Jaký kočár pro 2,5leté děcko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
255
26.9.20 12:08

Zkuste se podívat na toho britaxe nebo valco.. za par korun na bazaru.
Maminy co vám tu radí ať kočár nekupujete vůbec neposlouchejte. Sebrat v roce a půl dítěti kočár není pro mě úplně logické. Dítě nezvládne takovou zátěž jako dospělý. A víc se mu tím ublíží než pomůže. Dokud v něm bude chtít být, tak ať klidně je. Nutit dítě do chození :D to jsou matky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
26.9.20 12:21
Každé dítě je jiné, každá rodina žije jinak. Navíc dítě může mít nějaký problém (vysoká nemocnost, problémy s nohama, dysfázie, autismus, opožděný vývoj…).
My denně chodili cca 8 km do školky a zpátky. Jednou to zvládl. Když jsem nutila obě cesty, budil se v noci s bolestí nožiček… Nemám auto, takže vše po svých.
Kdybych věděla, co vím teď vykašlala bych se na chytré rady okolí a nechala bych kočár klidně ještě další rok.

Hele, jasný, to je bez debaty. Ale zakladatelka nic takového nezmiňuje. Když vím, že moje dítě kočárek potřebuje a ještě nějakou dobu potřebovat bude, tak se nebudu ptát a koupím ho - dle jeho potřeb.
A právě proto, že nic z výše uvedeného nezmínila, jsem napsala, že bych v takovém případě už další neřešila.

@KristynaStej
Jo, my jezdíme na odrážedle přes celý rok, i přes zimu. Letos toho sněhu ale moc nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.9.20 12:37
@Pantalaimon píše:
Já fakt lituju ty mimina, co jim matky vezmou v roce a půl kočár…jako proč, proboha…moje děcka se vozily částečně do tří let a nohy jim fakt nezakrněly, nejsou líné ani jinak retardované :mrgreen:

Moje dítě v něm byt nechtělo. V roce a půl ušlo v pohodě 7 nebo 9 km dlouhý výlet. Kočár byl pro nás zbytečný krám, který akorát překážel. Stejně se s ním na mnoho hezkých míst nedá dostat.

• Citovat
  • Upravit
255
26.9.20 12:47

@Whitedog tak to nevím kde bydlíte. Děcko bych při sněhu na odrazedlo nedala. A ze u nás toho sněhu zrovna málo nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
26.9.20 12:53

@KristynaStej

Já samozřejmě na sníh dítě s odrážedlem taky nedám. To si raději postavíme sněhuláka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
26.9.20 13:13
@Whitedog píše: Žádný. Nožičky a odrážedlo. Že se kočárek rozpadl, bych vzala jako znamení, že je čas ;-)

Odrážedlo je pro dětský tělo tak nepřirozený pohyb a zátěž, že jsem na něm ochotná nechat jezdit dítě jen kolem domu, ale chodit s tím na vycházky, to fakt nee.

• Citovat
  • Upravit
K92
2036
26.9.20 13:26

Osobně bych doporučila Britax, nosnost má tuším 25kg, jsou ho plné bazary a je to držák. V první chvíli jsem si také řekla k čemu kočár pro tak velké dítě, ale je fakt že my máme zdatného chodce. Zvládne od dvou let sám ťapat 2-3 hodiny dopoledne, pak oběd spánek a další, 2-3 hodiny a je to normální chůze a fakt nemám i dojdeme. Pak je ale problém, co s ním, když prší jako dnes a ten pohyb se mu nedostane… To nechceš 😁.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4654
26.9.20 13:50

Jezdíme několikrát do týdne MHD do města a raději budu mít dítě v kočárku, než aby mi tam padalo ze sedačky a ve městě běhalo blízko aut. Hlavně nemusím nic vláčet na zádech, to je snad největší výhoda.
Kočár hlavně doporučuji před koupí osobně projet, s některými modely jenom najet na blbý zvýšený obrubník je makačka jak prase. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
626
26.9.20 15:13

@bertoldina no tak to nene :lol: :lol: Chmm, za zvážení to ale stojí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18241
26.9.20 15:15
@Xmichaelah píše:
@bertoldina dekuju ted jsem si poflusala telefon 😂 😂 😂 😂

Ještě pucuješ? :mrgreen: No to jsou ty následky sobectví matky a lenosti dítěte. Jen si pročti zkušenosti Matek. Za chvíli se tu určitě zjeví některá, které už novošek běžel z porodnice sám za autem :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18241
26.9.20 15:19
@Mauša5218 píše:
@bertoldina no tak to nene :lol: :lol: Chmm, za zvážení to ale stojí :mrgreen:

Je nutné jít s dobou. Osobně si myslím, že třeba @K92 by to vyřešilo problém s deštěm, když by pořídila dětský model do obýváku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
26.9.20 16:41

@bertoldina uz dopucovano :mrgreen: ja vim, je jasne ze se tu nejaka objevi :) uz jsem si to procetla a cely odpo se hanbim a bojim, co z toho ditete vyroste🙈 🙈 je pravdepodobne, ze ho na stredni povezu v kocarku a s dudlikem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
26.9.20 19:57
@Xmichaelah píše:
@bertoldina uz dopucovano :mrgreen: ja vim, je jasne ze se tu nejaka objevi :) uz jsem si to procetla a cely odpo se hanbim a bojim, co z toho ditete vyroste🙈 🙈 je pravdepodobne, ze ho na stredni povezu v kocarku a s dudlikem :)

No hele zrovna předevčírem jsem šla pro svého syna třeťáka na trénink, běhá orientační běhy a cestou zpátky zcela vážně projevil zájem přisednout k nejmladší do sporťáku, že jim prej dál trenér do těla a bolí ho nohy :mrgreen:…takže asi to dlouhé kočárkování nějaký následky zanechává no.. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18241
26.9.20 20:05
@Xmichaelah píše:
@bertoldina uz dopucovano :mrgreen: ja vim, je jasne ze se tu nejaka objevi :) uz jsem si to procetla a cely odpo se hanbim a bojim, co z toho ditete vyroste🙈 🙈 je pravdepodobne, ze ho na stredni povezu v kocarku a s dudlikem :)
Žiš ještě dudlík??? 8o Moje dítě ho zodpovědně ve dvou měsících odmítlo! Jak můžeš vůbec uvažovat o střední škole? :jazyk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
26.9.20 20:25

Valco snap 4 jsem měla na syna a jeho obrovská výhoda je, že byl opravdu lehký, pokud ho někde potřebuješ vynést do schodů, vytáhnout do vlaku a tak… a taky je hodně skladný, ale i prostorný. Dvouleté veliké dítě s fusakem se mi do něj v pohodě vešlo. Kočár se dá dobře uzavřít stříškou a nánožníkem proti větru, takže na podzim ideální. Pro druhé dítě si ho koupím zase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí