Jaký máte systém uklízení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
105953
10.5.20 22:07
@Peggy54 píše:
@fíkofka ano, pro me normalni umyt sprchac, vanu po kazdem pouziti. A okna kvuli kockam

Tak pokud s tim neprudis okolí, každý má nějakého koníčka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
10.5.20 22:15

@Venetia to fakt ne, ale my se nenavstevujeme s nikym u nikoho doma krom rodiny, a i kdyby ano a byl tam provozni neporadek tak se z toho nepo ;) jedinny co prudim tak je chlap kdyz po nem sbiram tu jeho cesticku pouziteho obleceni :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
10.5.20 22:19

@JanaKr.
Nám se vešla až po rekonstrukci a na úkor místa v komoře. Máme pračku a na ní sušičku. Ale taky mám dva malé kluky, jeden ještě na plenách, částečně latkuju a to je požehnání fakt…

@Sedmnactnulajedna
Mě za velký úklid taky nikdo nezaplatí. :mrgreen: Bydlíme tu všichni, budou se prostě zapojovat stejně jako já s manželem. Dle svych možností samozřejmě. Ale platit za úklid a to ani generální jim fakt nebudu…

Zatím jsou teda fakt malí. Ale i ten dvouletak má prostě svoje povinnosti a nejede přes to vlak, jen mu někdy pomáháme třeba s večerním úklidem když už je unavenej. Ale zapojí se vždy… Mimino nedělá nic, jen všude slinta :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
10.5.20 22:20

@Lara Farseer podle TD jsem uklízela na rodičáku, po nástupu do práce už to nějak nestíhám..
zakladatelko, systém nemám, možná proto máme věčně bordel.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
10.5.20 22:51
@Anonymní píše:
No tak já taky po dojezení setřu stůl, umyju nádobí a poklidím linku a sporák po vaření. Nebo když se mi podaří něco rozsypat, rozlít, hned to zlikviduju. To snad ani za úklid nepovažuju. :mrgreen: Kdybych to nechávala být a pak to nějak chtěla dohánět, tak by mi z toho asi hráblo. Spíš mi jde o věci jako utírání prachu, drhnutí koupelny, luxování, vytírání, větší úklid kuchyně, vymetání pavučin, mytí oken… :poblion: :lol:

Ja do toho zahrnuju prave i takovehle dalsi uklidy. Vidim, ze koupelna potrebuje vytrit a zrcadla vylestit, hned to rucne udelam. Je prach na pocitaci, hned to setru a vezmu rovnou cely obyvak, smetu drobky pod stolem a rovnou vezmu i rohy, kde se hromadi prach, pred nakupem je prazdna lednice, tak ji zkouknu a setru, obed se vari, tak prevliknu dve postele atp… okna a luxovani je kategorie velky uklid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
10.5.20 22:55

@Lara Farseer
To byla vylozene reakce na „mozna bychom si meli poridit uklizecku“, v tom pripade by ta dotycna rodina platila. Znam jednu rodinu, co tam takhle funguje obcasny babysitting, kdyz jdou treba rodice do divadla nebo tak. Penize za tyhle specialni hlidaci akce jdou sestnactilete dceri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.20 23:00

@Lara Farseer Tak jsem si našla tu Fly Lady a teda, to je blbost. 8o Podle toho mám v pondělí něco poklidit a zbytek týdne řešit telofonáty, jídelníček (? :mrgreen: ), plánovat dovolenou, platit složenky a uklízet kabelku? :lol:

• Citovat
  • Upravit
1079
10.5.20 23:12
@Peggy54 píše:
Kazdy den zametu, utru prach v celem dome, dvakrat denne sprchac, umyvadla, zachody zrcadla, vanu. Sporak kazdy den, troubu po kazdem pouziti. Ob den vysavam a vytiram (rucne), jednou tydne lednicka, spary, radiatory svitidla, kytky, knihy. Od dva tydny vymena luzkovin, myti skrinek a suplet v lince koupelne. Jednou mesicne okna. Zehlim, peru podle potreby. Dvakrat/ trikrat rocne objednavame firmu na sedacky, postele a koberce.
Nemam rada deleni ze kazdy den neco, tim se jeste udela vic bordelu na uklizenem. Ale nemame nikde zadne serepeticky, az na knihovny ani policky, obrazy, fotky a jine pracholapky

Vzdycky me hrozne prekvapi, kdyz lidi, ktery jsou zjevne dost pintlich na uklid, nemaj problem valet se nekolik hodin denne ve 2 tejdny starym potu a odumrelejch koznich bunkach. Pro me je prevlikani postele zrovna presne ta vec, kterou udelam alespon jednou za tejden, i kdybych mela mit ve zbytku domacnosti vybouchnutou atomovku (coz se teda nedeje, protoze se v zabordelenym byte necitim dobre, ale kdyby, tak radsi vymenim lozni, nez bych drhla treba lednici, ve ktery je vetsina veci stejne bud zabalena, nebo se pred pozitim meje / tepelne upravuje)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
11.5.20 01:01

