Jaký máte systém uklízení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3990
11.5.20 12:00

@Nimie
Nevezme kraje a rohy. A i když jsme se snažili mít spíš volnější prostor, tak s dětmi se to samozřejmě trošku zaneradilo a je toho na zemi víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31527
11.5.20 12:16
@Lara Farseer píše:
@Nimie
Nevezme kraje a rohy. A i když jsme se snažili mít spíš volnější prostor, tak s dětmi se to samozřejmě trošku zaneradilo a je toho na zemi víc…

Aha, to je zvláštní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.20 14:11

@Nimie Luxovat několikrát denně. 8o Celkem mě tady ode všech překvapila ta důsledná péče o podlahy, navíc třeba v kontrastu s četností převlekáním ložního.

Já na podlahy tak důsledná nejsem, stejně se tady chodí i v botech, pes přebíhá mezi zahradou a domem…

• Citovat
  • Upravit
845
11.5.20 14:16

@KimL

Mě přijde zbytečný i to vytírání 2× do týdne. Já to dělám jednou týdně, mám dva kocoury, takže je někde sem tam pár chlupů. Ale vůůbec mě to netrápí. Prach taky tak jednou v týdnu a když se mě nechce nebo není čas, tak to nechám na jindy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.20 14:18

@Nimie
To co jsi v textu zvýraznila mi nijak nevadí, jen tím zkrátka (s výjimkou pračky) nedisponuji.
Kdybych měla možnost si zařídit domácnost, samozřejmě bych uvažovala o tom, jak to udělat co nejlépe s ohledem na údržbu. Ale musím prostě pracovat s tím, co tady je a není.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.5.20 14:21

V byte vytiram 1 krat do mesice. Kuchyn vytiram 1 krat za 10 dni.
Za to ale luxuji kazdy den.
Vyzouvame se pred bytem.
Zvirata nemame.

• Citovat
  • Upravit
31527
11.5.20 14:22
@Anonymní píše:
@Nimie Luxovat několikrát denně. 8o Celkem mě tady ode všech překvapila ta důsledná péče o podlahy, navíc třeba v kontrastu s četností převlekáním ložního.

Tak na podlaze je denně bordel a fleky (a bordel podlahy ničí kromě toho že to není příjemné), do postele uleháme čistí :nevim: :mrgreen: tak tu stačí normálně převléct třeba jednou týdně. Ale jinak samozřejmě pokud by mi tam skákal třeba špinavý pes se stejnou intenzitou s jakou běhá po té podlaze, tak tu postel taky budu převlíkat denně :mrgreen:

@Anonymní píše:
Já na podlahy tak důsledná nejsem, stejně se tady chodí i v botech, pes přebíhá mezi zahradou a domem…

Aha, no to je právě ono :) my doma v botech nechodíme, většinou bosky, max. v pantoflích. Mezi domem a zahradou přebíhají všichni včetně psa po většinu roku a zvlášť když je horší počasí, tak se sem prostě velmi snadno natahá bordel který pak akorát křupe pod nohama. Nebo je to jenom „bahno, hlína“, prostě cokoliv co je sice fajn když je venku, ale není úplně příjemné po tom chodit doma nebo se v tom válet.

Ale je fakt že já hlavně dost často neluxuju nárazově. Prostě přijdeme z lesa z procházky - v předsíni zůstne bordel z bot, tak pošlu vysavač vysát. Vařím, něco se mi vysypalo nebo i jen tak když uklízím linku, tak pošlu vysavač vysát drobky na zemi v kuchyni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
11.5.20 14:24
@Nimie píše:
Fakt ti nezajede všude? :think: jakoby nám asi jediné co nevezme je třeba za nábytkem u zdi a tak, ale tak to jsou místa která tak nějak luxuju jednou za delší čas protože se to fakt potom musí odsunout. Jinak obyč vysavač už vytahuju jen na auta :mrgreen:

Asi záleží jaký, náš robovysavač dělá i rohy, má na to speciální kartáček, ale bohužel to nedokáže suplovat vytírání. I tak jsem ale docela v šoku, kolik toho třeba tři dny po vytírání dokáže posbírat.

• Citovat
  • Upravit
31527
11.5.20 14:28
@Anonymní píše:
@Nimie
To co jsi v textu zvýraznila mi nijak nevadí, jen tím zkrátka (s výjimkou pračky) nedisponuji.
Kdybych měla možnost si zařídit domácnost, samozřejmě bych uvažovala o tom, jak to udělat co nejlépe s ohledem na údržbu. Ale musím prostě pracovat s tím, co tady je a není.

