Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@JanaKr
Od té doby co mám sušičku, prakticky nežehlím, když to složím ještě teplé že sušičky, tak je to pěkné rovné. Jinak žehlení nesnáším a děkuju bohu že můj manžel není na košile…asi by si je žehlil sám ![]()
@Lucy75 píše:
ahoj, z toho mám trochu husí kůži..
mám ráda pořádek, ale tohle je dle mého antiseptická domácnost (packy od koček bych teda taky setřela)
chodíš, prosím tě, do práce!!???a VY nemáte doma vůbec žádnou poličku ani obrázek ani fotku!??? tak to je na terapii, promiň
PS : máš děti? žádný jejich obrázek v rámečku? žádná jejich fotka NIKDE!???na profilu - jiná domácnost - takže nemáš klasickou rodinu? sorry za dotaz, ale tohle je fakt moc.. 2× denně šudlit sprcháč PROČ proboha!??? máš koníčky, práci, čas s rodinou?Příspěvek upraven 10.05.20 v 19:05
Já jsem si teď uvědomila, že taky nemáme nikde žádný obraz nebo fotku v rámečku. Vlastně ani tu polici.
A nikdy mi to nijak divné nepřišlo. Ale zbytek příspěvku mě vyděsil tak jako tebe. ![]()
@fíkofka ano, pro me normalni umyt sprchac, vanu po kazdem pouziti. A okna kvuli kockam
@Peggy54 píše:
Kazdy den zametu, utru prach v celem dome, dvakrat denne sprchac, umyvadla, zachody zrcadla, vanu. Sporak kazdy den, troubu po kazdem pouziti. Ob den vysavam a vytiram (rucne), jednou tydne lednicka, spary, radiatory svitidla, kytky, knihy. Od dva tydny vymena luzkovin, myti skrinek a suplet v lince koupelne. Jednou mesicne okna. Zehlim, peru podle potreby. Dvakrat/ trikrat rocne objednavame firmu na sedacky, postele a koberce.
Nemam rada deleni ze kazdy den neco, tim se jeste udela vic bordelu na uklizenem. Ale nemame nikde zadne serepeticky, az na knihovny ani policky, obrazy, fotky a jine pracholapky
Ty nechodíš do práce? Tohle by žena s dětmi pracující na plný úvazek nemohla zvládat ani kdyby spala 2 hodiny denně. Promiň, ale ty jsi otrok své domácnosti. To mi připadá už jako nemoc.
Zkus aplikaci Clean my house, na každý den si dáš úkoly které budes moct splnit, rozvrhnout úklid do celého týdne (já toho třeba mám víc v pondělí, naopak středu jsem v práci, tak si tam už nedávám úkol žádný), do toho to to hlídá takové ty věci co se dělají jednou za čas, třeba že chces umýt ledničku po třech měsících, umýt koše co dva týdny a podobně. Postupně si to upravis tak aby ti to fakt vyhovovalo… Když si to pak hotové odskrtas tak tě to pochválí 😂 a je fakt je je průběžně fakt uklizeno a nemám pocit že nedělám nic jiného. A to máme barák přízemí a dvě patra.
Příspěvek upraven 10.05.20 v 19:27
@Anonymní píše:
A co přesně znamená „umýt sprcháč“?
Sterkou setrit dvirka, hadrou odtok a pripravkem na koupelnu a uterkou hadici, hlavici, korytko
Tak ja jsem asi strasny prase, uklid uz jsem doma vzdala. Cely den uklizim a pak prijdou deti a po pul hodine to tu zase vypada jak kdyz tu nikdo roky neuklizel. Takze ja na to kaslu, maximalne poustim pracku a mycku, vyndam nadobi, povesim pradlo. Cisty pradlo mam nahazeny v pradelnim kosi a kdyz deti nemaji co na sebe, tak me to konecne donuti jit a srovnat to a roztridit do skrinek. Okna myji, kdyz uz pres ne skoro neni videt 🤔 no jo no, jsem lenora lina, uklidit me donuti jen kdyz se ohlasi navsteva. ☹️️
@Peggy54 píše:
@fíkofka ano, pro me normalni umyt sprchac, vanu po kazdem pouziti. A okna kvuli kockam
Jako já když se vykoupu? Tak oplachnu pak zbylou penu vodou, u nasich pak dvirka od sprchy sjedu sterkou aby tam nezustala voda a nedělaly se kapky, teď koukám, že to máš asi podobně i když pečlivější Ja si představila, jak 2krat dene drhnes sprchac cifem a lestis kachlicky a dělalo se mi mdlo ![]()
@Peggy54 dvakrát denně jo? A vy máte doma veřejný sprchy kam vleže 67 lidi za den? 😂 Aby vám z té dezinfekce neslezla kůže 🙈 🙈
@Barbboraaa trva nam nekolik minut nez zacne tepla, tak kdyby tam nahodou nejaka zbyla dezinfekce byla, tak to trysky splachnou.
@Peggy54 Nechci se tady do tebe nějak pouštět, ale musím se taky zeptat
Prach utíráš všude každý den? Ty ho tam opravdu máš druhý den znovu? Mně připadá, že u nás se bůh ví proč práší dost, ale na každodenní utírání to teda není, nebo mám asi nízký práh vnímání bordelu ![]()
Máme menší přízemní domek, uklízím každý den jednu místnost pečlivě a ostatní jen proletím povrchově. Většinou tu jednu místnost zvládnu dopoledne za půl - tři čtvrtě hodiny čistého času (bez odbíhání k dětem atp.) a ten povrchový úklid zbytku se snažím stihnout během přípravy oběda, třeba než se mi provaří omáčka, upeče maso nebo uvaří příloha, abych pak odpoledne měla už komplet volné pro rodinu, zahradu a koníčky. Prádlo dělám většinou večer u TV. Víc jak hodinka denně se mi obětovat nechce a jeden den (většinou sobota) se snažím mít úplně bezúklidový. I když někdy mě štve, že to tady vlastně nikdy není vše tip top, já mám pořádek ráda, ale bohužel jsem na to asi moc líná a je mi i líto času ![]()
Jednou tydne to vezmu dukladneji, koupelna, prach, vysat, vytrit. A jinak s muzem tak nejak prubezne uklizime, co kde vidime, drobky, kapku na sporaku, skvrny na zrcadle apod. Vysledkem je, ze si muzeme kdykoliv pozvat navstevu a nemusi tomu predchazet hodina uklidu, aby to tu nevypadalo jak v tanku
Já nemám děti a hodně času trávím v práci, tak moc netuším, kde se ten svincik bere, ale delam to tak, že většinou přes týden úklid neřeším vůbec, nebo jen rychle poklidim rozházený věci. Většinou uklízím buď ve čtvrtek, abych měla klid a volno, nebo o víkendu. A systém mám takovej, že jedu po místnostech. Prostě to udělám jednou za týden pořádně, než každej den něco.
Nemám ráda nepořádek, a proto uklízím průběžně. Vracím věci na jejich místo, uklidím kuchyni po vaření, když je plný koš, nakrmím pračku, 1× týdně zalévám květiny, vysávám, utírám prach a vytírám.