@marzanna no jelikoz spime s muzem denne jen kolem 5-6 hodin, sex je v posteli vyjmecne, zadne vyvalovani se, mlsani v posteli nepraktikujeme, tak mi to prijde adekvatni. pokud se nekdy v lete stane ze se propotime tak to rano stahuju. Na lednicku jsem pedant, nikdy nevim co si z kramu pritahnu, takze radeji ve svem potu, nez v cizi bakterii ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
11.5.20 01:33

My mame doma predevsim rozdelene cinnosti, takze treba ja mam na starosti napr. uklid koupelny, wc, utirani prachu, pradlo (pracka, susicka, driv zehleni), manzel vynaseni kose, vysavani, vymenuje klec kralikovi, dvakrat rocne okna, nadobi bud on nebo mycka (vetsinou)… vareni, vytirani apod, delame oba… tak nam to vyhovuje… jinak tedy kazdy den proste udelame neco a porad to vypada, ze je cca poradek, pritom se nijak nepredrem, i kdyz mame byt skoro 100m2… obcas mame zasek, ze se nam par dni nechce delat nic a pak dohanime… ted jsme dodelavali pokojicek pro malou a toho bordelu na chodbe :D tesim se, az se to (nejlip samo, ze) protridi a povyhazuje :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
11.5.20 01:42
@Peggy54 píše:
@marzanna no jelikoz spime s muzem denne jen kolem 5-6 hodin, sex je v posteli vyjmecne, zadne vyvalovani se, mlsani v posteli nepraktikujeme, tak mi to prijde adekvatni. pokud se nekdy v lete stane ze se propotime tak to rano stahuju. Na lednicku jsem pedant, nikdy nevim co si z kramu pritahnu, takze radeji ve svem potu, nez v cizi bakterii ;)

To je pořád 70-90 hodin v jednom a tom samém kusu textilu. Ne, to bych prostě nedala :-D Nicméně to je asi fakt jenom moje specifikum, pamatuju si tady diskuzi, kde většina uváděla četnost převlíkání postele mezi 2-4 týdny. U vás mě to jenom překvapilo v kombinaci s četností těch ostatních věcí (2× denně sprcháč, každý měsíc okna, každý den prach, co týden lednice a radiátory,…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
11.5.20 01:55

@marzanna asi je to tim, ze postel oproti ostatnim pouzivame minimalne.. lednicku denne opatlama treba 15×, do postele chodime fakt kdyz unavou nevidime a padnem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
11.5.20 06:15
@fíkofka píše:
@Lara Farseer mně se tam hrozně líbí ty úkoly měsíce. Čistý dřez je prostě nejlepší nakopávač pro uklizený byt :potlesk:

Tak třeba tu teorii čisteho dřezu třeba vůbec nechápu. Kdybych měla v bytě bordel ( jakože někdy i mívám 😀) tak pro mě je nakopávač k úklidu vyluxovano a vytřeno. A úplně nejlepší je, když vyluxuje a vytře chlap a já se pak můžu věnovat takovému tomu skutečnému pořádku, aby bylo vše na svém místě, umyté, utřený prach atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
11.5.20 06:50

@marzanna, mám známou, u které se dá z podlahy jíst. Když jsem u ní na návštěvě, tak mám obavu, že jí ten byt zašpiním. :oops: :jazyk: Ale povlečení mění 1× za měsíc. Ona hrotí prach.
Já měním 1× za dva týdny. Na častější nemám ani kapacitu. Aktuálně se mi zdá, že nic nezvládám. Jsem 2× týdně do 17:00 hodin v práci, pak následuje dodělání věcí do školy (kontrola, vysvětlení, co nechápou apod.). Když uklidím linku, dítě si jde dělat kakao. Mléko rozlije, kakaový prášek většinou rozsype. Sice uklidí, ale ne tak dobře. :jazyk: :roll:
Jsem ráda, že koupelnu a WC stihnu 1× za týden a byly doby, kdy jsem je uklízela denně. Jak jsem začala chodit do práce, tak to bylo 2× týdně.
Myčka u nás jede každý den. Někdy i vícekrát. Sporák uklízím vždy večer. Dřez taky.
Vysávat bych potřebovala každý den. Děti vysají, ale mě se zdá, že to vypadá, že nevysály vůbec. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
11.5.20 06:57

@Persefona
Mám úplně to samé, základ jsou podlahy. Držím se hesla, že má být uklizeno, ale ne ve stylu sterilní prostředí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný