Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ano prodáme až tu děda nebude tak to chce sám děda a peníze si pak s otcem rozdělíme co je na tom divného??
Ptala si se na nazor? Tak jsem ti odpovedela, ja bych ten byt neprodala. Prodate pouze jednou a penize se rozkutali za nesmysle postupne urcite, ale nemovitost zustane a bude mit stale hodnotu. Ted bych vzala najemnika, aby inkaso pokryl.
Mně by teda naopak přišlo blbý byt pronajímat. Pokud by se děda měl z nemocnice vrátit, tak půjde kam? K nájemníkovi?
@Anonymní píše:
Ano je mi blbé říkat manželovi jelikož na vše je teď sám platí vše jsem na mateřské a mám syna z prvního manželství a jelikož jeho tatínek platí pouhý dva tis na něj a o kroužky se dělit nechce tak vše platí můj manžel ano někdo by řekl že je to samozřejmé když si mě vzal a dědeček mluví o tom že se chce vrátit
twl a říct dědovi ti blbý není??? Co takhle zvýšit alimenty bývalému než to ždímat z nemohoucího seniora? Vždyť vam ten byt dal! Co po něm ještě chcete? Je mi z tebe blivno ![]()
@Kelsey píše:
Ptala si se na nazor? Tak jsem ti odpovedela, ja bych ten byt neprodala. Prodate pouze jednou a penize se rozkutali za nesmysle postupne urcite, ale nemovitost zustane a bude mit stale hodnotu. Ted bych vzala najemnika, aby inkaso pokryl.
Až ten byt prodám tak koupim v jiném městě menší byt a bude to détí
@terien píše:
twl a říct dědovi ti blbý není??? Co takhle zvýšit alimenty bývalému než to ždímat z nemohoucího seniora? Vždyť vam ten byt dal! Co po něm ještě chcete? Je mi z tebe blivno
Ano není no…dědeček má důchod 16000 a je tedy blbý co napíšu ale nic neplatí jídlo jogurty ard mu vozíme
@Anonymní píše:
Ano není no…dědeček má důchod 16000 a je tedy blbý co napíšu ale nic neplatí jídlo jogurty ard mu vozíme
Hele když si dědek takhle chrochtá, tak si vezměte auto na lizačku a řekni si mu. To už vyjde nastejno.
@terien píše:
Hele když si dědek takhle chrochtá, tak si vezměte auto na lizačku a řekni si mu. To už vyjde nastejno.
@Anonymní píše:
No, přesně takhle koukám já na to, co z tebe padá
Platit samozřejmě ano, ale lze si snížit zálohy na energie atd. Když tam nikdo nebydlí, projede se minimum energie a k tomu bych přizpůsobila i měsíčně placené částky.
@Anonymní píše:
A kdo zdědí ty peníze co mu zůstanou, co?
To už nepíšeš.
Tak mu byt vraťte a máš pokoj ne? Nebudeš se muset starat vůbec. Fakt tě nechápu. Mně by hanba fackovala. Dostat gratis byt a ještě po něm chtít, aby to cvakal. To mně připomíná jednu tady, která dostala auto a strašně se divila, že si má platit povinné a provoz auta. ![]()
Jako kdyby ses ptala, jak snížit inkaso, protože na to nemáte, pak to pochopím, ale tohle je vycuranost první třídy.
Chudák děda. ![]()
Manžel by měl být rád, že jste přišli k majetku, který bys jinak nedostala. Kdyby to na tebe děda nepřepsal, nedostala bys po jeho smrti nic. V první řadě dědí děti. Celé by to dostal táta. Takhle máš ty půlku. Výši poplatků si zjisti přesně ty sama na bytovém družstvu a u dodavatelů energií. Poplatky družstvu (za úklid, výtah, el. en. pro společné prostory etc.) se zpravidla platí podle počtu osob, s tím, že minimum je jedna osoba, i když to reálně nikdo neobývá. Pak je fond oprav, s tím hnout nejde a může být dost vysoký, takže těch 5 tis za byt se vším všudy mi až tak nereálné nepřijde. Energie ověřit u odběratelů - nejlépe je rovnou přepsat, po smrti je to komplikovanější, a stáhnout zálohy na stovku měsíčně. A přestaň to brát tak, že se ti děje nějaká nespravedlnost.
@prokopa BTW: ale manžel z toho bytu nic mít nebude, protože ho zakladatelka dostala darem, takže se do SJM nepočítá, tedy pokud se nedohodnou jinak ![]()
5000 Kč je dost asi to bude velký byt. Děda to přepsal na vás a tím vyšachoval ze hry ostatní příbuzenstvo, které si možná brousilo zuby na dědictví.
Ano prodáme až tu děda nebude tak to chce sám děda a peníze si pak s otcem rozdělíme co je na tom divného??