Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Myslím, že to budou ostatní, tuším 60%. Řemeslo to není, zemědělství taky ne, a vázaná činnost (advokát, doktor atd.) taky ne, čili já bych myslela toto.
Ale doporučuju obrátit se na finančák: mně radí vždycky ochotně, a je lepší to vědět od nich. Já třeba zjistila, že můj přivýdělek při mateřské vůbec není SVČ, ale ostatní příjem ![]()
PS: Proč jsi u takové věci anonymní? Nic intimního tu není, kór když se to týká kamarádky…
Přesně tak 60% a většinou se v případě obchodu nevyplatí. Myslím, že skutečné výdaje bude mít vyšší, ale třeba nechce přiznávat všechny příjmy a s paušálem se to dá dobře zamaskovat ![]()
Jinak jakou máte živnost zjistíte z živnostenského rejstříku, kde si najdete sebe a u každé živnosti je uvedeno jestli jde o živnost volnou nebo řemeslnou.
Holky prosím radu, když máme napsané v živnostenském rejstříku jako předmět podnikání (činnosti) dle statistického úřadu ČR:
Podpůrné činnosti pro zemědělství a posklizňové činnosti
jaké můžeme uplatnit procenta??? Výdaje 80 nebo 60%. Děkuji za pomoc.
Doufám, že jsem to napsala srozumitelně. ![]()
@kajamimi píše:
Pokud to dobre chapu tak zemedelske cinnosti jsou 80%
Já si to taky myslím. Jinak jsem ještě našla, že tam má Obor činnosti:
Poskytování služeb pro zemědělství, zahradnictví, rybníkářství, lesnictví a myslivost.
Tak myslíš, že to bude těch 80%??? Jinak moc díky za odpověď. ![]()
@kajamimi píše:
Jo tohle jsem myslela. Nejspis to fakt bude ono tech 80%
Tak díky moc. Potěšila jsi mě.
![]()
Nechci Vám kazit radost, ale domnívám se, že můžete použít paušální výdaje ve výši 60%, vzhledem k tomu, že se jedná o podnikání na základě živnostenského oprávnění – živnosti volné. Zemědělská výroba by to byla v případě vykonávání činnosti dle zákona č. 252/1997 Sb o zemědělství, musela byste být zapsána v evidenci zeměmědělských podnikatelů. Dříve se tomu říkalo soukromě hospodařící rolník.
Prosim zaridila jsem si volnou zivnost pri RD a zajima me, zda tu pausalizaci udavam az pri vyuctovani dani nebo to mam hlasit nekde ted? Dekuji
Taky si myslím to co @Nirrti, jde o podnikání na základě živnost. zákona takže 60%. To by muselo jít o podnikání na základě zákona o zemědělství, tuším.
Prosím do jakého daňového paušálu zařadit? Kamarádka má pronajaté prostory v plaveckém bazénu a má tam obchod s plaveckým zbožím. Zaměstnance nemá. ŽL má na výrobu, obchod a služby…Děkuji za pomoc.