Jaký máte TK v poradně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16694
22.3.11 22:10

Nízký tlak je v pohodě. Sice se ti může motat hlava, já jeden čas padala jak švestka (to jsem nebyla těhu), ale dr. mě vždycky říkal, buďte ráda za nízký, nedostanete infarkt ani mrtvici. S nízkým se obvykle nic nedělá, jen doporučení dát si kafe nebo panáka (což panák v těhu nejde), protože kdyby do něj rejpali, mohl by se přehoupnout na vysoký a to už problém je. Tak mi to dr. vysvětloval :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
22.3.11 22:11

Jojo syndrom bílého pláště dělá své :roll:
Já normálně s nízkým tlakem tak, že se všichni doktoři vždycky divili, že ještě stojím na nohách jsem v těhu měla tak 130-85/90. Důležitý je ten spodní, jak už tady zaznělo. Můj doktor už mě při spodním 85 chtěl ládovat práškama a ke konci těhu posílal do nemocnice a honil pořád po kontrolách tlaku :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
22.3.11 23:54
PeťulaK píše:
Weru píše:
Ja mela 160/110 , po prascich 150/100 ted snad uz i nizsi. Ja jsem si myslela, ze mam taky syndrom bileho plaste, ale MUDr mi rekla, ze bych tlak mela max 140/90. Takze si myslim, ze ty mas tlak v poradku, jen ty bile plaste te asi zlobi :) :mrgreen:

No nevím, já měla stoprocentně syndrom bílého pláště a tlak jsem měla i vyšší než 140/90. Asi z důvodu prvního neúspěšného těhu. U dr. tlak vždycky 140/90, 150/100, 160/100 v 38.tt a to už si mě nechali v porodce a doma jsem si měla měřit a tam jsem mívala spíš nižší 110/70 atd!! Ale celé těhu jsem chodila na kontroly na kardiologii a brala magnézium. I v té porodnici mi ho ještě týden před porodem cpali horem dolem!!!

Příspěvek upraven 22.03.11 v 19:49

Tohle me zajima. Takze pokud mam vyssi tlak, mela bych uzivat magnezium??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzka333
23.3.11 00:12

kvůli eklampsii v prvním těhotenství jsem s tlakem hlídaná, ve druhém těhotenství jsem chodila i do spešl poradny, teď zatím ne
hraniční tlak je 135/85, ale překročení by mělo být opakované a měřené v klidu (obvykle na levém boku), aby to něco znamenalo ;)
taky v té poradně říkali, že při měření bych neměla mluvit - to se málokde dodržuje :nevim:
jinak mám ukázkový a potvrzený syndrom bílého pláště - měřím se doma 3× denně, teď i minule jsem měla holtera (měření 24hod po 15min) - v ordinaci mám „rekord“ 160/100, tak nevím, jestli lze takto říct, že tohle už sy bílého pláště není :think:
na konci druhého těhotenství mi nakonec ten tlak vystoupal a brala jsem léky (vasocardin, dopegyt), magnézium vůbec, ani ho nikdo nezmiňoval :think:

tolik moje zkušenosti 8-)

• Citovat
  • Upravit
8911
23.3.11 00:21
Weru píše:
PeťulaK píše:
Weru píše:
Ja mela 160/110 , po prascich 150/100 ted snad uz i nizsi. Ja jsem si myslela, ze mam taky syndrom bileho plaste, ale MUDr mi rekla, ze bych tlak mela max 140/90. Takze si myslim, ze ty mas tlak v poradku, jen ty bile plaste te asi zlobi :) :mrgreen:

No nevím, já měla stoprocentně syndrom bílého pláště a tlak jsem měla i vyšší než 140/90. Asi z důvodu prvního neúspěšného těhu. U dr. tlak vždycky 140/90, 150/100, 160/100 v 38.tt a to už si mě nechali v porodce a doma jsem si měla měřit a tam jsem mívala spíš nižší 110/70 atd!! Ale celé těhu jsem chodila na kontroly na kardiologii a brala magnézium. I v té porodnici mi ho ještě týden před porodem cpali horem dolem!!!

Příspěvek upraven 22.03.11 v 19:49
Tohle me zajima. Takze pokud mam vyssi tlak, mela bych uzivat magnezium??

Magnézium na tlak snad né, to slyším prvně… :think: Já jsem dnes v poradně měla 110/70, mívám tlak spíš nižší. Sestra nic neříkala, jen se divila, že jsem od posldní poradny (za měsíc) přibrala 4 kg. :mrgreen: No jestli to půjde takhle dál… :zed:

Magnézium ale beru, protože se doktorovi zdá malej dole nějak napěchovanej a jeho slovy: „je to tam tonizovaný, berte to magnézium“. No nevím, co je tonizovaný, ale kdyby mělo magnézium ještě snižovat tlak, tak při tom mým, by mi ho asi neradil.

Btw, Weru, když tě tu tak vidím, tak jsem si nemohla nevzpomenout na tvůj boj s doktorkou ohledně „zamlklého těhotenství“. :lol: Tak co fazolky, vyvíjí se pořád obě? Nic se nepokazilo a budou to dvojčátka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
23.3.11 07:59

Já brala na tlak magnezium. I v nemocnici mi dávali kapačky s magnezkem, ať tlak rychleji klesne. Ono to magnezko v těhotenství, myslím, nikdy neuškodí, je to proti křečím, vysokému tlaku a zřejmě předčasnému porodu. Na kontrolách v porodnici mi řekli, ať ho už vysadím, abych vůbec porodila. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
23.3.11 08:04

můj max.tlak je 145/85 jinak je to kolem 135/80 +- A ten nejnižší 110/70

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
23.3.11 08:33
draga píše:
ahoj…já jsem normálně zjistila, že mám syndrom bílého pláště…v poradně tlak vždycky přes 140/90 doma 110/60 …doktor to o mě věděl, nechal mi měřit tlak doma a věděl, že jsem psycho tak to neřešil…pak jsem nastoupila do poradny v nemocici a říkala jsem to sestřičce a ona měřila tím klasickým rtuťovým…něco mi vyprávěla…a pak povídá vidítě máte krásnej tlak 120/60 …takže záleží jeslti to máš taky psycho jako jsem mívala já…nebo fakt zvýšený …to pak řeší

Měla jsem to úplně navlas stejně - včetně toho, že mě kvůli tlaku poslali do poradny do nemocnice, kde mi nikdy víc než 110/75 nenaměřili, a divili se, proč mě tam dr. posílá s tlakem.

Mg jsem brala taky, a potom poslední 2 týdny Dopegyt, přestože spodní tlak nikdy nebyl ani 90.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8049
23.3.11 12:08
barah píše:
Já brala na tlak magnezium. I v nemocnici mi dávali kapačky s magnezkem, ať tlak rychleji klesne. Ono to magnezko v těhotenství, myslím, nikdy neuškodí, je to proti křečím, vysokému tlaku a zřejmě předčasnému porodu. Na kontrolách v porodnici mi řekli, ať ho už vysadím, abych vůbec porodila. :-)

jj, já taky brala celé těhu magnézko. I když tím, že jsem měla ten tlak vysoký většinou jen opravdu při návštěvě Dr., tak jsem to doma odrbávala. Ale pak když už si mě nechali v tom 38.tt v porodce kvůlí TK 160/100, tak mi ho cpali až do porodu 2-2-2. S tím, že už mi na ten závěr nebudou nasazovat žádné léky (i přesto, že při té hospitalizaci už byl pak tlak zase v normě :nevim: ).
Nakonec přistoupili k vyvolávání a to na mě vůbec nezabíralo. Po 5 dnech vyvolávaček mi prdla voda, já 24 hodin v bolestech jsem se neotvírala, takže to stejně skončilo SC. Dr. mi pořád tvrdila, že nemám ty správné kontrakce na to, abych se otvírala (ale já nevěděla co jsou správné kontrakce, když jsem měla bolesti jako prase pak už po 3 min. a stejně nic). Ptala jsem se jí na to, jestli to nemůže být tím magnézkem, protože se jindy předepisuje proti tvrdnutí apod. a vím, že v tak pozdním těhu, už se ani nedává. A na to mi ona řekla, že rozjetému porodu magnézko rozhodně nemůže zabránit. No ale mi prostě děloha odmítala spolupracovat, jak tvrdila primář před tím, než roznesl verdikt o SC ) :nevim: A já si právě myslím, že v tom ten horčík mohl mít trochu prsty :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20507
23.3.11 17:09

ahoj krevni tlak mas v poradku tak jak ma byt ja mela preeklapsii nakonec ukoncen porod SC protoze jsme byli v ohorzeni zivota ja i mala tlak jsem v te dobe mela nejvysi 246/160 a vsichni se divili ze me jen trochu poboliva hlava a byla jsem hodne unavena, tlak ale kontroluj :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
13.12.11 19:20

Máš TK úplně normální, dřív se považoval za standard 120/80 , dneska je ,, v normě ,, i těch 140/90 , hlídá se systola i diastola, obě hodnoty jsou důležité.

• Citovat
  • Upravit
2955
16.12.11 13:25

Ahojky,
tak to já si měřím tlak pravidelně doma a je okolo 130/80.ale jen co vkročím k jakémukoliv doktorovi tak mám tlak nad 140/90. Už u prvního syna mi v porodnici anesteziolog řekl že mám syndrom bílého pláště.....no ale vysvětlujte to jinému doktorovi…takže mám prášky na tlak a hotovo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2636
16.12.11 13:38

Ahojky já si myslím,že máš tlak v normě.Já brala 3× denně dopegyt a měla jsem tlak 150/90,170/100 pak už jsem ležela v nemocnici a můj osud.tlak 200/130 okamžitě jsem byla připravena na císaře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2955
4.2.12 12:22

no takový tlak jsem měla před porodem prvního syna..a taky se to řešilo císařem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
15.4.13 12:29

145/90

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie