Stereotyp na rodičáku

1428
12.2.19 09:45

Hele občas ano, ale já říkám jaký si to uděláš takový to máš. Za chvilku jedu se synem do iKey, " nutně potřebuji" nakoupit blbiny do bytu a udělat si radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6650
12.2.19 09:47

Proto jsem nedala staršího do školky člověk je pak mnohem flexibilnější co se týče časového rozvrhu, ale napíšete jaký máte věkový rozdíl. Dcerka se narodila měsíc před synovými třetími narozeninami. Vařím na několik dní dopředu a minimálně jednou týdně od dětí vypadnu (chodím na cvičák se psy). Teď jsme byli na měsíc trochu uvěznění protože nám opravovali výtah ale ten by měli dneska pustit tak to snad skončí. A holce je už přes půl roku tak začíná být interaktivní a ne tak nudná (pro mě by bylo ideální aby se děti rodily až půlroční nebo roční). Jinak mě jako introvertovi vyhovuje být mimo lidí i s dětmi spíš než na hřiště vyrážím do lesa. A stereotyp mi přijde spíš uklidňující než na škodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
12.2.19 09:50

To má každá maminka. Proto já mám děti od sebe 8 let a byla jsem mezitím v práci a za chvíli už jdu po druhé mateřské do práce. Hlavně to šíleně letí a už nikdy nebudeš mít tolik času se dětem věnovat jako teĎ na mateřské. Až začne kolotoč práce,škola,školka,domácnost,to bude teprve fičák. Až bude lepší počasí,budete venku a bude to zas dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
12.2.19 09:53

Me depta teď zima, rýma a nemoci, těším se na jaro, zas pořádně vyrazíme ven. Dokud jsem neměla dítě, tak jsem si tu délku nehezkého počasí ani neuvědomila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
12.2.19 09:55

To já osobně mám taky strašný stereotyp. Nemám auto nemám nikoho kdo by mi pohlídal malou, bydlíme na vesnici, kde nic není, jsem těhotná malou už nezvládám tahat s kočárkem do autobusu Takže doma jen sedím a sedím. Každé ráno pořád stejné, celý den stejný, jediný kontakt s jinou osobou než s mým dítětem je manžel, který přijíždí každý den v 6 hodin večer :( Už mě to vše zmáhá, zdá se mi, že už fakt jenom budu čekat na porod. Ale co s malou jak začnu rodit to fakt nevím :zed: Malá se už taky doma nudí a nevím já nemám sílu někam s ní jít teď ještě v zimě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
12.2.19 09:59
@ma-min-ka píše:
To já osobně mám taky strašný stereotyp. Nemám auto nemám nikoho kdo by mi pohlídal malou, bydlíme na vesnici, kde nic není, jsem těhotná malou už nezvládám tahat s kočárkem do autobusu Takže doma jen sedím a sedím. Každé ráno pořád stejné, celý den stejný, jediný kontakt s jinou osobou než s mým dítětem je manžel, který přijíždí každý den v 6 hodin večer :( Už mě to vše zmáhá, zdá se mi, že už fakt jenom budu čekat na porod. Ale co s malou jak začnu rodit to fakt nevím :zed: Malá se už taky doma nudí a nevím já nemám sílu někam s ní jít teď ještě v zimě.

Hele,nic ve zlém,ale z toho jak píšeš,si říkám,proč sis tedy 2.dítko pořizovala? Je hrozně moc žen,které by daly život,aby mohly být těhotné. Proč jsi nezvolila variantu,jít po RD do práce a za čas si třeba pořídit druhé? Na každou z nás je toho někdy hodně,o tom žádná,ale u tebe mi přijde,že z toho dalšího těhotenství ani nemáš radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
12.2.19 10:02

Mám to teď v zimě úplně stejně. Bydlím daleko od rodiny, kamarádů tady mám pár, ale nejsou to ti praví přátelé. Spíš takové, co člověk potká, pokecá a jde dál. Malého vodím denně na tři hodinky do jeslí, jsem ve 4.měsíci. Je mezi dětmi rád, vyblbne se tam určitě víc, než doma s mámou. I kdybych byla časově flexibilní, tak mi to je k ničemu, protože si neumím představit, co dělat s patnáctiměsíčním batoletem. Někdy bych nejradši od všeho utekla :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
12.2.19 10:03

Uvar na 2 nebo 3 dny dopredu. Varit kazdy den to delaly nase babicky. My jsme uz generace ktera neni tak rozmazlena aby musela mit kazdy den jine jidlo. ;) Uvarim polevku, rajskou s knedlikem a udelam 2 pomazanky a mam veceri na 3 dny - polevka, rajska, pecivo s pomazankama a zeleninou. Mam obed na 3 dny - polevka, rajska, knedlik s vajickem. Takze varit 2× tydne staci.
Starsiho nech ve skolce do odpoledne. Vyzvedavat ho po trech hodinach je blbost. :roll: Kdyz starsiho vyzvednes ve 4 nebo v 5 odpoledne hned ten den nebude tak stereotypni. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8037
12.2.19 10:05
@Lynette píše:
Uvar na 2 nebo 3 dny dopredu. Varit kazdy den to delaly nase babicky. My jsme uz generace ktera neni tak rozmazlena aby musela mit kazdy den jine jidlo. ;) Uvarim polevku, rajskou s knedlikem a udelam 2 pomazanky a mam veceri na 3 dny - polevka, rajska, pecivo s pomazankama a zeleninou. Mam obed na 3 dny - polevka, rajska, knedlik s vajickem. Takze varit 2× tydne staci.
Starsiho nech ve skolce do odpoledne. Vyzvedavat ho po trech hodinach je blbost. :roll: Kdyz starsiho vyzvednes ve 4 nebo v 5 odpoledne hned ten den nebude tak stereotypni. :D

Tý jo,dítko do 5h ve školce,to bych tedy nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
12.2.19 10:08

@pocker Me tohle taky nejak zvlast nebavilo,takze jsem s detmi vyrazela hodne ven. Na navstevy ke kamaradkam s detmi,na plavani,na cviceni-uz jen tim byly 3dopoldne v tahu a ja na kazdem potkala jine lidi a seznamila se. Kdyz bylo pekne,jezdili jsme na kratsi vylety, nebo chodili na ruzne akce,nejen pro deti (treba vystava veteranu,food fest,degustace vin,drakiada,sportacek…). Kdyz clovek chce,tak je kazdy sen jiny. Mam od sebe starsi deti 21m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
12.2.19 10:13
@carola píše:
Hele,nic ve zlém,ale z toho jak píšeš,si říkám,proč sis tedy 2.dítko pořizovala? Je hrozně moc žen,které by daly život,aby mohly být těhotné. Proč jsi nezvolila variantu,jít po RD do práce a za čas si třeba pořídit druhé? Na každou z nás je toho někdy hodně,o tom žádná,ale u tebe mi přijde,že z toho dalšího těhotenství ani nemáš radost.

Holt někdy to člověk dítě neplánuje. Jo je toho moc na mě, mám měsíc do porodu a už nezvládám. A že se Ti zdá, že nemám radost, tak to se ti opravdu jen zdá, ale tak to je tím, že o mě nic nevíš, tak to chápu. Jen fakt nemůžu jsem unavená a každý den mi příjde stejný nevím co mě více unavuje, jestli ten stereotyp nebo to těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
12.2.19 10:14
@Aduš8 píše:
Mám to teď v zimě úplně stejně. Bydlím daleko od rodiny, kamarádů tady mám pár, ale nejsou to ti praví přátelé. Spíš takové, co člověk potká, pokecá a jde dál. Malého vodím denně na tři hodinky do jeslí, jsem ve 4.měsíci. Je mezi dětmi rád, vyblbne se tam určitě víc, než doma s mámou. I kdybych byla časově flexibilní, tak mi to je k ničemu, protože si neumím představit, co dělat s patnáctiměsíčním batoletem. Někdy bych nejradši od všeho utekla :oops:

Taky bych někdy nejradši utekla, ten pocit znám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
12.2.19 10:16

@carola a proc ne? Venku je hnusne, zima. Ve skolce ma dopoledne pevne dany program a odpoledne maji uz i volnou zabavu takze se vic socializuje, seznamuje, dela si kamarady. Ja kdyz syna vyzvedavam po obede tak fnuka ze si nepohral. Kdyz ho vyzvedavam ve tri tak me posila domu at se vratim pozdeji ze si chce jeste hrat. Co doma? Kdyz ho vyzvednu v 5 tak v pul sesty si spolu zaciname stavet, pak hraje na fletnu, pak kreslime, delame logopedii a matiku ktera ho bavi a pak vecere, prectu pohadku a spi. Pro me je lepsi se mu intenzivne venovat 3 hodiny denne nez ho odbyvat v prubehu dne a venovat se mu intenzivne dyl jak 3 hodiny tak na to nemam. Pres vikend se stridame s manzelem a taky se diva na pohadky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
12.2.19 10:17

@ma-min-ka já mám do porodu ještě pět měsíců a někdy jsem tak šíleně unavená, že bych prospala celý den. Navíc malému teď rostou zuby :mrgreen:, takže se nespí ani v noci :srdce: Měsíc před porodem už je to opravdu jen čekání :hug:. Neboj, po porodu z toho stereotypu vypadneme :lol:. Pak nebudeme vědět, co dřív :kytka: odpočívej, ať nabereš síly :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
12.2.19 10:19

Ono je to hodně o tom, jaký si to uděláš. Tady na vsi moc lidí není a moc tady lidi neznám, jak nejsem odsud, ale teď postavilo hodně maldých rodin, takže jsem se s pár lidma seznámila. Teď se pomalu chystám na cvičení s dětmi, aybch poznala další maminky. Na jaře plánuju začít jezdit cvičit do města jak s malou, tak potom na jógu.

No a když je takhle škaredě, tak jsem vytáhla háčkování, pastelky, tak je svět hned veselejší, když si ho člověk dělá hezčí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová