Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@pajulinkaa a zase umí už sama sedět, to náš expert si vždycky sedne, opírá se o ruce a nemůže nic, když se pustí hned zbuchne ![]()
@Medičkaa to je brouček
zase si ale sedne sám že
, naše jen z polosedu, jinak vždycky místo toho aby si sedla tak buďto couvá, nebo se svalí a řve, povede se jí to málokdy ![]()
@pajulinkaa máš krasnou zdravou holčičku, baculatá není, jídlo jí dáváš úplně normalní, tvoje doktorka je asi blázen ![]()
Jen tak dál, ono pak když jsou drobečkové nemocný a nejedí, jde váha rychle dolů, buď ráda, že je pěkná a její váha mi příjde naprosto v pořádku, pak to vyběhá ![]()
Kdyby jsi se chtěla inspirovat co vařit, ráda Tě pozvu do skupinky vaříme pro kojence a batolata ![]()
@pajulinkaa moje malá taky přibírá jako blázen, v 6m měla 8,3kg a doktor je naopak spokojený, jak přibírá
btw její jídelníček je ráno mléko, dopo svacinka ovoce, oběd masozelenina, odpo svacinka mleko, vecere mléko a to je vše, v noci se na mléko nebudí. A už se plazí a stejně tipuju, že teď po měsíci má zas tak o 700g víc, uvidíme na kontrole. Ale hladovku jí rozhodně dávat nebudu a jídelníček mi přijde v pořádku…
@lucynka25 @Jitul.kaaa9 děkuji holky
je pravda, že teda syn byl hubenější než ona, ale stejnak je pěkná. Jen prostě je od malička větší a pořád na každý kontrole jak v porodnici na rizikovém tak u dětské skycham jak je velká a baculatá, ale teď už asi moc nebo co,nějak mě to dneska zamrzelo
Doktorka napsala nepřiměřený stav výživy kvůli tomu, že se jí malá zdá tlustá? To mi hlava nebere… Syn měl v 8M cca 8,2 kg a dle doktorky úplně v pohodě (podle těch jejich percentilů). Dcera na tom byla podobně… Značka ideál je, když dítě v roce ztrojnásobí svou porodní váhu. Buď ráda, že malá jí… Jídelníček je v pořádku… A to že v 8 měsících neleze? Každé dítě prostě nejde narvat do tabulek…Hlavně, že neleží na zemi jako placka…
@pajulinkaa píše:
@Medičkaa tak to taky papá hezky, malá teprve pár dní přišla na to jak se vyhoupnout na kolínka,ale párkrát se zhoupne a pak se rozplácne
, má 8850g a 73,5cm
Nic si z toho nedelejte, moje dcera taky v 8 mesici jen perovala na kolinkach a zacala lezt ze dne na den az 14 dni po 9 mesici, kazde dite je jine. Zname dcera lezla uz v 6 mesici i sedela a dnes ma skoliozu patere.
@Pocahonta přesně, proto mě to mrzí, dokonce jsem se divila že i na tom rizikovém mi řekli už ve čtyřech měsících, že je hrozně veliká, že má mít 9 kilo v roce
, jsou to holt idioti
, ztrojnásobit váhu? Takto ještě teda může klidně dost nabírat, narodila se 3730g 53cm, takže by mohla mít přes 11 kg ![]()
@pionyrka děkuji
, zajímavé je, že u syna to doktorce nevadilo
nic takového mi tam nenapsala, sice měl teda váhu menší, ale lezt začal až v deseti a půl měsících ![]()
@pajulinkaa píše:
@Pocahonta přesně, proto mě to mrzí, dokonce jsem se divila že i na tom rizikovém mi řekli už ve čtyřech měsících, že je hrozně veliká, že má mít 9 kilo v roce, jsou to holt idioti
, ztrojnásobit váhu? Takto ještě teda může klidně dost nabírat, narodila se 3730g 53cm, takže by mohla mít přes 11 kg
tak moje malá ztrojnásobila váhu už někdy ve 4m, protože se narodila jen s 2050g
no jo, tabulky… btw jde přesně váhově ve stopách synovce a ten prostě přestal takhle nabírat, jakmile se začal hýbat, teď je mu 5 let a má snad jen 16 kilo ![]()
@Jitul.kaaa9 tak to malinká krásně rostla
to musela být malinká
a narozená dříve zřejmě
, moje je holt líná trošičku, stačí jí se válet na břiše a otáčet se, ani na svět nechvátala, tak až bude chtít a bude se hýbat, tak taky přestane tolik přibírat
. Synovec musí být tedy pěkný hubeňour
.
@pajulinkaa narodila se jen o tři týdny před termínem, ale v těhotenství jsem měla problémy, kvůli kterým pak už málo rostla
ale rychle to doháněla, když se dostala ven
ty děti to mají různě, pak se Ti třeba rozleze a rozchodí strašně rychle a předežene ostatní, oni maj občas takový skoky
a synovec vypadá, že ho doma týraj hlady
ale jelikož pamatuju oba jeho rodiče „zamlada“, tak to má genetický a hold bude vypadat jako chlap až po svatbě, až si ho manželka trochu vykrmí ![]()
@pajulinkaa tak ten náš expert už leze!
a to na to ještě před týdnem vůbec nevypadal! ono to pak je hned, třeba vaše princezna taky brzy překvapí ![]()
@Medičkaa tak to gratuluji
je to šikulka
. Moje řve se žíhaná, takže až nebude na netvy, tak třeba už taky začne ![]()