Jasně, chápu… :kytka: tím pádem platí to co jsem psala. Promysli co všechno kdy potřebuješ dělat, promysli jestli by nestálo za to nějaké to vybavení postupně pořídit (protože to zefektivnění přeci není záležitost chvilky, cílem je to postupně zlepšovat a zlepšovat) a do té doby zkus na všechny činnosti aplikovat některý ze systémů který ti umožní to udržovat průběžně. Nicméně super efektivní to bohužel mít nebudeš, protože ty věci tak jako tak udělat musíš pokud to na někoho/něco nezdeleguješ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31527
11.5.20 14:29
@Lalelale píše:
Asi záleží jaký, náš robovysavač dělá i rohy, má na to speciální kartáček, ale bohužel to nedokáže suplovat vytírání. I tak jsem ale docela v šoku, kolik toho třeba tři dny po vytírání dokáže posbírat.

Jj, náš to taky zvládá v pohodě, proto mě to překvapilo :kytka: na vytírání je robomop :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
11.5.20 14:33
@Nimie píše:
Jj, náš to taky zvládá v pohodě, proto mě to překvapilo :kytka: na vytírání je robomop :)

máš ten mop doma? Já na ně četla docela nic moc reviews a přišlo mi, že zdaleka nejsou tak vymakané jako ty robovysavače. Třeba to, že si neumí vyždímat ten hadr a v zásadě ti vytřou barák jedním pidi hadrem.

• Citovat
  • Upravit
Katastrofaobecna
11.5.20 14:38

My jsme chlupatá domácnost. Takže když chci hezký sex, to znamená ne rychlovku převleču postel - 1× týdne (na zbytek stačí rychlovka).
Každé ráno pustím roombu, promiň ale mohu tě utěšit, mám drahou ale na dnešek už starou a dnes by už stála jen pár tisíc :) Zato nesnáším vytírání, to dělám tam jednou za 14 dní, kde je krize použiji aku vysvač se stíracím systémem.
Jednou za 14 dní okna (pyl je prevít).
Linka se uklízí průběžně, prostě jak dojede myčka, naskládá se další, setře se linka, vyčistí dřez, odsavač, varná deska. Mám ráda vlhké ubrousky, když už je mám v ruce jdu a vezmu parapety a další plochy kam sedá prach.
Jednou týdně čistím sedačku vlhkou houbičkou, jinak ji jen tak průběžně vezmu ručním vysavačem kvůli drobkům a chlupům.
Koupelny mají velký úklid taky jedenkrát týdně, jinak prostě u čištění zubů vezmu umyvadla, když se myju ve vaně umyju ji po sobě, jak se sprchuji, tak při působení kondicionéru vyčistím sprcháč průběžně.
V kumbále je pračka a sušička a spousta dalších věcí, aby to nebylo ve zbytku bytu.

• Citovat
  • Upravit
31527
11.5.20 14:50
@Lalelale píše:
máš ten mop doma? Já na ně četla docela nic moc reviews a přišlo mi, že zdaleka nejsou tak vymakané jako ty robovysavače. Třeba to, že si neumí vyždímat ten hadr a v zásadě ti vytřou barák jedním pidi hadrem.

Nemám, nemám, na ten který bych chtěla zatím není :mrgreen: mám vyhlídnutý jeden který spolupracuje s robovysavačem, domlouvá si s ním místnosti apod. Je fakt že s těma hadrama to není žádný zázrak, ale to by mi nevadilo. Jsem zvyklá se s tím poprat - mám ruční mop na podobném principu. Co mě na tom spíš štve a částečně odrazuje je to že jednak nádržka na vodu není až tak zázračně velká a jednak není až tak rychlý. Tím že vytírám fakt prakticky denně, tak nevytírám vyloženě tak že bych se štvala s každým růžkem. Prostě narychlo beru hlavní plochu. Máme všude matné podlahy takže ani nemusím řešit směr, lesk, nic, prostě hlavně aby to bylo čisté. Tím pádem mi to zabere tak málo času že je otázka jestli by mi robomop byl v tomhle nápomocný.

Nicméně spíš mi šlo o to že robovysavač jako takový to vytírání určitě nenahradí, když už tak ten mopovač. Ale samozřejmě ten není tak vymakaný že by se o to člověk prakticky vůbec nemusel starat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
11.5.20 15:06

@Nimie já právě spoléhám na to, že za pár let to bude tak vymakane, že člověk vypustí mopo-robutka a hodí si nohy na stůl :mrgreen: úklid = můj úhlavní nepřítel

• Citovat
  • Upravit
31527
11.5.20 15:16
@Lalelale píše:
@Nimie já právě spoléhám na to, že za pár let to bude tak vymakane, že člověk vypustí mopo-robutka a hodí si nohy na stůl :mrgreen: úklid = můj úhlavní nepřítel

No pokud uklízíš každý den a nevadí ti 1 - 2× slézt ze židle a vyměnit hadr u mopu, tak už to právě funguje i teď. Dáš „ukliďte dům“ a oni si to přeberou 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný