Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ráno bílý jogurt, svačinu mléko, na oběd pár lžiček masozeleniny adopci se mlékem, na svačinu jsme vyzkoušeli presnidavky-ty tedy nechce, ovocný tvaroh- sladké mu nechutna, lučinu pro deti, kasi-nechce, polevku pres dudlik, atd., večer mléko a dvakrát v noci mléko. Pokud kojite, tak bych to zatím moc neresila a jen zkousela chute. Já už nekojím.
Taky by mě to zajímalo u ostatních, u nás taky nejradši kojení, jinak - ráno kojení, dopo sváča ovocná přesnídávka nebo kojení (někdy jediný způsob, jak ji uspat), k obědu masozel. příkrm, odpo buď kojení nebo bílej jogurt a večer kojení. Někdy ještě kvečeru rýžová/ovesná kaše.
@svozilka @bubenicka u mne je to podobne, jako u vás. Ovoce a sladké chute taky nemusí, ale jogurt miluje. A máte uz menstruaci, když kojíte? Já dostala dnes poprvé, dcera 8,5 měsíců. A pijou Vaše deti neco přes den? Vařím dceři čaj, ale většinou ho celý vylivam
Dcera má téměř 9m a má zavedeny jogurt k snídani,dopol.svačinu mleko,oběd masozel,odpoledni svacina když chce tak ovoce jinak mléko a večer na spaní též mléko. Teď u nás momentálně vede rohlík,protoze ji rostou horní zuby. Kojím a prso je pro ni zkrátka pořád na prvním místě. Neřešim to. Sní pár lžicek. Mám snahu jí dávat k pití vodu,ale zatím neúspěšně.
U nás necelých 8 měsíců, kluk. Ráno a dopoledne kojení (ale v množství, že se to někdy rovná spíš jako jedno kojení. Jak kdy). Oběd masozelenina, prostě nějaké maso, brambory, zelenina, těstoviny - dávám to formou polévky nebo kaše, aby měl i tekutiny - sní většinou okolo 200g. Odpoledne kojení, večeře kaše s ovocem nebo přesnídávka s piškoty, taky těch cca 200g. Před spaním kojení, v noci kojení 1×. Ráda bych přidala ještě jeden příkrm, ale zatím ho marně učím pít.
V prubehu dne sni tak 50-150g ovoce, qpp-150g jogurtu a 50-100g masozeleniny a jinak kojim. Nejak pravidelne to rozlozene zatim nemame, jak se to hodi.
Ovoce a jogurt davam do plnitelnych kapsicek, at si to vycucne a masozeleninu lzickou, protoze jsou v ni uz kousky.
Já dávám i čaj nebo vodu, ale stejně zbytek dopíjim já. (V létě ale vypila cca 120 ml)
Ja kvuli tomu, ze vubec nepil, ukoncovala kojeni az po lete. Zacal pit az po ukonceni kojeni, donutilo ho to, ale bohuzel pouze stavu.
Ráno kaše 150 ml, dopo presnidavka 200g, nebo banán, odpo 200g masozel.doma vařenou s různou přílohou, svačinu moc nechce, zkouším jogurt - bílý nechce, musí tam být hodně přesnidavky, nebo nastrouhané sušenky, nebo dělám pudink z UM cca 180 ml, (to ale nevarim, abych neznicila vitamíny), nebo jogurt od nestle, večer opět kaše 150-200ml . Přes den sni asi 10 krupek. V noci má 2× um(celkem 200-250ml) Pres den mléko nechce vůbec. Pije celkem dost, dělám čaje dětské., vypije asi 600 ml. Má 8..5 měsíce a 8.5 kg.. No nic moc, přitom jídla sní celkem dost a ani se ještě neplazi
, takže pohybu moc nemá.
Holky maminky, přibírá vám mimco hodně i teď s příkrmy? Nám teď přibrala 1kg od šestého do osmého měsíce
, no a ještě ani neleze, ale syn taky nelezl, ten začal rovnou chodit. Přitom kaše nechce , dám tak 1-2× za týden, ráno má jogurt, pak mléko, masozeleninu, pak jak kdy ještě nějakou polívčičku nebo půlku přesnídávky, pak mléko a v noci taky mléko, a přesto tolik přibrala
doktorka nám dnes napsala nepřiměřený psychomotorický vývoj a nepřiměřený stav výživy
, ale jako jinak nic špatného neříkala, snad už se malá začne víc hýbat a nebo tolik nepřibírat ![]()
S doktorkou bych se nestresovala, jak se jim někdo nevejde do tabulej, je z toho katastrofa… I když to samozřejmě nechci zlehčovat. A kolik váží jestli se mohu optat? Syn taky přibral od 6. do 8. měsíce přesně kilo, teď má 8300 v osmi měsících, ale je i veliký. A taky neleze, zatím se plazí a péruje na kolenou, doktorka ho chválila. Jinak je to jedlík, ráno má mlíko, k svačině přesnídávku, k obědu masozeleninu, k svačině odpoledne mlíko nebo občas jogurt, k večeři kaši a pak ještě mlíko
za chvíli sní i nás…
@Medičkaa tak to taky papá hezky
, malá teprve pár dní přišla na to jak se vyhoupnout na kolínka,ale párkrát se zhoupne a pak se rozplácne
, má 8850g a 73,5cm
@pajulinkaa je to kočka šikovná! viděla jsem mnohem baculatejsi miminka a taky z nich vyrostly normální děti
a na to lezení bych taky nechvatala, u nás se to přítel syna snaží naučit a já se vždycky řehtám jak blázen když se spolu válí nazemi po kolenou
oni na to ty mimča přijdou jednoho dne sami
@pajulinkaa a zase umí už sama sedět, to náš expert si vždycky sedne, opírá se o ruce a nemůže nic, když se pustí hned zbuchne ![]()