Jaký je adekvátní počet dárků k narozeninám pro dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
528
11.6.13 07:53

Syn měl teď narozeniny a dostal kolo oslava bude sice až o víkendu kvůli pracujícím :lol: a to dostane dort plus 2-3 nějaké menší dárky aby si něco rozbalil a něco donese babička s dědou takže cca 5 dárku. 15 dárků mi příjde fakt moc schovala bych na vánoce nebo dávala v průběhu roku jen tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44214
11.6.13 07:59

Co se týče toho počtu, taky záleží, jestli se jedná o první dítě nebo několikáté.
Pamatuju si, jak první syn dostával taky kvanta dárků - na první Vánoce, první nebo druhé narozeniny..A já jsem je s radostí nakupovala.
Třetí dcerce dnes nevím, co dát - protože VŠECHNO zatím má :). Kupuju kvalitní hračky a věci, vyhodilo se toho minimálně(pro tak malé dítě snad nic).Má bráchu a ségru, takže máme dětské hračky holčičí i klučičí(ráda si pohraje i s autíčkem).
Na Vánoce, když měla půl roku, dostala od nás jen dvě věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
11.6.13 08:18

U nás sa na Vianoce i narodeniny dostava 1 darcek od nás rodicov, 1 od tchyne, 1 od nasich. Pripadni další gratulanti nosia dalsie… Tych 15 mi pripada strasne vela, i takto máme plno kramov.

• Citovat
  • Upravit
3115
11.6.13 08:21

Kupuji dárky podle kvality a ne kvantity. Dárek vybírám dlouho podle toho co si dítě přeje a co ho bude i rozvíjet. Naštěstí zbytek rodiny jsme „vycvičili“ a dárky s námi konzultují, tím pádem nemám zaházený byt kravinami a hračky vydrží i pro mladšího syna.
Konkrétně od nás dostávají synové 1-2 dárky + knížka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1465
11.6.13 08:22

My také dáváme 1 hlavní dárek a pak třeba 2-3 menší dárky kravinky. Ale od každého babiček, tetiček atd.. dostane další cca 1-2 dárky takže je toho stejnak hafo… 15 dárků je fakt hodně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
11.6.13 08:31

Ja jsem megaloman teda, ale tohle mi prijde moc, i na Vanoce, tam tech darku je vzdycky hodne. Ale budu se to snazit omezovat, pak uz kolikrat nevim co kupovat.

ted dostala k svatku tri hracky - pexeso, takovy tvrdy ve tvaru rybicek, navlekaci zviratka a takovou tu mrizku s cudlikama. k narozeninam dostane asi kuchynku, nadobi a zeleninu s ovocem, mozna plastelinu.

na vanoce tak sest darku na kazdeho.

dala bych jednu hru, plastelinu s prislusenstvim, jednu knizku a treba nejakeho plysaka nebo malou panenku, jestli ma rada. Aby to bylo pestry a zbytek schovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
11.6.13 08:33

Syn bude mít brzy 3 a vidím to na cca 3-4 dárky. Něco velkého, něco užitečného plus 1-2 drobnosti. Plus teda dostane od obou babiček. Bohatě to stačí, už teď mame doma dost krámů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
11.6.13 08:35

Nečtu diskuzi.

Já myslím, že je to různé - a hlavně jde také o to, jaké je dítě povahou. Některé si s hračkami hodně hrají, v tv sledují reklamy a přejí si nové věci, v hračkárně ukazují co by chtěli a podobně.
Pak jsou děti ( jako ty moje), které na otázku, co chtějí k narozkám, vánocům atd..vždy odpoví - já nevím, je mi to jedno..nebo ta menší plácne první kravinu jen aby odpověděla - třeba věc, kterou ani nezná, jen ví, že jí májí ve školce.

Takže u nás dostala ke 4. narozkám dort, letní šatičky a jednu hru - beruškové domino, plus dvě plastová vajíčka za 15kč v kterých byla minifigurka Hello Kitty…jsem si 100% jistá, že kdyby dostala jen dort, tak by byla spokojená a vůbec by netušila, že má dostat i dárek.

Prostě pokud to děti nevyžadují, tak se nepřetrnu ( jako na vánoce se trochu rozšoupneme, ale stejně sleduju, že si s ničím extra nehraje) a kupuju spíš starší dceři oblečení - to už smysl má, je to puberták a už to vyloženě chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
11.6.13 08:36
@Anonymní píše:
3-4? To mi přijde trochu málo. Mám pro dceru 3 hry Hra Mlsný myšák, Krtek hledá kamarády a Candy Land a ještě bych chtěla tu hru kloboučku hop, ale zatím jsem na ní nikde nenarazila. Pakl lego duplo, creator, modelínu Play-doh a takové ty pomůcky (zmrzlinovač, špagetovač atd.) od Play-doh, knížky, nějaké dřevěné hračky, puzzle, je těžký pro mě vybrat jen nějaké dárky, vim, že všechny využijeme.

