Jaký daňový paušál?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8506
25.3.14 14:48
@Amy88 píše:
Prosim zaridila jsem si volnou zivnost pri RD a zajima me, zda tu pausalizaci udavam az pri vyuctovani dani nebo to mam hlasit nekde ted? Dekuji

Až do přiznání k dani z příjmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.15 12:47

Muzemi někdo objasnit, co je vyhodnejsi? zda prokazovat skutecne vydaje nebo pouzit paušál, pokud se jedná o prodej zboží na eshopu?
predpokladam, že vydaje nebudou prislis velke - papir do tiskarny apod.

dekuji

• Citovat
  • Upravit
14662
16.3.15 12:53
@Anonymní píše:
Muzemi někdo objasnit, co je vyhodnejsi? zda prokazovat skutecne vydaje nebo pouzit paušál, pokud se jedná o prodej zboží na eshopu?
predpokladam, že vydaje nebudou prislis velke - papir do tiskarny apod.dekuji

Tak pokud prodej zboží, tak výdaj k tomu je nákup zboží.
Nebo kde ho budeš brát?
Paušál by byl asi 60%, takže si můžeš celý rok schovávat doklady, pak spočítat, kolik jsou výdaje skutečné a jestli vyjdou lepší %.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.15 13:04

@Renatt jezis ja jsem blba, nejak mi to cely nedoslo, ze i nakup je vydaj :oops:

takze když skutecne vydaje vyjdou v procentech nižší nez 60% je to pro me vyhodnejsi uplatňovat podle skutecnych vydaju?

• Citovat
  • Upravit
14662
16.3.15 13:06
@Anonymní píše:
@Renatt jezis ja jsem blba, nejak mi to cely nedoslo, ze i nakup je vydaj :oops:takze když skutecne vydaje vyjdou v procentech nižší nez 60% je to pro me vyhodnejsi uplatňovat podle skutecnych vydaju?

Když sečteš skutečné výdaje a budou vyšší, než by bylo 60% z celkového příjmu, tak je pro tebe lepší uplatnit skutečné výdaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.15 13:21

@Renatt díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5303
16.3.15 13:32

@Renatt mohu se také vtírnout co je výhodnější? Zda paušál 80% u řemeslníka, nebo skutečné příjmy a výdaje (procentuálně cca 45%), ale s odepsáním vyživované manželky, 2 dětí a školky? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
16.3.15 14:23

@HankaHK Tak to je potřeba propočítat. To nejde takhle obecně říct, když neznáme ani výši příjmů ani skutečných výdajů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
16.3.15 21:53
@HankaHK píše:
@Renatt mohu se také vtírnout co je výhodnější? Zda paušál 80% u řemeslníka, nebo skutečné příjmy a výdaje (procentuálně cca 45%), ale s odepsáním vyživované manželky, 2 dětí a školky? Díky

Jojo, přesně jak píše @Hanula1212 ;)
To jen tak od pasu nejde říct.
Neznáš aspoň zhruba příjmy a výdaje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
17.3.15 05:56

@Renatt už to řešíme s @HankaHK přes SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5303
17.3.15 10:28

@Renatt děkuji už jsem přesnější odpověď dostala od @Hanula1212 :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie