Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@štáva píše:
Ahoj zije nekdo s cukrovkou chtela bych o tom hodit rec
Ahoj.
Asi by bylo dobré napsat i kterého typu - jednička, dvojka či těhotenská? ![]()
@štáva a jsi na lécích nebo na inzulínu?
Já jí mám, smiřovala jsem se s tím tak skoro rok a půl v sobě, veřejně to ví jen opravdu pár lidí.jsem na lécích zatím.
jak dlouho ji máte? I nebo II? zvládáte mít dlouhý cukr v normě? díky :-/
@Krychle Ja se tak kvuli jednomu panovi, se kterym jsem chodila po horach, seznamila s nizkosacharidovou dietou. Jemu diagnostikovali TII, nejake ty leky, atd…koupil si knizku, neco jako Reverse diabetes a zacal…v te dobe uz byl zcela bez leku a cukr uplne v norme. Krome te diety si pridal prave i ten pohyb. Pamatuju, jak jsem na nej zirala, ze i treba „blby“ mleko nemuze. Ted uz tak jim taky ![]()
@Lenka_Hal píše:
@Krychle Ja se tak kvuli jednomu panovi, se kterym jsem chodila po horach, seznamila s nizkosacharidovou dietou. Jemu diagnostikovali TII, nejake ty leky, atd…koupil si knizku, neco jako Reverse diabetes a zacal…v te dobe uz byl zcela bez leku a cukr uplne v norme. Krome te diety si pridal prave i ten pohyb. Pamatuju, jak jsem na nej zirala, ze i treba „blby“ mleko nemuze. Ted uz tak jim taky
aha, a můžeš napsat aspon pár věcí z té diety, o co jde
@Krychle omezeni sacharidu, skoro na minimum, sacharidy pouze ze zeleniny, zadne bezne prilohy, jako testoviny, ryze, knedliky z mouky. Zadne moucne pecivo, lusteniny. Jedeme v tom také
@Krychle Tak proste ty sacharidy nejis. Zadna mouka, pecivo, testoviny, ovoce jen minimalne a neco. Misto toho vic zeleniny, hodne vajicek, syru, seminek, orechu.
@Lenka_Hal tohle až řeknu doktorce na dia tak aby to s ní nekleplo. Ale mam v plánu to říct ve chvíli pokud řekne že výsledky lepší a pochválí mne jak je vidět že držím tu redukční dietu
![]()
@Markéta80 Zrovna posloucham tohle: https://www.youtube.com/watch?…
Mluvi tam i o dnesni medicine versus chronicke nemoce jako diabetes a LC.
@Lenka_Hal to znám, měla tam i diabetoložku a právě od té doby jsem si říkala že je snad první co tuhle stravu u diabetika chválí. Zatím budu mlčet až dle výsledků
Pokud by mne pochválila tak těžko pak řekne že to je špatně když by výsledky vykázaly zlepšení
Když to řeknu hned tak už pak se k výsledkům ani nevyjádří.