Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Michelle_M tak jelikoz nemame ty police, vytryny a serepeticky, tak ty dve patra zaberou tak max pul hodky na ten prach, na parapetu jsou nikdy nekoncici kocici chlupy, staci kdyz se rozebehne tak z nej vsude litaj chlupy. Nevim cim to je byt visaci lustry a stojaci lampy utiram denne tak rano tam nanos je, pak tri stolky a vymetu rohy stropu.
@Michelle_M já bych taky teď mohla prach utírat denně, jak je venku hromada pylu a pořád větrám, tak mám doma prach furt. Jen v obýváku teda, tam mám okna do ulice, tak ještě bordel z toho. Ale nedělám to, stačí jednou za týden a mám úplně žlutej hadr z toho. V práci utírám prach vždycky v pátek a taky tam toho je teď strašně moc, už v pondělí po utření tam je zas vrstva a to máme zavřený okna. Takže věřím, že pokud je někdo na to háklivej, tak v tomhle období si mákne.
@Azeretereza Jo, ten žlutej hnus utírám skoro každý den. Stačí chvíli větrat a je naprášeno.
Ja jsem ukázkový bordelář, u mě se musí hlásit návštěva předem. Chodím do práce a mam většího psa, co líná snad furt. Šetřím na robotický vysavač, protože mám pocit, že se z chlupů zbláznim. Myčku nemám a mytí nádobí nenávidím, takže to je taky katastrofa. Prach utiram, když už ho vidím, koupelnu, tak 1-2× týdně. Postel prevlekam jednou za 1-2 tydny, protože pes. Peru, když nemám čistý spoďáry.
a nejvíc uklízím, když má přijít návštěva. Mamka byla pedant na úklid a já k tomu chytla dočista odpor, radši dělám naprosto cokoliv, hlavně neuklizet. ![]()
@nozu píše:
Jednou týdně chodí paní na úklidAle to jsi asi číst nechtěla.
Upřímně, také nad ní přemýšlím. Jenže se celkem bojím, pustit sem cizí ženskou. Plus, aby byla fakt pořádná. Kdes sehnala
Příspěvek upraven 10.05.20 v 20:12
Uklid povazuju za vylozene ztraceny cas. Jsme zvykli nedelat moc bordel, ji se u stolu, veci se uklizi hned po pouziti, nadobi odnasi do mycky, kdyz zahlidnu bordel, smetu, seberu, setru, vycistim behem minuty. Velky uklid jednou za nekolik tydnu, zapojuji se i deti. Zehlim jen par svych kousku, tesne nez si je beru na sebe. To mi zabere tak dve hodiny za rok. Peclive vesim, ze snur sundavam v momente, kdy vim, ze to budu moct hned slozit, aby se to zbytecne nezmackalo.
Tzn. domov se neustale udrzuje, ale takovy ten opravdovy, otravny uklid se dela jen malokdy.
Navstevy nezridka komentuji nasi uklizenou domacnost. A to kvuli navstevam neuklizime.
Pri detailnim pohledu to ale samozrejme ma vady, coz me nestve, protoze co oci nevidi…
Pani na uklid je urcite prakticka vec. Kdo ale ma ne uplne male deti, muze zvazit nabidnout praci uklizecky jednou za cas jim. Treba by udelaly stejnou sluzbu, penize by zustaly jim a nemusel by chodit nikdo cizi. Mluvim jen opravdu o velkem uklidu, drobne, bezne ukony bych rozhodne neplatila.
@vejilka je to super. Já ji sehnala před lety přes kamarádku. Nejdřív chodila jen žehlit, pak na pravidelný úklid, cca půl roku mi dělala chůvu a hospodyni, než dítě nastoupilo do jeslí. Je to poklad. Pro nás to je člen domácnosti. Jen je to trochu nevýchovné, protože děti měly tendence prohlašovat, že se uklízet nemusí, když přijde Pavla
Ale to jsme si vyjasnili.
@Lara Farseer Taky jsem o tomhle zázraku slyšela, ale nám by se domů nevešel. Máme pračku s horním plněním a sušičku bych už neměla kam dát. Hodně lidí prý dokáže oblečení pověsit tak, že se nemusí žehlit. Tento dar mi byl odepřen. ![]()
@JanaKr ve starém bytě jsem měla sušičku v kuchyni pod linkou, protože se mi nevešla do koupelny. Je to můj nejmilejší domácí spotřebič. Žehlení se smrsklo na halenky a košile. Jinak nic nežehlíme.
@nozu Tak mně se bohužel pod linku nevejde, takže budu pořád špačkovat, jak je žehlení děsné. Nebo se budu modlit, aby se vrátila doba Adama a Evy a nosily se listy.
Já jednu týdně dělám vetší uklid (trvá to asi 2-3dhodky) tím myslím umýt koupelnu, wc, utřít prach, vytřít, povysávát, umýt důkladnějí kuchyň… ale jednou je to umýt lednici, podruhé utřít dvířka linky zvenku, pak zase nějaký šuplík uvnitř, srovnat špajz… A přes týden prostě ob den umýt wc, obden umýt umyvadlo. Prádlo prát třeba denně menší pračku než to nechat nahromadit. A tak nějak to udržovat. Mít stále poklizeno. Každý den tomu dát třeba půl hodky. A jedno za ten týden ty 2 hodky. A pak mám takové ty jarní, podzimní, vánoční… to to vezmu z grunta…odsouváme gauče, ledničku, pračku, myju pod linkou nad linkou, okna… to jsou věci co jsou tak 3-4 do roka. Ale nikdy ne vše v jeden den, že bych se strhala… je den co prostě myju okna ( ty myju dvakrát ročně) zabere to dvě hodky. Takže prostě si to rozvrhnu tak nějak.
@Sedmnactnulajedna píše:
Uklid povazuju za vylozene ztraceny cas. Jsme zvykli nedelat moc bordel, ji se u stolu, veci se uklizi hned po pouziti, nadobi odnasi do mycky, kdyz zahlidnu bordel, smetu, seberu, setru, vycistim behem minuty. Velky uklid jednou za nekolik tydnu, zapojuji se i deti. Zehlim jen par svych kousku, tesne nez si je beru na sebe. To mi zabere tak dve hodiny za rok. Peclive vesim, ze snur sundavam v momente, kdy vim, ze to budu moct hned slozit, aby se to zbytecne nezmackalo.
Tzn. domov se neustale udrzuje, ale takovy ten opravdovy, otravny uklid se dela jen malokdy.
Navstevy nezridka komentuji nasi uklizenou domacnost. A to kvuli navstevam neuklizime.
Pri detailnim pohledu to ale samozrejme ma vady, coz me nestve, protoze co oci nevidi…
No tak já taky po dojezení setřu stůl, umyju nádobí a poklidím linku a sporák po vaření. Nebo když se mi podaří něco rozsypat, rozlít, hned to zlikviduju. To snad ani za úklid nepovažuju.
Kdybych to nechávala být a pak to nějak chtěla dohánět, tak by mi z toho asi hráblo. Spíš mi jde o věci jako utírání prachu, drhnutí koupelny, luxování, vytírání, větší úklid kuchyně, vymetání pavučin, mytí oken…
![]()
@JanaKr píše:
@Lara Farseer Taky jsem o tomhle zázraku slyšela, ale nám by se domů nevešel. Máme pračku s horním plněním a sušičku bych už neměla kam dát. Hodně lidí prý dokáže oblečení pověsit tak, že se nemusí žehlit. Tento dar mi byl odepřen.
Já teda nezehlim skoro vůbec, letos jsem žehlila jednou. Dobře to povesim a pak hezky slozim a mám většinu věcí na tělo, tak se to vyhladí přes den. Nemám na to nervy. Když už něco musím žehlit, tak to vezmu, vyzehlim na zemi a hotovo.
Děkuji zatím všem za reakce.
Je taky dost možné, že to prostě hrotím a pozoruji a kdybyste přišly k nám, viděly byste prostě normální barák. ![]()
Občas si vzpomenu na některé lidi, ke kterým když jste přišli, tak jste se lepili doslova k podlaze, když se vám teda podařilo vůbec nějaký kus podlahy v tom bordelu na zemi najít
, vše upatlané, koupelna zanedbaná, ani nádobí nebylo pořádně umyté… Ale oni byli úplně v klidu a v pohodě vás tam pozvali na návštěvu. ![]()