Tak už jen tenhle výčet mi přijde moc 8o. Máte to kam dávat a bude si s tím někdo alespoň občas hrát?
Teda možná jsou některý děti jiný, ale naši kluci jsou takoví, že když dostanou víc jak 4 dárky, tak jsou takový otrávený, protože nevědí, co dřív. Navíc je toho pak tolik, že nevědí s čím si dřív hrát.

Tak nevím, mě to spíš připadá, že se někdo snaží pochlubit, kolik dárků nakoupí dítěti, než aby čekal odpověď na dotaz :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
11.6.13 08:37

Počty dárků jsem nikdy moc neřešila, spíš ceny, na vánoce měla malá naše dárky za 10-12 tis. (větší dárky kuchyňka, přenosné dvd atd. takže počty menší ale ceny větší)a na narozky od nás dárky za 6 tis. ale dostala kolo, brusle atd. takže prostě sportovní věci které bych stejně musela koupit. ale je to stejně fuk, jsme velká rodina a tak když jí každý popřál tak měla dárků plnou hromadu že si to lidi fotili že to ještě neviděli :mrgreen: na oslavě od malé bylo 30 lidí a někteří přinesli i víc balíčků(třeba teta 4 ks) v každém nějaká malá blbinka ale zabalená takže mazec :mrgreen: :mrgreen:
pokud se ti zdá dárečků moc tak prostě jí to dávej průběžně, na den dětí, svátky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
11.6.13 08:39

No plán je takovej, źe starší od nás dostane asi jeden nebo dva dárky, budou mu 4 (pořád chce něco z lego city a to je docela pálka, takže dostane, co si přeje a bude mu to muset stačit :-) ), ale příležitostně dostává hračky (hlavně teda to lego) i v průběhu roku… :think: věřím tomu, že i kdyby dostal 15 sad lega, vyhraje si se vším… Sice bourá ty „daný“ věci a přestavuje to na svoje, ale to nevadí no :-D

Dupla má (teda teď už s mladším prckem mají) kopec a hrajou si s tím pořád, obcas vzhledem k těm megalomanskejm stavbám, co z thpoho staví starší, mám pocit, že by to ještě chtělo toho lega víc, aby měl z čeho stavět i mladší… :-D (takže ten ke druhejm narozeninám od nás dostane duplo a možná něco k vláčkodráze :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
11.6.13 08:41
@Jana206 píše:
Co se týče toho počtu, taky záleží, jestli se jedná o první dítě nebo několikáté.
Pamatuju si, jak první syn dostával taky kvanta dárků - na první Vánoce, první nebo druhé narozeniny..A já jsem je s radostí nakupovala.
Třetí dcerce dnes nevím, co dát - protože VŠECHNO zatím má :). Kupuju kvalitní hračky a věci, vyhodilo se toho minimálně(pro tak malé dítě snad nic).Má bráchu a ségru, takže máme dětské hračky holčičí i klučičí(ráda si pohraje i s autíčkem).
Na Vánoce, když měla půl roku, dostala od nás jen dvě věci.

to je taky pravda… Třeba starší ke druhejm narozeninám dostal koloodrážedlo, ale ke třetím kolo, takže mladšímu prckovi koloodrážedlo kupovat nemusíme a řešíme, co koupit místo toho… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
11.6.13 08:42

No vzhledem k tomu kolik mají kluci babiček, prababiček i tetiček apod.,tak od nás dostávají tak ty 3-4 dárky, z toho je většinou jeden hlavní dražší (k Vánocům pak tedy dostávají víc)…ve výsledku toho mají pak hrozně moc, protože dostanou spoustu dárků i od těch ostatních…takže se snažím krotit a nekupovat toho tolik :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
11.6.13 08:42

@Milli s tím souhlasím, na té oslavě malá si absolutně neměla šanci s věcma pohrát, nevěděla co dřív hlavně v tom humbuku jsme nevěděli ani od koho co dostala. až další den a pak ty následné jsme teprve probírali ty věci a hrála si s tím. od nás fakt dostala kolo, brusle a gril dětský na zahrádku a to byli ty větší věci které se dali do sklepa tudíž doma nepřekáží a malá je využívá na sport. ty malé blbinky hračky co dostala od lidí tu většinou leží takže příště asi řeknu ať se rodina složí a na narozky donesou nějaký velký dárek než milion blbinek se kterýma si pak ani nehraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
11.6.13 08:49

Dcera měla nedávno rok, od nás jako od rrodičů dostala dárek už v lednu (FP zpívající stoleček) teď v květnu nedostala od nás nic. Od příbuzenstva dostala dalších asi 5-6 dárků, už ani sama nevím.

Druhá dcera bude mít 3 za dva měsíce, od nás od rodičů dostala kolečkové brusle už před více než měsícem (nebudu jí na konci léta kupovat brusle když už to pak nevyužije), od babiček dostane teďkkom věci do školky co budeme potřebovat, počítám zase tak 5-6dárků.

Jinak kupuju hodně hraček a věci rpůběžně (na bazarcích) a většinou to neschovávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí