Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@renda99 píše:
Ahoj, chtěla bych nechat očkovat dcerku (věk 1 měsíc) proti pneumokokovi? Prosím, poraďte mi, je lepší Prevenar 13 nebo Synflorix? Lékařka radí Synflorix. Ráda bych znala názor více maminek. Děkuji. Renča
Ahoj.
Bydlíme s dvěma dětmi (necelé 2 a 3 roky) téměř v centru Prahy (hojně jsme využívali MHD) a obě přežily bez nepovinného očkování. ![]()
Navíc teď už i dost „raizujeme“ - Morava, Německo, Rakousko, Slovensko. ![]()
Takže dle mé zkušenosti jen vytahování peněz z kapes rodičů a zbytečné ohrožování dětí.
Příspěvek upraven 06.11.18 v 14:45
Na radu pediatra Prevenar 13 - je proti více kmenům. Je to jediné nepovinné očkování které syn (2 roky) má ![]()
@tininas píše:
Ahoj.Bydlíme s dvěma dětmi (necelé 2 a 3 roky) téměř v centru Prahy (hojně jsme využívali MHD) a obě přežily bez nepovinného očkování.
Navíc teď už i dost „raizujeme“ - Morava, Německo, Rakousko, Slovensko.
Takže dle mé zkušenosti jen vytahování peněz z kapes rodičů a zbytečné ohrožování dětí.
Příspěvek upraven 06.11.18 v 14:45
A jakou máte jistotu, že se ty děti nenakazí později? Můj manžel onemocněl pneumokokem ve 40ti letech a málem přišel o život a bylo štěstí, že dcera na to očkovaná byla, takže zůstala zdravá
@lucik2011 píše:
A jakou máte jistotu, že se ty děti nenakazí později? Můj manžel onemocněl pneumokokem ve 40ti letech a málem přišel o život a bylo štěstí, že dcera na to očkovaná byla, takže zůstala zdravá
Chápu a přijměte upřímnou soustrast.
Ale zase - komu ve 40 vydrží očkování v 1 měsíci?
@tininas Ale ne, psala jsem málem, naštěstí je v pořádku. Tak to netuším jak dlouho očkování vydrží, ale pro ty děti je to asi dobré
@lucik2011 píše:
@tininas Ale ne, psala jsem málem, naštěstí je v pořádku. Tak to netuším jak dlouho očkování vydrží, ale pro ty děti je to asi dobré
Příspěvek upraven 06.11.18 v 15:43
Dcera má Prevenar a stejně měla pneumokokový zápal plic. Měla po tomto očko velké nú a ve výsledku jí to stejně neochránilo. Někdo může namítnout, že kmenů je víc jak 13, takže dcera mohla chytnout jiný. Vzhledem k rychlému nástupu nemoci se nepodařilo zachytit kmen, takže nikdo neví, jestli byl v těch 13, nebo ne.
Když už jsem očkovala, tak rovnou Prevenar.