Byt je napsaný na mě a na tátu, ale prodat se nesmí kvůli dědovi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4019
13.2.19 19:51
@Anonymní píše:
No mě zajímá názor… nejdřív sem tedy byla zaskočená, jinak není to tak že je děda na smrtelné posteli, myslí mu to stále, jen prostě se o sebe nemůže starat, mě se tedy nelíbí platit byt, kde nežiji popravdě. Mám tři děti a výdaje, jsem na mateřské… ale jo asi budu muset

Tak jde o dva a půl tisíce, pokud tam teď nikdo nebydlí, budete mít přeplatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.19 19:52
@lachtanice86 píše:
A to by si to měl platit on? To snad ne

No jasně že taky ne ale my tam taky nebydlíme :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Twixinka

Prijde mi to naprosto v poradku :roll: a tak nejak predpokladam,ze az dedecek nebude a vy byt s tatou prodate,tak se Ti penize z prodeje budou hodit,ze? :zed: jak tu nekdo psal,tak bude to plat (ono se Ti to pak prodejem mnohonasobne vrati) a nebo ten svuj podil ny bytu na nekoho prepis,at to plati on,kdyz nemas na to,abys platila vydaje za byt,ktery vlastnis :nevim:

• Citovat
  • Upravit
34473
@Anonymní píše:
Jojo sme schopni, jen tedy manžel to teď táhne vše z jednoho platu a teď za nim přiju s tímto, na druhou stranu si říkám že třeba ten byt budu platit několik let no :(

Tak si dědu vezměte k sobě a byt můžete pronajímat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.19 19:54
@terien píše:

Nemám tady pro dědečka uzpůsobené a má tři děti..... z toho malou rok a půl potřebuje celodenní péči

• Citovat
  • Upravit
4019
13.2.19 19:54
@terien píše:

Tohle je dobrý nápad, ale počítám, že se tremi dětmi nebudou mít místo a asi ani prostor se o něj starat. Ale zase by mohla třeba čerpat příspěvek na osobu blízkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
13.2.19 19:55
@Anonymní píše:
Nemám tady pro dědečka uzpůsobené a má tři děti..... z toho malou rok a půl potřebuje celodenní péči

Zakladatelko a otec si ho k sobě vzít nemůže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
13.2.19 19:56
@Anonymní píše:
Chci se zeptat, co je správné a jak byste řešili vy. Mám dědečka, který napsal byt na mě a na mého tátu. Dědeček je mu 92 let je v ldn a tak přišel s tim, abych inkaso platila já a můj táta. Inkaso je 5000,– děda cítí, že se do bytu nevrátí, špatně už chodí a celkově už není schopen se o sebe starat… ale byt se prodat nemůže jelokož dědeček je tady a cítil by se špatně, kdyby najednou se neměl kam vrátit…

No tak ty a táta vlastníte dědův bývalý byt, tak v čem je problém? Je váš, tudíž je asi normální platit výdaje s bytem napůl s tátou… snad by to neměl platit děda, když byt je už váš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.19 19:57
@Amelie30 píše:
Zakladatelko a otec si ho k sobě vzít nemůže?

No mohl by ale nechce on je nervák a říkal že by to nezvládl chodí do práce a dědu napadají takové nápady že je schopny nechat puštěný plyn to už udělal a málem vybouchl byt

• Citovat
  • Upravit
4974
13.2.19 19:57

A co byt pronajímat? Na tom byste mohli mít případně i Vy nebo dědeček dokonce zisk. Pokud se tam tedy dědeček již nehodlá vrátit, ale půjde do nějakého pečovatelského domu nebo k někomu jinému domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.19 19:58
@Regina Hero píše:
No tak ty a táta vlastníte dědův bývalý byt, tak v čem je problém? Je váš, tudíž je asi normální platit výdaje s bytem napůl s tátou… snad by to neměl platit děda, když byt je už váš?

No jasně ale my v něm nebydlíme a musíme vše platit jako bychom tam žili platíme si každý svoje bydlení a teď ješte budeme toto no

• Citovat
  • Upravit
34473
@Anonymní píše:
Nemám tady pro dědečka uzpůsobené a má tři děti..... z toho malou rok a půl potřebuje celodenní péči

Já teda tak nějak nechápu o co ti teda jde. Píšeš že byt platit zvládnete a pokud s tím máš problémy, tak proč jsi s přepisem souhlasila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
@Anonymní píše:
No jasně že taky ne ale my tam taky nebydlíme :nevim:

ale je váš… už není dědův… tak ho pronajměte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
13.2.19 19:59
@Anonymní píše:
No mohl by ale nechce on je nervák a říkal že by to nezvládl chodí do práce a dědu napadají takové nápady že je schopny nechat puštěný plyn to už udělal a málem vybouchl byt

Aha. Tak pak nezbývá než platit. Táta tu půlku zaplatí? Ty peníze se vám fakt vrátí víceméně ve vyúčtování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.19 19:59

Naše babička i po dobu, co byla mimo si inkaso platila z důchodu. Ležela měsíce v nemocnici. Pokud někdo obrací každou korunu, tak i 2,5 měsíce je moc. K zakladatelce , tady ti nikdo neřekne, jak to máte řešit, je to věc vaší rodiny

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová