@Renatt mohu se také vtírnout co je výhodnější? Zda paušál 80% u řemeslníka, nebo skutečné příjmy a výdaje (procentuálně cca 45%), ale s odepsáním vyživované manželky, 2 dětí a školky? Díky
Jojo, přesně jak píše @Hanula1212 ![]()
To jen tak od pasu nejde říct.
Neznáš aspoň zhruba příjmy a výdaje?
@Renatt děkuji už jsem přesnější odpověď dostala od @Hanula1212 ![]()