Byt je napsaný na mě a na tátu, ale prodat se nesmí kvůli dědovi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2933
13.2.19 20:05

Tak se s rodinou do toho bytu přestěhujte a budete platit jen jeden byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.19 20:05

No jo jiná situace není budeme to platit i když tam nikdo neni

• Citovat
  • Upravit
3699
13.2.19 20:07
@Anonymní píše:
No jasně ale my v něm nebydlíme a musíme vše platit jako bychom tam žili platíme si každý svoje bydlení a teď ješte budeme toto no

Prosím tě a z čeho se skládá ta platba 5000 Kč? Pokud je tam elektřina, zálohu lze upravit na 150 Kč, pokud tam nikdo není, pokud je tam plyn na vaření tak stačí 100 Kč, pokud na topení, stovky dvě. Pak bude nějaký fond oprav, ale to asi nebude pět litrů, ne? To jako bys chtěla aby to platil dědeček? Byt je váš a jak píšeš, on už se tam nevrátí.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
13.2.19 20:09
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.19 20:09
@Proto02 píše:
Prosím tě a z čeho se skládá ta platba 5000 Kč? Pokud je tam elektřina, zálohu lze upravit na 150 Kč, pokud tam nikdo není, pokud je tam plyn na vaření tak stačí 100 Kč, pokud na topení, stovky dvě. Pak bude nějaký fond oprav, ale to asi nebude pět litrů, ne? To jako bys chtěla aby to platil dědeček? Byt je váš a jak píšeš, on už se tam nevrátí.....

Zálohy nejdou prý snížit že pry je to dané

• Citovat
  • Upravit
29350
13.2.19 20:11
@Anonymní píše:

jde to, taky jsme snižovali, když tam nikdo nebydlel a šlo to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
13.2.19 20:11
@Anonymní píše:

A kým to má být dané?

• Citovat
  • Upravit
4019
13.2.19 20:12
@Anonymní píše:

Není nic jednoduššího, než si to obvolat. Kromě toho, zálohy už mají být na někoho z vás, tebe či tátu, tak by mi mohl někdo říct, že je to dané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
13.2.19 20:13
@Anonymní píše:
No jasně ale my v něm nebydlíme a musíme vše platit jako bychom tam žili platíme si každý svoje bydlení a teď ješte budeme toto no

Si děláš srandu ne? Dostanete byt a ještě vám vadí, že máte platit inkaso. Kam ten svět spěje. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
13.2.19 20:16
@Anonymní píše:
Nenapadlo mě vůbec že taková situace může nasptat… děda se snažil do poslední chvíle dožít v bytě toto by mě fakt nenapadlo

Jo tebe tohle nenapadlo jo 8o a co tě napadlo? Že děda umře a ty shrábneš prachy co :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
13.2.19 20:17
@P4ja píše:
Si děláš srandu ne? Dostanete byt a ještě vám vadí, že máte platit inkaso. Kam ten svět spěje. :poblion:

To víš no, holt děda žije už moc dlouho. Mladý počítali s prachama mnohem dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
13.2.19 20:18
@Anonymní píše:
Chci se zeptat, co je správné a jak byste řešili vy. Mám dědečka, který napsal byt na mě a na mého tátu. Dědeček je mu 92 let je v ldn a tak přišel s tim, abych inkaso platila já a můj táta. Inkaso je 5000,– děda cítí, že se do bytu nevrátí, špatně už chodí a celkově už není schopen se o sebe starat… ale byt se prodat nemůže jelokož dědeček je tady a cítil by se špatně, kdyby najednou se neměl kam vrátit…

Tomu se rika vyzirka :poblion:
Deda prepsal byt na Tvyho tatu a Tebe a jako mel by jeste z duchodu platit inkaso?
To bude asi zertik, ne? 8o
Snizit zalohy na minimum a platit. Az deda nebude, nalozte s bytem dle sveho uvazeni a o penize se podelte a dedovi podekujte a doneste mu na hrbitov kvety.
Taky ho muzete pronajimat, kdyz uz tak nejak tusite, ze se do neho deda nevrati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
13.2.19 20:24
@Anonymní píše:

vy v tom domě nebydlíte, děda taky ne. Takže inkaso jedině aby platil nějaký duch…Měly by jste vědět vy i děda jak na tom je zda se vratí do bytu nebo ne. V případě že jo byt pronajmout a nebo ho prodat.

• Citovat
  • Upravit
31275
13.2.19 20:24
@Jogrr píše:
Tomu se rika vyzirka :poblion:
Deda prepsal byt na Tvyho tatu a Tebe a jako mel by jeste z duchodu platit inkaso?
To bude asi zertik, ne? 8o
Snizit zalohy na minimum a platit. Az deda nebude, nalozte s bytem dle sveho uvazeni a o penize se podelte a dedovi podekujte a doneste mu na hrbitov kvety.
Taky ho muzete pronajimat, kdyz uz tak nejak tusite, ze se do neho deda nevrati.

Asi tak, snížit zálohy na minimum s tím, že tam teď dlouhodobě nikdo nebude, případně, pokud platíte někde vlastní nájem, tak se s tátou domluvit, jestli byste nemohli žít v dědovo bytě a ušetřit tak na nájmu. Nebo je to moc malý byt? Jako uznávám, že pro někoho může být hodně platit 2500 měsíčně, na druhou stranu, dostala si půlku bytu, takže dobrej milion v kapse, tak to ber jako „investici“ do vlastního…

Příspěvek upraven 13.02.19 v 20:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
13.2.19 20:25

Zakladatelka, působí to dost jako hyenismus. Dědeček Vám být darovat nemusel, jednou z něj budete mít užitek, to, že teď budete platit inkaso je maličkost.

Mě by hanba fackovala se takhle crcat…

Pro tvé info - tchanovi platíme celý provoz bytu (75let, vdovec), po pěti letech přišel dobrovolně s tím, že to chce na manžela přepsat.

Mým prarodičům 80 a78 přispíváme a považ, to jsem si dost jistá že od nich nic nedostanu…

Chudák dědeček, je mi ho líto.

Pokud ti nevoní mu pomoct s plscenim inkasa, měl by zažádat o vrácení daru pro nemorální chování obdarovaneho :poblion: :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová